Connect with us

Δυτική Ελλάδα

3 από τα πιο ωραία εκκλησάκια της Ελλάδας, είναι στην Αχαΐα!

1381491

Λουσμένα στον ήλιο, πλάι στο κύμα και άλλοτε στο βουνό, κρυμμένα σε βράχους και πυκνή βλάστηση…

Τα ξωκλήσια μας, είναι μοναδικής ομορφιάς και γνώριμο χαρακτηριστικό των ελληνικών τοπίων…

Η Αχαΐα, γνωστή για το πλούτο της στο πράσινο, προσφέρει ένα ακόμα ξεχωριστό θέαμα στους λάτρεις της φύσης και του θρησκευτικού τουρισμού.

Τα πιο απομακρυσμένα από τα αυτά τα ξωκλήσια, δείχνουν πολύ ήσυχα και δένουν αρμονικά με το μοναδικό ελληνικό τοπίο.

Όλα έχουν την δική τους μοναδική ιστορία και πολλά από αυτά και τις παραδόσεις του τόπου…3-apo-ta-pio-oraia-ekklisakia-tis-elladas-einai-stin-achaia

Παναγία η Πλατανιώτισσα!

Ο Ιερός Ναός της Παναγιάς Πλατανιώτισσας απέχει 30 χλμ. από την πόλη των Καλαβρύτων. Αξίζει να τον επισκεφθείτε γιατί βρίσκεται σε μια υπέροχη καταπράσινη τοποθεσία με πολλά τρεχούμενα νερά.

Το μικρό εκκλησάκι της Παναγιάς έχει χτιστεί μέσα στο κοίλωμα ενός τεράστιου υπεραιωνόβιου πλατάνου. Στην πραγματικότητα πρόκειται για τρία πλατάνια που φύτρωσαν μαζί και με την πάροδο των χρόνων ενώθηκαν δημιουργώντας αυτό το ξεχωριστό θέαμα.

Ο πλάτανος αυτός έχει ύψος 25 μ. και περίμετρο περίπου 16 μ. Έχει χωρητικότητα 20 ατόμων. Υπάρχει ένα μικρό τέμπλο με δυο κίονες οι οποίοι σχηματίζουν την Ωραία Πύλη.
3-apo-ta-pio-oraia-ekklisakia-tis-elladas-einai-stin-achaia

Η Παναγίτσα!

O λόγος για το πανέμορφο εκκλησάκι της Παναγίας που βρίσκεται στο δρόμο Άραξου – Καλογριάς, λίγο πριν την είσοδο στο δάσος της Στροφυλιάς.

Είναι τόσο κοντά στη λιμνοθάλασσα του Προκοπίου που φαίνεται λες και επιπλέει…

Είναι σχεδόν αδύνατον να το δεις και να μην σταματήσεις και σίγουρα δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεται σε νησί! Ένα όμορφο ξωκλήσι και ρομαντικό που θα κάνει το γάμο σας μοναδικό…

Το όμορφο αυτό εκκλησάκι είναι για όσες από εσάς ονειρεύεστε ένα γάμο με λίγους καλεσμένους, μακριά από τη βαβούρα και τα αυτοκίνητα.

“Σφηνωμένο” κοντά στο δάσος της Στροφυλιάς αποτελεί το κατάλληλο σκηνικό για ένα γάμο, γεμάτο romance.3-apo-ta-pio-oraia-ekklisakia-tis-elladas-einai-stin-achaia

Άγιος Αναστάσιος!

Ένα από τα ωραιότερα εκκλησάκαι και πιο γραφικά για να παντρευτεί κανείς ή και να βαφτίσει το παιδί του.

Ένα εκκλησάκι ανάμεσα στην σκιά των δέντρων και στην δροσιά του ποταμιού, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πάτρα, στον Άγιο Αναστάσιο, στο Δρέπανο.

Πηγαίνοντας στον Άγιο Αναστάσιο, νομίζει κανείς ότι βρίσκεται στον δρόμο για ένα απόμερο ξωκλήσι του βουνού και με δυσκολία συνειδητοποιείς ότι είσαι λίγο πάνω από το Δρέπανο, έχοντας θέα τον Πατραϊκό και τον Κορινθιακό Κόλπο. Φτάνοντας εκεί, μαγεύεσαι από την θρησκευτική ευλάβεια που έχει μέσα του το μέρος, αλλά και από την φυσική ομορφιά της τοποθεσίας.

Το μέρος είναι ιδανικό για γάμους και βαφτίσεις. Πέρα από το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Αναστασίου που κρύβει έναν ρομαντισμό για τους νεόνυμφους, ο προαύλιος χώρος του, στη σκιά των πλατάνων, με την δροσιά που εξασφαλίσουν, προσφέρεται για εκδηλώσεις με catering, μπουφέ, ποτό και μουσική, μετά το μυστήριο.

Αρκεί βέβαια να εξασφαλίσει κανείς την σχετική άδεια από την ενορία και να σεβαστεί τον χώρο. Έτσι, λίγα λεπτά μετά το μυστήριο, τον γάμο ή και μετά την βάφτιση, μπορούν να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες εκδηλώσεις, στον ίδιο σχεδόν χώρο, με τους καλεσμένους να μην ταλαιπωρούνται με το θέμα της μετακίνησης.

Bρίσκεται σε ένα υπέροχο μέρος και είναι όσο ειδυλλιακό το έχετε φανταστεί για το γάμο ή τη βάπτιση σας και έχει για πολλούς λόγους extra points.
3-apo-ta-pio-oraia-ekklisakia-tis-elladas-einai-stin-achaia

Advertisement
Click to comment

Σχολιάστε