Οστεοπόρωση: Το ελληνικό βότανο που δυναμώνει και προστατεύει τα κόκκαλα
Η βάση για τη δημιουργία λειτουργικών τροφίμων κατά της οστεοπόρωσης
Το τσάι του βουνού έχει πολλαπλά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία, ενώ είναι το βότανο που προλαμβάνει την οστεοπόρωση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ερευνητές από το εργαστήριο βιολογικής χημείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, εκχυλίσματα από το τσάι της Εύβοιας και το τσάι του Μαλεβού ενδέχεται να αποτελέσουν μελλοντικά τη βάση για τη δημιουργία λειτουργικών τροφίμων κατά της οστεοπόρωσης.
Αρκετά χρόνια αργότερα, η ερευνητική ομάδα της καθηγήτριας Ισμήνης Δοντά δείχνει ότι εκχύλισμα του τσαγιού της Εύβοιας έχει οστεοπροστατευτικές επιδράσεις, έτσι όπως τουλάχιστον διαφαίνεται σε πειραματόζωα.
Σχετικά θέματα
Βότανο
βότανο
Χειροποίητα κοσμήματα
Ελληνικά κρασιά
Μοναδικά έργα τέχνης
Ηλεκτρονικά πατίνια
Ηθοποιός
Ελληνικές ταινίες
Ελληνικό ελαιόλαδο
Παραδοσιακά εδέσματα
Αρωματικά κεριά
Μοναδικά κοστούμια
Φυτά εσωτερικού χώρου
Παραδοσιακά κεραμικά
Αξεσουάρ για κατοικίδια
Αξεσουάρ μόδας
Ειδήσεις
Πρωτότυπα διακοσμητικά
Βάσω Λασκαράκη
Ελληνικό μέλι
Βιβλία Ελληνικής λογοτεχνίας
Κρασί από βαρέλια
Ηλεκτρικά ποδήλατα
Επικαιρότητα
Φυσικά καλλυντικά
Γιάννης Τσιμιτσέλης
Προσωποποιημένα δώρα
Η ανάγκη για τη διεξαγωγή και άλλων μελετών, προκειμένου να υπάρξουν πιο ασφαλή και αποδοτικά για τον ανθρώπινο οργανισμό αποτελέσματα, είναι σαφέστατα δεδομένη.
Εξαιρετικό είτε ως αφέψημα, είτε ως έγχυμα
Και ως αφέψημα (όπου ρίχνουμε το τσάι σε νερό και το αφήνουμε να βράσει) και ως έγχυμα (όπου ρίχνουμε το τσάι σε νερό που μόλις έβρασε, αποσύροντάς το όμως από την πηγή θερμότητας και αφήνοντάς το για μερικά λεπτά), είναι εξαιρετικό.
Σχετικά θέματα
Βότανο
βότανο
Πρωτότυπα διακοσμητικά
Φυτά εσωτερικού χώρου
Ελληνικό ελαιόλαδο
Μοναδικά κοστούμια
Ελληνικά κρασιά
Προσωποποιημένα δώρα
Βάσω Λασκαράκη
Αρωματικά κεριά
Αξεσουάρ μόδας
Ηθοποιός
Ηλεκτρικά ποδήλατα
Αξεσουάρ για κατοικίδια
Φυσικά καλλυντικά
Ελληνικές ταινίες
Παραδοσιακά κεραμικά
Επικαιρότητα
Κρασί από βαρέλια
Ηλεκτρονικά πατίνια
Χειροποίητα κοσμήματα
Μοναδικά έργα τέχνης
Παραδοσιακά εδέσματα
Βιβλία Ελληνικής λογοτεχνίας
Ειδήσεις
Ελληνικό μέλι
Γιάννης Τσιμιτσέλης
Πάντως, ο καθηγητής J. Pahnke το προτείνει ως αφέψημα, αφού συχνά κατά την παρασκευή του χρησιμοποιούμε και σκληρά τμήματα του φυτού, των οποίων τα πολύτιμα συστατικά παίρνουμε καλύτερα όταν παρασκευάζουμε αφέψημα.
