Connect with us

Μερικές φορές το πρόσωπό μας αποκαλύπτει περισσότερα από ότι ίσως να θέλουμε να πει, και αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα πλεονέκτημα. Μια προσεκτική ματιά στο πρόσωπό σας μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τυχόν περιοχές στις οποίες υπάρχουν ανισορροπίες στο σώμα σας κι έτσι πιθανώς να αποτρέψετε μια μελλοντική ασθένεια.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές ατέλειες του δέρματος του προσώπου σας, οι ρίζες των οποίων θα προσελκύσουν όποιον ενδιαφέρεται. Μπορεί να έχετε ήδη αντιμετωπίσει μερικά από αυτά. Αν όχι, μπορεί να είναι μια καλή υπενθύμιση. Και στο τέλος του άρθρου, υπάρχει ένα μπόνους που περιμένει για όποιον είχε κάποτε δερματικά προβλήματα.

Μαύροι κύκλοι και σακούλες κάτω από τα μάτια

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι συχνά ένα κληρονομικό χαρακτηριστικό και τίποτα δεν μπορεί να γίνει γι ‘αυτό. Αλλά αν αποκτήσατε πρόσφατα, θα πρέπει να μάθετε αμέσως τον λόγο. Τα πιο δημοφιλές είναι η έλλειψη ύπνου, το κάπνισμα, οι ορμονικές αλλαγές, οι αλλεργίες και η κατάχρηση αλκοόλ, καφέ και αλμυρών τροφίμων.

Θα έχετε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα αν καταφέρετε να απαλλαγείτε από την υποκείμενη αιτία. Αλλά για να το καλύψετε προσωρινά, χρησιμοποιήστε μια κρύα κομπρέσα, ειδικά patches, και ένα καλό concealer.

Κόκκινη μύτη

Υπάρχουν πολλά αιμοφόρα αγγεία στις μύτες μας και η ανάπτυξή τους οδηγεί σε αποχρωματισμό. Αυτό διευκολύνεται από μεταβολές της θερμοκρασίας, αλλεργίες, συναισθηματικό στρες ή ρινική καταρροή. Αλλά σε κάθε περίπτωση, η ερυθρότητα θα είναι προσωρινή εάν εξαλείψετε την αιτία.

Ωστόσο, εάν η μύτη σας είναι πάντα κόκκινη, πρέπει να δώσετε προσοχή στην κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων σας, να επανεξετάσετε τον τρόπο ζωής σας και να δείτε τον γιατρό σας για μια συγκεκριμένη διάγνωση.

9. Κίτρινο πρόσωπο και μάτια

Αυτό συμβαίνει όταν συσσωρεύονται πολλά απόβλητα στο σώμα. Συνήθως παρατηρείται σε βρέφη που γεννιούνται πριν από 38 εβδομάδες, επειδή το συκώτι τους δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά. Στους ενήλικες, ο ίκτερος μπορεί να σημαίνει σοβαρότερα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάχρησης αλκοόλ.

Θα πρέπει να ελέγξετε το ήπαρ, τη χοληδόχο κύστη και το πάγκρεας και να αποκλείσετε τέτοιες ιογενείς λοιμώξεις όπως η ηπατίτιδα και η μονοπυρήνωση.

Απροσδόκητη εμφάνιση ελιών ή σημαδιών

Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχήσετε, αλλά η επαγρύπνηση είναι πάντα καλό πράγμα. Κάντε στον εαυτό σας μερικές ερωτήσεις. Το περίγραμμα της ελιάς είναι ακανόνιστο; Το χρώμα της είναι ανομοιογενές; Είναι μεγαλύτερη σε διάμετρο από ένα μπιζέλι; Έχει αλλάξει τις τελευταίες εβδομάδες;

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν μια από τις απαντήσεις σας ήταν “ναι”. Προσπαθήστε να αποφύγετε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμες με δείκτη προστασίας.

Εξάνθημα “πεταλούδα”

Ένα μικρό εξάνθημα στο πρόσωπο μπορεί να προκληθεί από ακατάλληλα καλλυντικά, αλλεργίες, κλιματικές αλλαγές ή υπερβολική κατανάλωση γλυκών. Μόλις εξαλείψετε τον παράγοντα που το προκάλεσε, το εξάνθημα θα εξαφανιστεί. Αλλά αν το εξάνθημα καταλαμβάνει και τα δύο μάγουλα και μοιάζει με πεταλούδα, μπορεί να σηματοδοτήσει τον λύκο.

Άλλα συμπτώματα του λύκου είναι ο πυρετός, ο πόνος στις αρθρώσεις και τα δάχτυλα γίνονται μπλε στο κρύο.

Ξεφλούδισμα του δέρματος γύρω από το στόμα και τη μύτη

Οι αλλαγές στο δέρμα γύρω από το στόμα και τη μύτη μπορεί να οφείλονται σε διάφορες αιτίες, αλλά πιο συχνά σημαίνει έλλειψη βασικών βιταμινών A, C, E ή B στο σώμα. Το ξεφλούδισμα συχνά συνοδεύεται από γενική αδυναμία, κακή συγκέντρωση ή προσοχή, απώλεια μαλλιών και αδύναμα νύχια.

Αξίζει να δοκιμάσετε και να μάθετε ποιες βιταμίνες σας λείπουν. Αναθεωρήστε τη διατροφή σας και προσθέστε τα σωστά τρόφιμα.

5. Οίδημα γύρω από τα χείλη και το στόμα

Οι πληγές γύρω από τα χείλη, το στόμα και τη μύτη είναι πιθανό να προκληθούν από τον ιό του έρπητα τύπου 1. Μόλις πάρετε τον ιό, θα μείνει μαζί σας. Οι πληγές μπορεί να ξεσπούν όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου εξασθενεί λόγω πιέσεων, ασθενειών ή κούρασης.

