Connect with us

Το 2015 υπήρξε ιδιαιτέρως ταραχώδες για την Ευρώπη: δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, η οικονομία της Ελλάδας έπεσε σε βαθιά ύφεση και ένας πρωτοφανής αριθμός προσφύγων έφτασε στα παράλια της ηπείρου. Και με την προοπτική ενός Brexit τον επόμενο μήνα, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι επιφυλάσσει το 2016.

Με δεδομένο όλο αυτό το δράμα, πως πιστεύουν όμως οι κάτοικοι της Ευρώπης πως είναι η ζωή οπουδήποτε αλλού στην ήπειρο, εκτός από την χώρα που ζουν; Το Πανεπιστήμιο της Γενεύης πραγματοποίησε σχετική έρευνα, όπου ζήτησε σε πολίτες από εννιά ευρωπαϊκές χώρες να βαθμολογήσουν από το 1 ως το 9 τις συνθήκες διαβίωσης στην πατρίδα τους κι εκείνες σε γειτονικές τους χώρες.

Τα αποτελέσματα; Καημένη Ελλάδα, καημένοι Έλληνες…

yparchei-mia-chora-stin-opoia-kanenas-eyropaios-epithymei-na-zisei

 

Παραδόξως, η χώρα εκείνη που καταφέρνει να υπερνικήσει τις υπόλοιπες δεν είναι καν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελβετία έχει από καιρό χτίσει την φήμη του φορολογικού παραδείσου και μιας από τις πιο εύρωστες οικονομικά στον κόσμο. Βέβαια εφαρμόζει περιοριστικές πολιτικές απέναντι στους πρόσφυγες, κάτι που έγινε αντικείμενο έντονη κριτικής πέρυσι από τα Ηνωμένα Έθνη.

Όσο για την Ελλάδα, η χρεοκοπημένη της οικονομία την έχει βάλει στο χείλος της καταστροφής από το 2010, παρά τα τρία πακέτα διάσωσης έκτοτε. Σύμφωνα με το Quartz που μεταδίδει την είδηση, η χώρα έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη, αφού το 1/4 των πολιτών είναι χωρίς δουλειά. Συν τοις άλλοις, είναι και το μεγαλύτερο θύμα της προσφυγικής κρίσης, με εκατοντάδες πρόσφυγες να έχουν φτάσει στη Λέσβο.

Την εντύπωση πως η Ελλάδα έχει καλύτερες συνθήκες ζωής συγκριτικά με άλλες χώρες μοιράζεται μόνο ένα 1/3 Ελλήνων και Ιταλών ερωτηθέντων, σε αντίθεση με τους συμμετέχοντες στην έρευνα από χώρες της βόρειας Ευρώπης όπως η Γερμανία, η Σουηδία και η Μεγάλη Βρετανία.

Ίσως σας ενδιαφέρουν:

Αληθινή αγάπη σημαίνει προσφορά ηρεμίας και σταθερότητας

20 πράγματα που δεν μας έμαθαν ποτέ στο σχολείο ενώ θα έπρεπε

Ευχαριστώ γιατρέ, που μου χάρισες 30 επιπλέον χρόνια με τον μπαμπά μου

Ένα ποτήρι με αλατόνερο και ξίδι θα εντοπίσει τις αρνητικές ενέργειες στο σπίτι σας

Αυτές είναι οι 10 συνήθειες των ζευγαριών με τις πιο ευτυχισμένες σχέσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς

9 απαράβατοι νόμοι των ευτυχισμένων σχέσεων. Ο 3ος είναι χρυσάφι!

Απαλλαγείτε από την τριχοφυΐα στο πρόσωπο γρήγορα και ανώδυνα με αυτή τη σπιτική συνταγή

9 έξυπνες φράσεις για να βάλετε τους αγενείς ανθρώπους στη θέση τους.

Αυτά είναι τα 10 λάθη που σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη από την ηλικία σου

Γιατί δεν πρέπει να λέμε στο παιδί «να προσέχεις»

Σχολιάστε

Τα καλύτερα