Connect with us

Οι συμβουλές μπορεί να διαφέρουν. Η οικογένεια και οι φίλοι έχουν μόνο καλές προθέσεις και την υποστήριξη στο μυαλό τους. Άλλοι μπορούν να χαλάσουν μια σχέση δίνοντας κακές συμβουλές από ζήλια. Ωστόσο, ακόμη και τα πιο ειλικρινή λόγια σοφίας μπορεί μερικές φορές να έχουν πολύ αρνητικό αντίκτυπο σε μια σχέση.

Παρακάτω θα βρείτε τι συμβουλές των ψυχολόγων που πρέπει να αποφεύγουμε με κάθε κόστος εάν θέλουμε μια σχέση να είναι υγιής και να διαρκέσει περισσότερο.

1. “Θα πρέπει να βρεις κάποιον καλύτερο για σένα”.

Εάν είστε μόνο σε μια σχέση επειδή θέλετε κάποιο προσωπικό κέρδος, ίσως είστε σε λάθος δρόμο. Η αναζήτηση κέρδους, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, δεν μπορεί να αποτελέσει επαρκή λόγο για την έναρξη ή τη λήξη μιας σχέσης.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να καταστρέψετε έναν πραγματικά ευτυχισμένο γάμο ή να ξεκινήσετε μια ζωή που δεν σας φέρνει καθόλου ευτυχία.

2. “Δείξε του/της ποιος/α είναι το αφεντικό. Μην τον/την αφήνεις να πάρει πολύ αέρα!”

Πρώτα απ ‘όλα, οι εpωτικοί σύντροφοι έχουν διαφορετικούς τομείς ευθύνης σε μια σχέση και φαίνεται φυσιολογικό ότι κάθε ένας από αυτούς παίρνει έναν ηγετικό ρόλο από καιρό σε καιρό.

Μόνο η αμοιβαία κατανόηση και ο σεβασμός των συντρόφων μπορούν να καταλήξουν σε ένα γάμο και να τον κάνουν πραγματικά ισχυρό.

3. “Απαιτείστε ο/η σύντροφός σας να είναι ρομαντικός/η!”

Οι ψυχολόγοι ισχυρίζονται ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη ρομαντική περίοδος σε οποιαδήποτε σχέση που συνήθως περνάει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Ο ρομαντισμός δεν διαρκεί για πάντα, όπως σε μια ρομαντική κωμωδία, όπου τρελαίνεται ο ένας για τον άλλον.

Γι ‘αυτό δεν μπορείτε να απαιτήσετε από τον σύντροφο σας να βρίσκεται στη φάση του μήνα του μέλιτος όλη την ώρα. Κάθε σχέση έχει διαφορετικές φάσεις ανάπτυξης, κάθε μια με τα δικά της πλεονεκτήματα.

4. “Μην μιλήσεις, μην το χειροτερέψεις τώρα”.

Είναι σχεδόν αδύνατο να αποφευχθεί η σύγκρουση σε μια σχέση. Ωστόσο, είναι καλύτερο να επιλύονται οι συγκρούσεις όταν εμφανίζονται. Δεν πρέπει να καταπνίξετε τα συναισθήματά σας και να περιμένετε μέχρι να ξεσπάσουν μια μέρα, επειδή αυτό θα προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στο γάμο. Μην παίζετε συνέχεια το θύμα. Συζητήστε τα συναισθήματά σας με τον/ην σύντροφο σας.

5. “Απλά διάβασε την συνομιλία τους. Έχεις το δικαίωμα!”

Τέτοιες παρεμβολές στην προσωπική ζωή ενός συντρόφου – που κάνουν ενοχλητικές κλήσεις, διαβάζουν προσωπικές συνομιλίες, τοποθεσίες εντοπισμού – θεωρούνται από τους ειδικούς του οικογενειακού δικαίου ως το πρώτο βήμα προς την καταχρηστική συμπεριφορά σε μια οικογένεια.

Μπορεί να είναι όχι μόνο σωματική αλλά και συναισθηματική. Μην ακούτε τέτοιου είδους συμβουλές και μην κρατάτε τον σύντροφό σας όμηρο της ζήλιας σας.

6. “Απλώς να του υπενθυμίζεις ότι δεν είναι αρκετά αυτά που βγάζει.”

Αυτή η συμβουλή είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μετατραπεί μια μικρή παρεξήγηση σε μια μεγάλη σύγκρουση μεταξύ του ζευγαριού. Γνωρίζετε ότι, αν θέλετε πραγματικά, μπορείτε να βρείτε πολλές αλληλοκατηγορίες για να τα καταστήσετε όλα ακόμη χειρότερα.

Οι ειδικοί λένε ότι δεν πρέπει να συζητάτε τέτοια θέματα σε καθημερινή βάση και προσπαθήστε να μην αναφέρετε κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης σύγκρουσης.

7. “Κοίτα εμένα και μάθε”.

Η διδασκαλία από το δικό σας παράδειγμα λειτουργεί καλύτερα με τα παιδιά, όχι με τους συντρόφους σας. Δεν είστε παιδί και δεν πρέπει να επαναλάβετε τη συμπεριφορά κάποιου άλλου.

Όταν έχετε τις δυσκολίες του γάμου, μην κοιτάζετε άλλες οικογένειες ώστε να αντιγράψετε τον τρόπο της ζωής τους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να προσπαθήσετε να αποφύγετε μερικά από τα λάθη που κάνουν.

Εσείς ξέρετε καλύτερα την κατάσταση από μέσα.

Γιατί λοιπόν τείνουμε να ακούμε λόγια που δεν θα μας φέρουν τίποτα καλό; Ίσως επειδή βαθιά μέσα μας πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται απ’ έξω ως τρίτοι, μπορούν να δουν καλύτερα την κατάσταση, δίνοντάς μας ορθολογικές συμβουλές.

Ωστόσο, είναι ένα πολύ παραπλανητικό συναίσθημα επειδή η σχέση σας είναι πολύ περίπλοκη και γεμάτη από λεπτομέρειες που κανείς δεν ξέρει, παρά μόνο εσείς οι δύο. Γι ‘αυτό πρέπει να ακούσετε μόνο το μυαλό σας και την καρδιά σας.

Μπόνους: Σκληρό αλλά αληθινό

Ίσως σας ενδιαφέρουν:

Οι επιστήμονες προειδοποιούν – Μην αγκαλιάζετε το σκύλο σας!

Οι διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών, μέσα από 14 ξεκαρδιστικές εικόνες.

9 συνήθειες που έχουν οι γονείς των καλών μαθητών

Μείωση της περιμέτρου της μέσης σας σε 1 βραδιά, κυριολεκτικά!

40 γυναικεία κοντά κουρέματα για μοντέρνο στυλ στα μαλλιά

Εγκαταλελειμμένος, και αφυδατωμένος σκύλος, καταρρέει και κλαίει όταν μια γυναίκα τον σώζει

Αγαπημένη μου κόρη, ο ρόλος της γιαγιάς δεν είναι το babysitting

5 προβλήματα που λύνει μια μπανάνα καλύτερα από τα χάπια!

Οι 8 ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Ελλάδα.

Τι δεν πρέπει να τρώνε τα παιδιά μέχρι 5 ετών για να μην πνιγούν

Σχολιάστε

Τα καλύτερα