Εξαφανίζονται συνήθως από μόνα τους. Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχουν ειδικές αλοιφές που πωλούνται σε φαρμακεία.

4. Σκασμένα χείλη

Όλοι μας αποκτούμε ξηρά και σκασμένα χείλη από καιρό σε καιρό, ειδικά το χειμώνα ή μετά από μια μακρά περίοδο στον ήλιο. Οι “ρωγμές” μπορούν επίσης να σημαίνουν αλλεργική αντίδραση ή αντίδραση σε κάποιο φάρμακο.

Ο κανόνας της παιδικής ηλικίας να μην γλείφουμε τα χείλη σας στο κρύο εξακολουθεί να λειτουργεί καλά. Τα λιποζάν για τα χείλη μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν πολύ.

3. Τριχοφυία στο πρόσωπο

Για πολλούς ανθρώπους, οι τρίχες στο πρόσωπο μπορεί να είναι κληρονομικές. Στις νεαρές γυναίκες,η τριχοφυία μπορεί να σημαίνει ότι οι ωοθήκες δεν λειτουργούν σωστά. Αυτό ονομάζεται σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στο να μείνει έγκυος.

Συνιστάται να επισκεφθείτε έναν γυναικολόγο για θεραπεία. Επιπλέον, μπορείτε να προσπαθήσετε να αποφύγετε την κατανάλωση προϊόντων με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Υπερπηκτοποίηση στο πρόσωπο

Εάν υπάρχουν σκούρα συμμετρικά σημεία στα μάγουλα και στη γέφυρα της μύτης, αυτό είναι ένα κλασικό σημάδι του μελάσματος, ενός τύπου υπερχρωματισμού. Είναι πιο συνηθισμένο στις γυναίκες και αναπτύσσεται ταχύτερα ανάμεσα στους ανθρώπους με πιο σκούρο δέρμα. Η συχνή έκθεση στον ήλιο διεγείρει επίσης την ανάπτυξή του.

Οι νεαρές γυναίκες συνήθως αποκτούν μέλασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και συχνά εξαφανίζονται από μόνα της. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά καλλυντικά προϊόντα για την καταπολέμηση της υπερχρωματοποίησης όπως η θεραπεία με λέιζερ, τα καλλυντικά λεύκανσης και οι χημικές κρέμες για απολέπιση.

Αραίωση των φρυδιών ή των βλεφαρίδων

Αν τα φρύδια ή οι βλεφαρίδες σας αραιώνουν αλλά δεν οφείλεται σε αποτυχημένα καλλυντικά πειράματα, τότε μπορεί να σηματοδοτήσει προβλήματα με τον θυρεοειδή αδένα. Η χαμηλή ενεργητικότητα του αποτελεί ένδειξη υποθυρεοειδισμού, η οποία είναι συχνή στους ανθρώπους άνω των 50 ετών.

Μεταξύ άλλων συμπτωμάτων, παρατηρείται υποτονικότητα, ξηρό δέρμα και ανεξήγητη αύξηση βάρους. Οι εξετάσεις αίματος και ένα ραντεβού με το γιατρό σας είναι υποχρεωτικά σε αυτή την περίπτωση.

Μπόνους: Η θέση της ακμής αντανακλά την εσωτερική υγεία σας.

Εάν συνεχίζετε να βγάζετε σπυράκια και ακμή στο ίδιο μέρος, μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει κάτι αρνητικό που συμβαίνει στο σώμα σας. Το δέρμα σας αντανακλά την εσωτερική κατάσταση του σώματός σας και η προσεκτική ανάλυση της ακμής μπορεί να σας βοηθήσει να αποκαλύψετε μια επερχόμενη ασθένεια και να αποτρέψετε μελλοντικά περιστατικά αυτών των δυσάρεστων σπυριών.

  • Εάν η ακμή σας ενοχλεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνιστούμε να δείτε έναν γιατρό το συντομότερο δυνατό.

Παρακαλούμε να σημειώσετε ότι ένα συνηθισμένο εξάνθημα, ξεφλούδισμα και άλλα συμπτώματα μπορεί να έχουν 10 διαφορετικούς λόγους να εμφανιστούν εκτός από αυτούς που αναφέρονται. Μόνο ένας γιατρός μπορεί να εντοπίσει την πραγματική αιτία. Συλλέξαμε μόνο τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις σε αυτό το άρθρο.

Ίσως σας ενδιαφέρουν:

Ξεχάστε για πάντα την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα του προσώπου, με αυτή την εύκολη σπιτική συνταγή.

5 εκνευριστικά πράγματα που ξεστομίζουν όσοι δεν έχουν παιδιά σε εσένα που έχεις

20 Ειλικρινή σκιτσάκια που δείχνουν πως είναι να είσαι μαμά

11 σημάδια ότι υπάρχει ένας τοξικός άνθρωπος στην ζωή σας

«Eγκυμοσύνη: Η πιο όμορφη περίοδος στη ζωή της γυναίκας», το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

5 λάθος παραδείγματα που δίνουμε στις κόρες μας

Μην ξοδεύετε χρήματα σε πεντικιούρ. Με αυτά τα 2 υλικά θα κάνετε τα πόδια σας να λάμπουν!

Η ζωή με το παιδί: Φαντασία VS πραγματικότητα

Άλλον ήθελα και άλλον παντρεύτηκα. Γιατί εpωτεύτηκα έναν τσιγγάνο!

Δίαιτα πατάτας: η δίαιτα των 3 ημερών για να χάσετε 3-5 κιλά άμεσα!

Σχολιάστε

Τα καλύτερα