Connect with us

Μπορεί να σκεφτείτε: «τι είναι τα  Σίλικα τζελ;». Σας εγγυόμαστε πως τα έχετε δει. Πρόκειται για μικρά σακουλάκια με διοξείδιο πυριτίου και υπάρχουν σε διάφορα πράγματα που αγοράζετε, από τσάντες ως και φάρμακα τα οποία έχετε παραγγείλει. Μπορεί να μην γνωρίζετε ακριβώς τη χρησιμότητά τους αλλά θα σας πληροφορήσουμε για το τι ακριβώς κάνουν.

Αρχικά μπορεί να φαίνονται εντελώς άχρηστα μιας και δεν μοιάζουν να κάνουν κάτι μέσα στις σακούλες που είναι κλεισμένα με αποτέλεσμα να καταλήγουν στον κάδο απορριμμάτων. Σταματήστε να τα πετάτε και ξεκινήστε να τα αποθηκεύετε σε ένα σημείο. Αυτά τα μικρά σακουλάκια μπορεί να σας φανούν χρήσιμα σε διάφορες καταστάσεις.

#1 Προστασία

Ας ξεκινήσουμε από αυτό που κάνουν πραγματικά. Σκοτώνουν τα βακτήρια και απορροφούν την επιπλέον υγρασία μέσα από τα πακέτα.

#2 Σκοτώνουν τις μυρωδιές

Μπορούν να απομακρύνουν τις άσχημες μυρωδιές από τα ρούχα. Απλά ανοίξτε και αδειάστε το περιεχόμενο από το σακουλάκι σε ένα σεντόνι ή μια πετσέτα την επόμενη φορά που θα θέλετε να σταματήσετε την άσχημη μυρωδιά.

#3 Αμβλείες λεπίδες

Τα ξυραφάκια και οι άλλες λεπίδες αμβλύνονται. Μπορείτε να τις κρατήσετε αιχμηρές για περισσότερο αν τις τοποθετήσετε σε ένα κλειστό δοχείο μαζί με μια σακούλα πυριτίου.

#4 Απομάκρυνση νερού

Το κινητό σας τηλέφωνο δεν είναι αδιάβροχο; Μήπως κατά λάθος έπεσε στην τουαλέτα, την πισίνα ή ρίξατε εσείς ένα υγρό πάνω του; Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει το τέχνασμα με το ρύζι που απορροφά την υγρασία αλλά θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το τζελ πυριτίου. Τοποθετήστε το κινητό σε ένα βάζο γεμάτο με το τζελ πυριτίου και δείτε τα αποτελέσματα.

#5 Απομάκρυνση ομίχλης

Η ομίχλη στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου είναι πάντα ένα πρόβλημα. Θα πρέπει να το ξεπαγώσετε ξανά και ξανά αν κάνετε βόλτα στην ομίχλη. Αφαιρέστε την εύκολα τοποθετώντας σακούλες πυριτίου κάτω από το παρμπρίζ μέσα στο αυτοκίνητο.

#6 Στεγνά ρούχα διακοπών

Μερικές φορές, όταν πάμε διακοπές δεν έχουμε αρκετό χρόνο για να πλύνουμε ή να στεγνώσουμε τα βρεγμένα ρούχα. Κανείς δεν θέλει να τα βάλει σε αυτή την κατάσταση στις αποσκευές του. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε αυτή την κατάσταση δοκιμάστε να βάλετε τα βρεγμένα ρούχα ή την υγρή πετσέτα σε μια τσάντα γεμάτη με τζελ πυριτίου. Όσο περισσότερα πακέτα έχετε, τόσο το καλύτερο. Θα πρέπει να απομακρύνουν όλη την υγρασία.

#7 Προστασία ασημιού

Μπορεί να μην το γνωρίζατε αλλά μερικές φορές η υγρασία είναι αυτή που προκαλεί διάβρωση στα ασημένια και τα άλλα κοσμήματα. Αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο τοποθετώντας ένα πακέτο τζελ πυριτίου στο κουτί των κοσμημάτων.

