Connect with us

Ορισμένα κόλπα μπορεί να είναι πραγματικά έξυπνα και πολλές γενιές τα χρησιμοποιούν. Ωστόσο, μερικά ξεχνιούνται με την πάροδο του χρόνου, καθώς γίνονται πλέον “παλιά”.

Αποφασίσαμε να θυμηθούμε το παρελθόν μέσα από μια συλλογή 10 χρήσιμων κόλπων που ήταν δημοφιλή μεταξύ των γονιών μας.

# 1. Τα τριαντάφυλλα ζουν δύο φορές περισσότερο αν βάλετε μισή ασπιρίνη στο νερό.

Η ασπιρίνη αποτρέπει την αποσύνθεση του νερού και συμβάλλει στη διατήρηση των χρυσάνθεμων, των γαρίφαλων, των γλαδιόλων και των τριαντάφυλλων. Όσον αφορά τα νάρκισσους, είναι καλύτερα να προσθέσετε μια πρέζα αλάτι στο νερό. Χρησιμοποιήστε κάποιο ξύδι για τις ντάλιες.

# 2. Για να διδάξετε στο παιδί σας να κρατά σωστά το μολύβι, χρησιμοποιήστε ένα λαστιχάκι.

Τοποθετήστε ένα λαστιχάκι στο χέρι και, στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα στυλό ή ένα μολύβι σε αυτό με το καπάκι κοντά στον καρπό. Τώρα γυρίστε το στις 180 °. Το μολύβι θα παραμείνει στη σωστή θέση.

# 3. Πασπαλίστε αλάτι σε ένα λιπαρό λεκέ στα ρούχα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Το αλάτι απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του λαδιού. Απλά πασπαλίστε, περιμένετε και ανακινήστε. Ένας μεγάλος λεκές θα είναι πιο εύκολος να ξεπλυθεί, και ένας μικρός θα εξαφανιστεί απλά.

# 4. Το αποξηραμένο βερνίκι νυχιών μπορεί να αραιωθεί με ασετόν.

Αρκετές σταγόνες ασετόν θα κάνουν το βερνίκι σας όχι μόνο πιο υγρό, αλλά και πιο λαμπερό. Ωστόσο, το κύριο πράγμα δεν είναι να προσθέσετε πάρα πολύ γιατί έτσι θα αραιώσει περισσότερο από ό, τι πρέπει.

# 5. Ένα καμένο τηγάνι μπορεί να καθαριστεί εύκολα με βραστό νερό με αλάτι.

Μπορείτε να το καθαρίσετε εύκολα χωρίς ειδικά απορρυπαντικά. Απλά προσθέστε αρκετές κουταλιές αλατιού στο νερό και βράστε το για 15-20 λεπτά.

# 6. Μπορείτε να καθαρίσετε τα δάχτυλά σας από τον χυμό παντζαριών ή από μούρα με λεμόνι.

Το συνηθισμένο σαπούνι ενισχύει μόνο το μοβ χρώμα. Γι ‘αυτό, για να απαλλαγείτε από σκούρους λεκέδες από παντζάρια ή μούρα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού. Ή μπορείτε απλά να τρίψετε τα χέρια σας με ένα κομμάτι λεμονιού.

# 7. Τα αυγά δεν θα σπάσουν και τα ασπράδια δεν θα διαρρεύσουν αν τα βάζετε σε αλατισμένο νερό.

Το αλάτι δεν θα επηρεάσει το ράγισματων αυγών, αλλά θα αποτρέψει τη διαρροή του ασπραδιού, αφήνοντας τη φυσική τους γεύση όπως είναι.

# 8. Για να αποφύγετε το σπάσιμο του ψωμιού, βυθίστε το μαχαίρι σε βραστό νερό.

Για να βεβαιωθείτε ότι το φρέσκο ​​ψωμί δεν θα σπάσει κατά την κοπή, βυθίστε πρώτα το μαχαίρι σε βραστό νερό. Μπορείτε επίσης να χύσετε νερό από το βραστήρα πάνω σε αυτό. Στη συνέχεια σκουπίστε τη λεπίδα και κόψτε τις λεπτές φέτες.

# 9. Οι πατάτες βοηθούν στην απομάκρυνση του ερεθισμού και της φλεγμονής από τα τσιμπήματα εντόμων.

Πάρτε μια μικρή πατάτα, πλύνετε την, και κόψτε την. Ακουμπήστε την κομμένη πλευρά σε μια καθαρή πληγή ή δάγκωμα και στερεώστε την με έναν επίδεσμο ή κολλητικό γύψο. Οι πατάτες μειώνουν τον κνησμό και τη φλεγμονή και βοηθούν στην ενυδάτωση του τραύματος, γεγονός που αυξάνει την ταχύτητα επούλωσης. Βοηθάει σε τυχόν τσιμπήματα και ερεθισμούς.

# 10. Καθορίστε τις κατευθυντήριες οδηγίες με ένα ρολόι χειρός.

Πάρτε ένα ρολόι χειρός και περιστρέψτε το ώστε ο δείκτης ώρας να βλέπει στον ήλιο. Στη συνέχεια διαιρέστε τη γωνία μεταξύ της ώρας και του αριθμού 1 στο μισό. Η γραμμή που χωρίζει τη γωνία θα δείχνει προς τα νότια.

  • Μέχρι το μεσημέρι, ο νότος θα είναι στη δεξιά πλευρά του ήλιου, και μετά το μεσημέρι – στα αριστερά.

Advertisement