Connect with us

Η εμπιστοσύνη είναι μία πολύπλοκη ιδιότητα. Κάποιοι από εμάς εμπιστεύονται κάποιον πιο εύκολα, ενώ άλλοι είναι πιο επιφυλακτικοί. Στις μέρες μας είναι δύσκολο να βρεις κάποιον να εμπιστευτείς, γιατί οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν γίνει απόμακρες και επιφανειακές. Όμως πάντα θα έχουμε την ανάγκη να μοιραζόμαστε και να αναζητάμε ένα έμπιστο φίλο ή σύντροφο.

Τα χαρακτηριστικά του κάθε ζωδίου αποκαλύπτουν αν είναι έμπιστο ή αν εμπιστεύεται εύκολα τους άλλους. Παρακάτω σου δίνουμε αναλυτικά τη σχέση του κάθε ζωδίου με την…εμπιστοσύνη! Διάβασε προσεκτικά και ετοιμάσου να ανακαλύψεις πολλές κρυμμένες πτυχές του χαρακτήρα του κάθε ζωδίου!

Κριός

Ο Κριός είναι δυναμικός και ακολουθεί γρήγορους ρυθμούς στη ζωή του. Εμπιστεύεται γρήγορα και με αθωότητα, όποιο άτομο γνωρίσει, χωρίς να κάνει δεύτερη σκέψη. Όταν κάποιος προδώσει την εμπιστοσύνη του μπορεί να νευριάσει και να αγριέψει όμως την επόμενη φορά θα εμπιστευτεί και πάλι με την ίδια ευκολία τα νέα άτομα που θα μπουν στη ζωή του.

Ο Κριός φημίζεται για την αμεσότητα και την ειλικρίνεια του, θα πει την ωμή αλήθεια έστω και αν ξέρει ότι θα πονέσει. Γι’αυτό γενικά μπορείς να του έχεις εμπιστοσύνη. Όμως τα σημάδια που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά είναι ότι αρνείται τα πάντα, ακόμα και τις προτάσεις που κάποτε τον ενθουσίαζαν, γίνεται ειρωνικός, επιθετικός και νευριάζει εύκολα χωρίς να υπάρχει λόγος.

Ταύρος

Ένας Ταύρος δεν εμπιστεύεται εύκολα. Αναζητά ασφάλεια και σταθερότητα, αλλά και εμπιστοσύνη. Δεν ανοίγει εύκολα τα χαρτιά του και δεν δημιουργεί με άνεση νέες σχέσεις. Δεν χαρίζει την εμπιστοσύνη του όπου κι όπου, θα πάρει τον χρόνο του για να αποφασίσει αν ένα άτομο είναι άξιο για να βασιστεί επάνω του χωρίς κανέναν φόβο και δισταγμό.

Όταν όμως η εμπιστοσύνη του κλονίζεται μεταμορφώνεται σε πραγματικό ταύρο, αμείλικτο και αυστηρό, που δε θα δώσει ποτέ δεύτερη ευκαιρία. Τα σημάδια που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά είναι ότι αρχίζει να ζηλεύει χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, σου λέει μικρά και αθώα ψεματάκια ή γίνεται εγκρατής και λιγομίλητος και παύει να έχει διάθεση για το οτιδήποτε.

Δίδυμος

Για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του, πρέπει να τον πείσεις, να συζητάς ώρες ατελείωτες μαζί του. Ένας Δίδυμος θα αποφασίσει να σε εμπιστευτεί όταν κρίνει ότι τα λόγια σου, οι πράξεις σου, ή γενικά ο τρόπος ζωής σου είναι άξια της εμπιστοσύνης του. Μπορεί να φαίνεται ανέμελος ή ανώριμος, ή να πιστεύεις ότι σου έχει τυφλή εμπιστοσύνη… στην ουσία όμως θα πρέπει να θυμάσαι πώς για να σε εμπιστευτεί θα πρέπει εσύ από την πλευρά σου να τον πείσεις.

Ο Δίδυμος μπορεί να είναι ο πιο έμπιστος άνθρωπος στις φιλικές, οικογενειακές και επαγγελματικές του σχέσεις. Όμως στις προσωπικές του σχέσεις είναι λιγάκι επιπόλαιος και πολλές φορές πέφτει σε λάθη. Τα σημάδια που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά είναι ότι ξαφνικά σταματάει να είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακός μαζί σου και αρχίζει να μη δίνει σημεία ζωής.

Καρκίνος

Ο Καρκίνος θέλει πάση θυσία να έχει δίπλα του άτομα που μπορεί να εμπιστευτεί. Η εμπιστοσύνη είναι βασικό συστατικό για όλες τις σχέσεις του Καρκίνου (επαγγελματικές, προσωπικές, κλπ.). Όμως, ο φόβος της απόρριψης, της προδοσίας αλλά και της απάτης, από βιώματα που είχε στο παρελθόν του, δεν τον αφήνουν να εμπιστευτεί εξολοκλήρου το άτομο που έχει στο πλάι του.