#8 Κηπουρική

Αν έχετε σπόρους αποθηκευμένους για κηπουρική το επόμενο έτος, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν θα μουχλιάσουν. Μπορείτε να σιγουρευτείτε τοποθετώντας τους σε ένα δοχείο με ένα σακουλάκι τζελ πυριτίου. Βεβαιωθείτε ότι είναι αεροστεγές!

#9 Χάπια και βιταμίνες

Αποθηκεύστε τα χάπια και τις βιταμίνες σας με ένα πακέτο τζελ πυριτίου που θα βοηθήσει στη διατήρηση της φρεσκάδα τους! Σε αντίθετη περίπτωση, η υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε αλλοίωση, αποσύνθεση, και μούχλα.

#10 Προστατέψτε τα έγγραφα

Κρατήστε τα σημαντικά και προσωπικά έγγραφά σας επιπλέον προστατευμένα τοποθετώντας τα σε μια τσάντα γεμάτη με μερικά σακουλάκια πυριτίου.

#11 Λουλούδια

Αγαπάτε τη συλλογή σας από αποξηραμένα λουλούδια; Μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία αποξήρανσης τοποθετώντας τα σε μια χάρτινη σακούλα με μερικά πακέτα τζελ πυριτίου.

#12 Παράθυρα

Αν τα παράθυρά σας έχουν την τάση να παγώνουν ή να θολώνουν συχνά, δοκιμάστε να αποθηκεύσετε μερικά πακέτα με διοξείδιο πυριτίου στο περβάζι ώστε να απορροφήσουν την υγρασία.

#13 Χύμα ζωοτροφές

Μια μεγάλη σακούλα με φαγητό κατοικίδιου μπορεί να γεμίσει υγρασία, ειδικά αν την αγοράζετε χύμα. Αποθηκεύστε το φαγητό σε ένα δοχείο με τζελ πυριτίου που θα έχετε κολλήσει στην βάση από το καπάκι του δοχείου.

#14 Κολοκύθες

Αν είναι σεζόν αποκριών και έχετε στη διάθεσή σας κολοκύθες αποφύγετε την μούχλα τοποθετώντας μερικά σακουλάκια πυριτίου στο εσωτερικό τους.

#15 Παλιά βιβλία

Τα βιβλία αρχίζουν να μυρίζουν μετά από λίγο. Και μιλάμε για τα πολύ παλιά βιβλία. Απαλλαγείτε από τη μυρωδιά βάζοντάς τα σε μια σακούλα γεμάτη με μερικά πακέτα διοξείδιο του πυριτίου.

#16 Φωτογραφικές μηχανές

Οι φωτογραφικές μηχανές μπορεί να γεμίσουν υγρασία και να επηρεαστούν οι εσωτερικοί μηχανισμοί τους ή να μείνουν σημάδια στον φακό. Απορροφήστε την υγρασία τοποθετώντας την φωτογραφική μηχανή σε πακέτα με τζελ πυριτίου αφού βγάλετε την κάρτα μνήμης, την μπαταρία και τον φακό.

#17 Αδιάβροχη κάμερα

Οι κάμερες που λειτουργούν κάτω από το νερό μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμες. Ωστόσο, και αυτές εξακολουθούν να κινδυνεύουν από καταστροφή των μηχανισμών και των φακών λόγω υγρασίας. Απομακρύνετε την υγρασία χρησιμοποιώντας μεγάλα πακέτα από τζελ πυριτίου.

#18 Ανεκτίμητες εικόνες

Κρατήστε τις αγαπημένες σας αναμνήσεις προστατευμένες από την υγρασία τοποθετώντας μερικά πακέτα τζελ εκεί που τις αποθηκεύετε.

#19 Μακιγιάζ

Διατηρήστε την ξηρότητα και αποτρέψτε τις καταστροφές του μακιγιάζ τοποθετώντας μερικά πακέτα τζελ σε μια σφραγισμένη σακούλα μαζί με τα καλλυντικά σας.

#20 Ακουστικά βαρηκοΐας

Αν έχετε ακουστικά βαρηκοΐας, μπορεί να καταστραφούν από την υγρασία όταν επισκέπτεστε ή αν ζείτε σε υγρό κλίμα. Αποθηκεύστε τα σε ένα δοχείο με πακέτα πυριτίου για να αποφύγετε κάτι τέτοιο.

Advertisement

Τα καλύτερα