Connect with us

Μήπως γίνεστε ανεξήγητα νευρικός με ανθρώπους που κάνουν κάτι από τα παρακάτω; Πίνουν, μασάνε τσίχλα, μασουλάνε, τρώνε τα νύχια τους, καταπίνουν, κάνουν ήχους με το στόμα τους, αναπνέουν δυνατά, σφυρίζουν, χτυπάνε τα δάχτυλά τους… ή γενικά ΚΑΝΟΥΝ κάποιον ήχο;

Για κάποιους και μόνο να τα διαβάσουν όλα αυτά μαζεμένα, είναι λόγος για να εκνευριστούν!  Κι αν νομίζεις πως είσαι απλά παράξενος, θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε πως είναι πάθηση και λέγεται “μισοφωνία“.

Η ακριβής ανάλυση της λέξης είναι προφανής. Μισείς, κάθε ήχο!!

Όμως οι άνθρωποι που υποφέρουν από μισοφωνία, δεν αρκούνται στο να μην θέλουν να ακούνε ήχους, αλλά εκνευρίζονται χωρίς προφανή λόγο και χωρίς μέτρο, με αυτούς που προκαλούν τους ήχους! Όσο κι αν προσπαθήσουν δεν μπορούν να απωθήσουν τον θόρυβο και η οργή τους μεγαλώνει όσο ο εκνευριστικός ήχος συνεχίζεται, σε σημείο που μπορούν να γίνουν αγενείς προκειμένου να βρουν την ηρεμία τους!

Είναι μια σοβαρή πάθηση, η οποία ξεφεύγει από τα όρια του να μην σου αρέσουν κάποιοι ήχοι. Μέσα από αυτούς τους “δυσάρεστους” ήχους, προκαλούνται έντονα συναισθήματα που μπορούν να έχουν σοβαρότατες επιπτώσεις ακόμα και σε προσωπικές σχέσεις καθώς οι αντιδράσεις μπορούν να γίνουν πολύ έντονες!

Συχνά, επηρεάζει τις σχέσεις μας με πολύ αγαπημένους μας ανθρώπους και καταλήγουμε να πληγώνουμε συναισθήματα!

Ο χώρος εργασίας, μπορεί να γίνει πεδίο μαχών και η κόλασή σου κυριολεκτικά όταν υποφέρεις από μισοφωνία. Εκεί δεν είναι ένας χώρος που μπορείς να γίνεις αγενής, πρέπει να είσαι προσεκτικός και μετρημένος κι αυτό σου προσθέτει άγχος και πίεση σε συνδυασμό με τους δυσάρεστους ήχους με αποτέλεσμα να μην μπορείς να συγκεντρωθείς στην δουλειά σου!

Πολλοί δεν καταλαβαίνουν την μάχη που δίνουν αυτοί οι άνθρωποι να μένουν ήρεμοι και να μην γίνονται επιθετικοί και σίγουρα σχόλια όπως “συνήθισέ το”, “ξεπέρασέ το”, “ξεκόλλα” δεν βοηθάνε σε τίποτα!!

Υπάρχει αντιμετώπιση;

Δεν είναι από τα πράγματα που μπορείς να πάρεις ένα χάπι και να περάσουν. Υπάρχουν όμως τρόποι και τεχνικές αυτοβελτίωσης, προκειμένου να το περιορίσεις και να μην επηρεάζει σε τέτοια ένταση την ζωή σου.

Πριν από όλα όμως, θα πρέπει να μιλήσεις στους φίλους σου, την οικογένειά σου και το περιβάλλον σου προκειμένου να τους προετοιμάσεις και να τους εξηγήσεις την κατάσταση.

Οι άνθρωποι που σε νοιάζονται σίγουρα θα φροντίσουν να σε βοηθήσουν και να μην οξύνουν την κατάσταση!!

Κι αν δεν είσαι σίγουρος αν υποφέρεις ή όχι από μισοφωνία, δες το βίντεο που ακολουθεί και στο τέλος του, σίγουρα θα ξέρεις!

Ίσως σας ενδιαφέρουν:

Φωτογράφος απαθανατίζει καθημερινά επί 3 χρόνια το στυλ ενός 86χρονου ράφτη

Είπε στη γιαγιά της ότι ο άντρας της την απατάει

Η ιστορία της γυναίκας που ήταν 270 κιλά και έχασε 180 θα σας εμπνεύσει

Η μικρή Ελβετία της Ελλάδας, σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα

14 φορές που το μήλο έπεσε ακριβώς κάτω από τη μηλιά!

10 ψέματα που είπαν οι γονείς μας σε εμάς αλλά και στους ίδιους

9 άβολοι κανόνες που πρέπει να ακολουθεί η Βρετανική οικογένεια

20 μήνες πριν έχασαν τον σκύλο τους. Δείτε τη στιγμή που τους τον φέρνουν πίσω

15 απλά και πολύ γνωστά γεγονότα που κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά

8 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε για να σηκώνεστε με ευκολία το πρωί από το κρεβάτι

Σχολιάστε

Τα καλύτερα