Connect with us

Ποια είναι η ομάδα αίματός σας;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο τόπος καταγωγής μας μας κάνει να νοιαζόμαστε λίγο ή πολύ για τον τύπο αίματός μας. Για παράδειγμα, κάποτε, στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ιαπωνία κανόνιζε τις μάχες με βάση την ομάδα αίματος των στρατιωτών. Μάλιστα, η ηλεκτρική κατασκευαστική εταιρεία Mitsubishi το 1990 έφτιαξε μια ολόκληρη ομάδα εργαζομένων με ομάδα αίματος ΑΒ. Σε κάποια νηπιαγωγεία της χώρας, οι τάξεις οργανώνονται με βάση τον τύπο αίματος των μαθητών.

Βλέπετε, οι Ιάπωνες θεωρούν πως ο τύπος αίματος των ανθρώπων είναι καθοριστικός και για το μέλλον τους, για την κατεύθυνση που θα πάρουν και για τις κλίσεις που θα μπορέσουν να αναπτύξουν, όπως διαπίστωσε κάποτε ο επιστήμονας Masahiko Nomi γύρω στο 1970.

Μα για να δούμε τα χαρακτηριστικά των ομάδων αίματος αναλυτικά!

Ομάδα αίματος τύπου A

Πρόκειται για εξαιρετικούς ακροατές που γίνονται οι καλύτεροι φίλοι. Δίνουν προτεραιότητα στα συναισθήματα των άλλων αντί στα δικά τους, γιατί έχουν άλλωστε και μια δυσκολία να τα εκφράσουν. Μακροπρόθεσμα, εξαιτίας αυτού, μπορεί να εκδηλώσουν κατάθλιψη και άγχος. Θα τους δείτε να πετυχαίνουν σαν λογιστές, βιβλιοθηκονόμοι, οικονομολόγοι και συγγραφείς. Ταιριάζουν με άτομα της ίδιας ομάδας αίματος αλλά και με ΑΒ.

Ομάδα αίματος B

Πρόκειται για τα πιο εξωστρεφή άτομα, που ναι μεν δίνουν προτεραιότητα σαν καλοί ακροατές στα συναισθήματα των φίλων τους, αλλά δεν συναντούν δυσκολία να εκφράσουν και τα δικά τους, κρατώντας τις ισορροπίες. Έχουν διαίσθηση και μπορούν να διαβάσουν τη γλώσσα του σώματος. Γι’αυτό και πετυχαίνουν σαν ντετέκτιβ, δημοσιογράφοι και ψυχίατροι. Στον έρωτα ταιριάζουν με άτομα της ομάδας Α και ΑΒ.

Ομάδα αίματος AB

Είναι η πιο σπάνια ομάδα, αλλά και η πιο πνευματική από όλες. Πρόκειται για ισορροπημένα και λογικά άτομα, με ιδιαίτερη κλίση στην οργάνωση και το σχεδιασμό. Έχουν την τάση να παράγουν υπερβολική ποσότητα αδρεναλίνης με αποτέλεσμα να έχουν έντονες εναλλαγές διάθεσης. Διαπρέπουν σε θέσεις που απαιτούν ταλέντο στις δημόσιες σχέσεις, έχουν επικοινωνιακά ταλέντα, ικανότητες διαχείρισης και είναι πολύ καλοί στον τομέα της εκπαίδευσης. Τα πηγαίνουν καλά με όλες τις ομάδες αίματος.

Ομάδα αίματος O

Είναι η πιο συνηθισμένη ομάδα και όσοι ανήκουν εδώ τρελαίνονται για εξουσία. Είναι άτομα ανταγωνιστικά και συγκεντρώνονται πιο πολύ στην επιτυχία και την πρόοδο παρά τις φιλίες. Γι’αυτό και τους ταιριάζουν οι ηγετικές θέσεις. Πετυχαίνουν σαν πολιτικοί, επιχειρηματίες, λογιστές και θεραπευτές.

Ομάδα αίματος Rh-Αρνητικό

Μόνο ένα 15% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει αυτό τον τύπο αίματος. Αν ανήκετε σε αυτόν τον τύπο αίματος, πολλά από τα χαρακτηριστικά της κύριας ομάδας σας θα εμφανίζονται στην προσωπικότητά σας, αλλά και μερικά έξτρα. Όπως για παράδειγμα, τα άτομα με Rh-αρνητικό έχουν υψηλότερο IQ από τον μέσο όρο, αλλά συνοδεύονται και από ανεξήγητες φοβίες. Τα πηγαίνουν πολύ καλά με όλες τις ομάδες, αλλά πρέπει να προσέχουν στην αναπαραγωγή σε περίπτωση που το ταίρι τους είναι Rh-θετικό.

Εσείς τί ομάδα αίματος είστε;

Ίσως σας ενδιαφέρουν:

«Eγκυμοσύνη: Η πιο όμορφη περίοδος στη ζωή της γυναίκας», το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Οι διαφορές μεταξύ ανδρικής και γυναικείας φιλίας, μέσα από 9 χιουμοριστικά σκίτσα!

Ξεχάστε για πάντα την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα του προσώπου, με αυτή την εύκολη σπιτική συνταγή.

To θυμωμένο μπαλόνι: Το δοκιμασμένο κόλπο που θα βοηθήσει το παιδί να ηρεμήσει

Στις μητέρες που γέννησαν με καισαρική

Άλλον ήθελα και άλλον παντρεύτηκα. Γιατί εpωτεύτηκα έναν τσιγγάνο!

Δίαιτα πατάτας: η δίαιτα των 3 ημερών για να χάσετε 3-5 κιλά άμεσα!

10 Λόγοι που θα σε κάνουν να αγαπήσεις παράφορα τους Υδροχόους!

Δεν με νοιάζει τί λέει ο κόσμος. Ο δικός μου κόσμος είναι τα παιδιά μου!

7 πράγματα που η κατάθλιψή σας δεν θέλει να ξέρετε

Σχολιάστε

Τα καλύτερα