Connect with us

Τα σχολεία έχουν ξεκινήσει για τα καλά και όλοι, μικροί και μεγάλοι έχουν μπει σε μία ρουτίνα! Αυτό που δεν παύει να σας απασχολεί είναι οι επιδόσεις του παιδιού σας στο σχολείο, αν θα είναι συνεπής με τις ασκήσεις του, οι φίλοι που θα κάνει, οι εξωσχολικές δραστηριότητες και άλλα πολλά. Πολλές φορές μπορεί όλα αυτά να σας αγχώνουν και να σας φαίνονται βουνό.

Τα χαρακτηριστικά του ζωδίου του κάθε παιδιού μπορεί να σας βοηθήσουν να πάρετε μία εικόνα για τις επιδόσεις του κατά τη διάρκεια της χρονιάς, τη συμπεριφορά του στην τάξη και τις δραστηριότητες που του ταιριάζουν. Διαβάστε παρακάτω τα χαρακτηριστικά για το ζώδιο του παιδιού σας αλλά και μερικές προτάσεις και χρησιμοποιήστε τες για να το βοηθήσετε να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητές του.

Κριός

Ο Κριός είναι πολύ δυναμικός και συνήθως είναι ο επαναστάτης του σχολείου. Λατρεύει να είναι πρώτος σε όλα, γι’αυτό συχνά ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι εξίσου καλός τόσο σε ομαδικά όσο και σε ατομικά αθλήματα. Είναι γεννημένος ηγέτης για αυτό συχνά θα τον δείτε να είναι μέλος του 15μελούς! Του αρέσουν τα μαθήματα που προβάλουν τους μεγάλους ηγέτες της ιστορίας, όπως η ιστορία και η λογοτεχνία.

Ταύρος

Ο Ταύρος είναι η ήρεμη δύναμη της τάξης, μία φύση καθόλα καλλιτεχνική. Είναι το ήσυχο παιδί που δε θέλει να προκαλεί αναταραχές στην τάξη. Όμως με την ηρεμία του καταφέρνει να κατακτά τους πάντες. Είναι αστείος και χαριτωμένος και έχει ταλέντο στο να κάνει φιλίες. Το στοιχείο του είναι το μάθημα των καλλιτεχνικών και ό,τι έχει να κάνει με χειροτεχνίες και κατασκευές.

Δίδυμος

Ο Δίδυμος πάντα είναι το κεντρικό πρόσωπο του σχολείου, καθώς είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Αναζητά διαρκώς την προσοχή και γίνεται το επίκεντρο. Σε αυτό τον βοηθάει το επικοινωνιακό χάρισμα που έχει. Μέσα στην τάξη μπορεί να μιλάει συνεχώς και δε διστάζει να πει αστεία και ανέκδοτα. Του αρέσει να συμμετέχει σε οποιαδήποτε καλλιτεχνική εκδήλωση οργανώσει το σχολείο. Αν ακόμα το σχολείο έχει κάποια μαθητική εφημερίδα ή ηλεκτρονική σελίδα, τότε σίγουρα θα είναι ο αρχισυντάκτης!

Καρκίνος

Ο Καρκίνος είναι υπερβολικά ήσυχος με αποτέλεσμα τα άλλα παιδιά πολλές φορές να μην του δίνουν σημασία. Είναι ευαίσθητος και μοναχικός με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να κοινωνικοποιηθεί. Δεν ενοχλεί ποτέ κανέναν, κοιτάζει να κάνει πάντα αυτό που πρέπει και δυσκολεύεται να ξεπεράσει τους φόβους και τις ανασφάλειές του. Ως γονιός μπορείτε να ενθαρρύνετε το παιδί σας να παίρνει μέρος στις εθελοντικές δραστηριότητες του σχολείου.

Λέων

Ο Λέων είναι αυτός που τα έχει όλα στο σχολείο: είναι δημοφιλής, καλός μαθητής, έχει πολλούς φίλους. Είναι αγαπητός σε όλους, τόσο στα παιδιά όσο και στους δασκάλους. Του αρέσουν οι δραστηριότητες που του επιτρέπουν να εκφράζεται, όπως ο αθλητισμός, το θέατρο ή κάτι άλλο καλλιτεχνικό.