Ένας Καρκίνος, όσο και να αγαπά κάποιον, πάντα θα διατηρεί τις αμφιβολίες του και δεν του αρέσει να τον ξεγελούν. Τα σημάδια που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά είναι ότι ξαφνικά γίνεται πολύ απόμακρος, σου λέει ψέματα, περιορίζει τα γλυκόλογα και δεν είναι καθόλου τρυφερός και συναισθηματικός.

Λέων

Ο Λέων θα σε εμπιστευτεί αν του δείξεις το πόσο σημαντικός είναι για εσένα. Έτσι, για να σε εμπιστευτεί πρέπει να τον εκτιμάς, να τον σέβεσαι, να τον θαυμάζεις αλλά και να τον εμπιστεύεσαι και εσύ από την πλευρά σου. Ένας Λέοντας εύκολα εμπιστεύεται τους ανθρώπους που έχει κοντά του. Αν όμως διαψευστεί, πληγώνεται ανεπανόρθωτα.

Ένας Λέοντας δύσκολα θα προδώσει την εμπιστοσύνη σου καθώς για αυτόν η ασφάλεια και η σταθερότητα είναι πολύ σημαντικές. Ωστόσο, τα σημάδια που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά είναι ότι αρχίζει να ξεχνά σημαντικά γεγονότα, όπως επέτειο και γενέθλια, αρχίζει να γίνεται αρκετά επιθετικός και σταματά να σε κοιτά μέσα στα μάτια.

Παρθένος

Ο Παρθένος θα εμπιστευτεί μόνο όσους έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι αξίζουν την εμπιστοσύνη του. Γενικά δεν εμπιστεύεται εύκολα. Αντίθετα, προτιμά να έχει στη ζωή του λίγους και καλούς ανθρώπους, με τους οποίους τον συνδέουν αμοιβαία αισθήματα εκτίμησης, σεβασμού και εμπιστοσύνης. Η αλήθεια είναι πως θα σε περάσει από αρκετές δοκιμασίες για να δει αν θα σε εμπιστευτεί τελικά.

Αν του αποδείξεις με τις πράξεις σου, ότι είσαι ένα αξιόπιστο άτομο, τότε ναι, θα σε εμπιστευτεί ανεπιφύλακτα. Ο Παρθένος ξέρει να σέβεται τους γύρω του, επειδή πάνω από όλα σέβεται τον εαυτό του! Δεν θα κλόνιζε ποτέ την εμπιστοσύνη ενός ανθρώπου που αγαπά και εκτιμά. Αν όμως ο Παρθένος νιώσει ότι δε μπορεί να στηρίξει άλλο την εμπιστοσύνη σου, θα είναι ευθύς και ειλικρινής μαζί σου.

Ζυγός

Ο Ζυγός μπαίνει μονίμως σε διλήμματα και έτσι και στο θέμα της εμπιστοσύνης σκέφτεται «Να εμπιστευτώ ή να μην εμπιστευτώ;». Ακόμα λοιπόν και στο θέμα της εμπιστοσύνης υπάρχει μέσα στο Ζυγό ο διχασμός, αν πρέπει ή δεν πρέπει να εμπιστευτεί το άτομο που έχει απέναντί του. Παρόλα τα διλήμματα και τις ανασφάλειές του, ο Ζυγός αφήνεται στα συναισθήματά του και εμπιστεύεται εύκολα και γρήγορα όποιο άτομο τον γοητεύσει. Αν κάποιος προδώσει την εμπιστοσύνη του, το ξεπερνά εύκολα.

Ένα Ζυγό εύκολα μπορείς να τον εμπιστευτείς, δύσκολα μπορείς να καταλάβεις ότι δεν το άξιζει λόγω της διπλωματικής του φύσης. Ξέρει πολύ καλά πώς να χειριστεί τους ανθρώπους και τις καταστάσεις, προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους αλλά και για να καλύψει τα δικά του λάθη. Ωστόσο, τα σημάδια που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά είναι ότι καταφέρνει να σε κάνει να αισθάνεσαι τύψεις για πράγματα που δεν φταις και σου φορτώνει τα λάθη του.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός εμπιστεύεται πολύ δύσκολα. Για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη ενός Σκορπιού, πρέπει να κοπιάσεις πολύ και πολλές φορές είναι και ακατόρθωτο να το πετύχεις. Ο Σκορπιός πολλές φορές δεν εμπιστεύεται ούτε τον ίδιο του τον εαυτό. Γι’αυτό και όταν είναι σε μία σχέση δε μπορεί να εμπιστευτεί απόλυτα, έχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι ο σύντροφός του μπορεί να τον προδώσει.

