Connect with us

Το ήξερες ότι τα χαρτιά της τράπουλας μπορούν να σου δώσουν “κρυφά” στοιχεία για το χαρακτήρα σου; Κι όμως! Όλα στη ζωή έχουν μα κάνουν με τους αριθμούς και τα σύμβολα. Έτσι, συνδέοντας κάθε ημερομηνία με ένα χαρτί της τράπουλας μπορούμε να μάθουμε πολλά πράγματα για το χαρακτήρα μας αλλά και το χαρακτήρα αγαπημένων μας προσώπων. Αρκεί να ξέρουμε την ημερομηνία γέννησής τους!

Διάβασε παρακάτω το πως μπορείς να δεις ποιο χαρτί της τράπουλας συνδέεται με την ημερομηνία γέννησής σου ή την ημερομηνία γέννησης των αγαπημένων σου και ετοιμάσου να εκπλαγείς! Σίγουρα θα ανακαλύψεις χαρακτηριστικά που ούτε εσύ δεν είχες φανταστεί! Πάρε χαρτί και μολύβι, δες τον πίνακα που ακολουθεί και ετοιμάσου να ενώσεις σημεία και να ανακαλύψεις πολλά για τους ανθρώπους γύρω σου!

Σε μια τράπουλα υπάρχουν:

• 52 φύλλα, όσες και οι εβδομάδες του χρόνου
• 12 φιγούρες, όσοι και οι μήνες του χρόνου
• 13 φύλλα κάθε «χρώματος», όσες και οι εβδομάδες μιας εποχής ή όσοι οι σεληνιακοί μήνες
• 2 χρώματα (κόκκινο και μαύρο) αντιπροσωπεύουν το αρσενικό και τη θηλυκό, το θετικό και το αρνητικό.

Κούπες: Νερό, Άνοιξη
Καρώ: Γη, Φθινόπωρο
Μπαστούνια: Αέρας, Χειμώνας
Σπαθιά: Φωτιά, Καλοκαίρι

apokalyptei-ta-panta-to-charti-poy-peftei-pano-sta-genethlia-soy

Κούπες

Είναι ευαίσθητοι, συναισθηματικοί, υποστηρικτικοί. Αγαπούν τη ζωή, τον έρωτα και τη δημιουργία. Είναι όμως και αρκετά αναλυτικοί. Εύκολα συγχωρούν αλλά δύσκολα ξεχνούν. Το αρνητικό τους χαρακτηριστικό είναι η τεμπελιά.

Σπαθιά

Είναι φιλομαθείς, επικοινωνιακοί, δημιουργικοί και εφευρετικοί. Έχουν ταλέντο στο λόγο και τους αρέσει να βρίσκουν την ουσία και το νόημα σε ό,τι τους συμβαίνει. Σπάνια κρατούν κακία και σχεδόν ποτέ δε θα πληγώσουν κάποιον.

Καρώ

Είναι πρακτικοί, αναλυτικοί, υλιστές, επινοητικοί, αγαπούν οτιδήποτε έχει να τους προσφέρει η ζωή. Αγαπούν την καλή ζωή, τις απολαύσεις, τα χρήματα και τα υλικά αγαθά. Πολλές φορές όμως μπορεί να χρησιμοποιήσουν κάποιον για το συμφέρον τους ή να κρίνουν κάποιον ανάλογα με το πόσο χρήσιμος μπορεί να τους φανεί.

Μπαστούνι

Είναι έξυπνοι, εργατικοί, με ισχυρή θέληση. Μπορούν να καταφέρουν πολλά, αν όχι τα πάντα. Έχουν μεγάλη αυτοπειθαρχία, όμως πολλές φορές εστιάζουν στις λεπτομέρειες χάνοντας την ουσία των πραγμάτων.

Οι Αριθμοί

Άσσοι

Είναι ηγέτες, αρχηγοί και πρωτοπόροι. Είναι φιλόδοξοι, ενεργητικοί και αρκετά δυναμικοί. Διακατέχονται από ανεξαρτησία, εύκολα θα τολμήσουν να κάνουν κάτι νέο, να δοκιμάσουν και να δοκιμαστούν. Στα αρνητικά τους είναι ο εγωκεντρισμός, ο εγωισμός, η ανυπομονησία και η τάση προς την κατάθλιψη.

Δυο

Είναι διακριτικοί, δεκτικοί, ευχάριστοι και με ομαδικό πνεύμα. Τους αρέσει η ηρεμία, η γαλήνη και κάνουν τα πάντα για αυτό. Μπορούν όμως να προσκολληθούν σε ανθρώπους και καταστάσεις, να χάσουν την ανεξαρτησία τους και να κάνουν ό,τι θέλει ο άλλος μόνο και μόνο για να τον ευχαριστήσουν, ενώ οι ίδιοι δεν περνούν καλά και καταπιέζονται.