Παρθένος

Ο Παρθένος είναι ο καλός και επιμελής μαθητής. Τα βιβλία και τα τετράδιά του είναι πάντα καθαρά και καλογραμμένα. Είναι συνεπής, καθώς δε θα πάει ποτέ απροετοίμαστος στο σχολείο. Του αρέσει να μαθαίνει και να γεμίζει γνώση. Είναι απίστευτα οργανωτικός και ακολουθεί πάντα τους κανόνες, κάτι που μεταφράζεται σε υψηλούς βαθμούς στα τεστ και ιδιαίτερα στα μαθηματικά.

Ζυγός

Ο Ζυγός είναι το παιδί που έχει άποψη για τα πάντα. Είναι ιδιαίτερα κοινωνικός και μπορεί να συνεργάζεται άψογα με τους συμμαθητές του. Είναι ευφυής, δίκαιος, με ηγετικές ικανότητες. Ως διπλωμάτης που είναι, πάντα θα βρει τη λύση σε τυχόν προβλήματα που απασχολούν την τάξη. Είναι βαθιά καλλιτεχνική φύση και αγαπά την ομορφιά, για αυτό το μάθημα των καλλιτεχνικών θα τον κερδίσει.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός πολλές φορές άθελά του ή και μη μπλέκει σε διάφορες σχολικές διαμάχες. Είναι δυναμικός, με τρομερή ενέργεια για αυτό και ασχολείται με τον αθλητισμό. Οι καλοί βαθμοί δεν είναι πρόβλημα για αυτό το παιδί, καθώς είναι ιδιαίτερα εύστροφο. Ωστόσο, το μάθημα της γυμναστικής είναι το αγαπημένο του, καθώς εκεί μπορεί να διοχετεύσει την ενέργειά του αλλά και τις αρχηγικές του ικανότητες.

Τοξότης

Ο Τοξότης διψάει για μάθηση και γνώση. Είναι φύση ανοιχτόμυαλη και περίεργη, καθώς θέλει να μαθαίνει συνεχώς. Έτσι το να κάνει τα μαθήματά του δε θα είναι πρόβλημα. Του αρέσει να συμβουλεύει και να καθοδηγεί τους άλλους. Όλα τα μαθήματα του διεγείρουν το ενδιαφέρον, ιδιαίτερα όμως του αρέσουν η γλώσσα, η ιστορία και οι ξένες γλώσσες γιατί λατρεύει να μαθαίνει για άλλους λαούς. Δε θα δίσταζε να συμμετέχει σε προγράμματα ανταλλαγής μαθητών, προκειμένου να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως έχει εξαιρετική μνήμη, κάτι που τον κάνει καλό μαθητή και τον βοηθά να έχει καλούς βαθμούς στα διαγωνίσματα. Μπορεί εύκολα να συγκεντρώνεται, να παρακολουθεί και να κατανοεί. Είναι καλός σε όλα τα μαθήματα και συχνά είναι το δεξί χέρι του δασκάλου.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος είναι ο πιο επιμελής και έχει πάντα τους καλύτερους βαθμούς. Του αρέσει η γνώση, και πάντα θα κοιτάξει να ανακαλύψει κάτι νέο. Είναι από τα αγαπημένα παιδιά των δασκάλων, αλλά και φίλος με τα περισσότερα παιδιά του σχολείου. Είναι καλός σε όλα τα μαθήματα, αλλά του αρέσουν ιδιαίτερα τα μαθηματικά, η φυσική και η ρομποτική.

Ιχθύς

Ο Ιχθύς είναι ένα παιδί αφηρημένο και ονειροπόλο. Βαθιά ευαίσθητο, χάνεται συχνά στις σκέψεις του για αυτό και δεν είναι ο πιο επιμελής μαθητής. Προτιμά να ασχολείται με καλλιτεχνικές δραστηριότητες, να ζωγραφίζει, να παίζει ένα μουσικό όργανο ή να διαβάζει λογοτεχνία και ποίηση. Είναι ένα συνεσταλμένο και κλειστό παιδί και δύσκολα θα ανοιχτεί. Τα μαθήματα στα οποία βρίσκει καταφύγιο είναι η λογοτεχνία και τα καλλιτεχνικά.

Advertisement