Ο Σκορπιός διατηρεί πάντα τις επιφυλάξεις του και δεν εμπιστεύεται απόλυτα κανένα, καθώς γνωρίζει καλά ότι εμπιστοσύνη πολλές φορές δεν μπορούμε να έχουμε ούτε στον ίδιο μας τον εαυτό. Ο Σκορπιός πάντα έχει μία κρυφή, μυστική πλευρά την οποία δε θα ανακαλύψεις. Θα σου αφοσιωθεί, θα σε λατρέψει όμως θα κρατά πάντα κάποια πράγματα μόνο για τον εαυτό του, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείς να του έχεις εμπιστοσύνη.

Τοξότης

Ο Τοξότης εμπιστεύεται πολύ εύκολα και βάζει με ευκολία νέους ανθρώπους στη ζωή του. Στην αισθηματική του ζωή είναι ανοιχτός και δεν διστάζει να εμπιστευτεί. Όταν η εμπιστοσύνη του προδωθεί, δε μετανιώνει ποτέ. Γενικά ένας Τοξότης δε μετανιώνει στιγμή για ό,τι έκανε, αλλά μόνο για ότι δεν κατάφερε να κάνει.

Ο Τοξότης θα καταφέρει πολύ εύκολα να μπει στη ζωή σου και σίγουρα θα διασκεδάσεις την κάθε στιγμή. Όμως πολλές φορές η συμπεριφορά του, η επιπόλαιότητά του η δίψα του για νέες περιπέτειες θα σε κάνουν να το σκεφτείς αν αξίζει να τον εμπιστευτείς. Ωστόσο, τα σημάδια που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά είναι ότι εξαφανίζεται από παντού και σε αποφεύγει φανερά.

Αιγόκερως

Για τον Αιγόκερω οι σχέσεις είναι απαραίτητο να βασίζονται στο σεβασμό και την εμπιστοσύνη. Ο Αιγόκερως είναι ένας άνθρωπος με αξίες, ηθική και αρχές και κερδίζει εύκολα την εμπιστοσύνη των ανθρώπων γύρω του. Όμως εμπιστεύεται κάποιον πολύ δύσκολα. Η συνέπεια, η σταθερότητα και η σοβαρότητα είναι τα στοιχεία που θα πρέπει να διαθέτεις, εφόσον θέλεις να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του.

Ο Αιγόκερως θα καταφέρει με την αξία του να κερδίσει την εμπιστοσύνη σου και δε θα σε βάλει εύκολα στην διαδικασία να αμφιβάλεις αν το άξιζε. Ωστόσο, τα σημάδια που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά είναι ότι σου λέει ψέματα και αποφεύγει να σε συστήνει στο φιλικό και οικογενειακό του περιβάλλον.

Υδροχόος

Για τον Υδροχόο η έννοια της εμπιστοσύνης είναι πολύ σημαντική. Γι’αυτόν το ιδανικό είναι όλες οι σχέσεις να στηρίζονται στην εμπιστοσύνη. Ο Υδροχόος παλεύει για τα ιδανικά και τις αξίες και είναι της άποψης ότι στη ζωή πρέπει πρώτα να μάθουμε να εμπιστευόμαστε τον ίδιος μας τον εαυτό, ώστε να καταφέρουμε να εμπιστευόμαστε και τους γύρω μας. Εμπιστεύεται εύκολα, και αν προδωθεί θα δώσει δεύτερη ευκαιρία, γιατί πιστεύει ότι κανείς δεν είναι τέλειος.

Ένας Υδροχόος δε θα θελήσει σκόπιμα να σε ξεγελάσει, να σε προδώσει ή να πληγώσει τα αισθήματά σου, όμως η εκρηκτική, ανατρεπτική και απρόβλεπτη στάση του, πολλές φορές μπορεί να σου κλονίσει την εμπιστοσύνη που τρέφεις για αυτόν. Ωστόσο, τα σημάδια που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά είναι ότι ξεκινάει να σου βάζει όρια και αποστάσεις.

Ιχθύς

Ο Ιχθύς εμπιστεύεται πολύ εύκολα και απόλυτα. Γι’αυτό πολλές φορές την πατάει! Χαρίζει εύκολα και γρήγορα την εμπιστοσύνη του, ακόμα και αν ξέρει ότι μπορεί να πληγωθεί, αρκεί να του δείξεις αγάπη και τρυφερότητα. Αν η εμπιστοσύνη του προδωθεί, πληγώνεται εύκολα, όμως δε διστάζει να εμπιστευτεί ξανά.

Ένας Ιχθύς είναι ο άνθρωπος που ακολουθεί πάντα τα μονοπάτια της καρδιάς του, σε κάθε κίνηση, πράξη, λέξη ή απόφαση υπάρχει το συναίσθημα. Σίγουρα λοιπόν μπορεί να σου δίνει αιώνιους όρκους αγάπης και να τους εννοεί, όμως ξαφνικά μία μέρα να αλλάξει τελείως η συμπεριφορά του γιατί βρήκε ένα καινούριο σύντροφο.

Advertisement