Τρία

Είναι δημιουργικοί, εκφραστικοί, με χιούμορ, αξιαγάπητοι και έξυπνοι. Δεν κουράζονται ποτέ, ξέρουν να ελίσσονται και αναζητούν την ποικιλία. Βαριούνται εύκολα και γι’ αυτό βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση. Μπορεί να γίνουν ανυπόμονοι, ανήσυχοι και νευρικοί.

Τέσσερα

Είναι προσγειωμένοι, ρεαλιστές, αφοσιωμένοι, συντηρητικοί και θέλουν να υπάρχει ασφάλεια στη ζωή τους. Εστιάζουν πολλές φορές στις λεπτομέρειες γιατί θέλουν να τα κάνουν όλα άψογα. Τους αρέσει η σταθερότητα και η ασφάλεια. Όμως δεν τους αρέσουν οι αλλαγές, τρομάζουν από αυτές και γι΄ αυτό και τις αποφεύγουν.

Πέντε

Είναι έξυπνοι, ακούραστοι, περιπετειώδεις, δημιουργικοί και αγαπούν την ελευθερία. Τους αρέσει να βρίσκονται συνέχεια σε εγρήγορση, να ασχολούνται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Είναι πνεύματα πρακτικά και επιχειρηματικά και πετυχαίνουν όλα όσα καταπιάνονται. Όμως βαριούνται εύκολα και χάνουν το ενδιαφέρον τους.

Έξι

Αγαπούν την ισορροπία, την οικογένεια, τη θαλπωρή, το δέσιμο της σχέσης. Τους αρέσει να φροντίζουν τους άλλους, είναι φύσεις καλλιτεχνικές και δημιουργικές. Πολλές φορές όμως δεν αναλαμβάνουν δράση και περιμένουν όλα να γίνουν από μόνα τους.

Επτά

Είναι ευαίσθητοι, πιστοί, διαισθητικοί, αυθόρμητοι, ιδεαλιστές ενώ πιστεύουν σε ανώτερα ιδεώδη. Είναι ονειροπόλοι, μυστηριώδεις, κάνουν σχέδια για το μέλλον. Όμως όταν τα σχέδια δεν πάνε όπως τα έχουν σκεφτεί κατσουφιάζουν, κλείνονται στον εαυτό τους και γίνονται απόμακροι και δυσπρόσιτοι.

Οκτώ

Είναι αποφασιστικοί, ξέρουν να εργάζονται σκληρά, είναι καλοί στη διαχείριση χρημάτων, ρεαλιστές και αξιόπιστοι. Ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν από τη ζωή τους και πώς να το αποκτήσουν. Θα δουλέψουν πολύ σκληρά για αυτό. Είναι όμως εγωιστές, φίλαυτοι και μπορεί να γίνουν χειριστικοί ή πιεστικοί.

Εννέα

Είναι γενναιόδωροι, έξυπνοι, ολοκληρωμένοι, αγαπούν τους ανθρώπους και ξέρουν πώς να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια. Είναι καλοί ακροατές και είναι πάντα εκεί όταν τους χρειάζεσαι. Η υπερευαισθησία τους όμως μπορεί να τους δημιουργήσει προβλήματα γι’αυτό θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Δέκα

Είναι φιλόδοξοι, προγραμματισμένοι για την επιτυχία, έχουν ένα δυνατό μυαλό και ισχυρές απόψεις. Θα πετύχουν όποιο στόχο και να βάλουν. Όμως πολλές φορές γίνονται ανταγωνιστικοί, ανυπόμονοι, χειριστικοί και καταπιεστικοί.

Οι φιγούρες

Ο Βαλές

Είναι γοητευτικοί, ρομαντικοί, έξυπνοι και δημιουργικοί. Το μυαλό τους δουλεύει γρήγορα και πάντα θα πετύχουν τους στόχους τους. Είναι καλόψυχοι, ενθουσιώδεις, ταλαντούχοι και καταπιάνονται με ένα σωρό πράγματα. Όμως μπορεί να χαθούν ανάμεσα σε όλα αυτά που κάνουν και να μην είναι συνεπείς στον εαυτό τους και τους άλλους.

Η Ντάμα

Είναι απλά γεννημένοι αρχηγοί. Είναι έξυπνοι, διαισθητικοί, δημιουργικοί, δυνατοί αλλά αγαπούν και το δράμα. Αυτό μπορεί να τους οδηγήσει σε άβολες μελοδραματικές καταστάσεις που θα φέρουν στα όριά τους τόσο τους ίδιους όσο και τους γύρω τους.

Ο Ρήγας

Είναι υπερήφανοι, με τεράστια θέληση και τους αρέσει να ασκούν εξουσία. Πολλές φορές όμως είναι υπερβολικοί στις αντιδράσεις τους. Έχουν κι αυτοί αρχηγικές τάσεις, καταπιάνονται με πολλά και διαφορετικά πράγματα, αλλά ορισμένες φορές δημιουργούν εντάσεις. Μπορούν να γίνουν απαιτητικοί, απότομοι, ανυπόμονοι, παρορμητικοί και αντιδραστικοί.

Advertisement