Connect with us

H σχέση πολλών ανθρώπων με τα κοινωνικά δίκτυα, είναι μια σχέση αγάπης και μίσους. Αγάπης γιατί σε φέρνει σε επαφή με φίλους, σου δίνει την ελευθερία της έκφρασης, απεριόριστη γνώση και ενημέρωση σχεδόν συγχρόνως με τα συμβάντα. Και μίσους, γιατί το τίμημα για όλα τα παραπάνω, είναι πολύ ακριβό. Η διάθεσή σου ανά πάσα ώρα και στιγμή επηρεάζεται από ανθρώπους που υπό άλλες συνθήκες δεν θα γνώριζες ούτε το όνομά τους, χάνεις την στιγμή και δεν την ζεις στην προσπάθειά σου να την αποτυπώσεις και τελικά, φτιάχνεις μια δεύτερη πραγματικότητα της οποίας φροντίζεις την εικόνα χαραμίζοντας την αληθινή σου ζωή.

Κι όταν μια μέρα βρίσκεις τον εαυτό σου να ποζάρει ή να φτιάχνει το σωστό φόντο για να απολαύσει ένα ποτό όχι για τον ίδιο σου τον εαυτό αλλά για το πόσο “τέλειο” θα έδειχνε στο Instagram, τότε ξέρεις πως ήρθε η ώρα για ένα διάλειμμα από τα social media.

Kι επειδή κάποιοι από εμάς το τολμήσαμε, θα σου πούμε τα συμπεράσματα των 72 ωρών.

1. Μου δημιούργησε άγχος!!

Την πρώτη μέρα, ξύπνησα μέσα στο άγχος, χωρίς να μπορώ να συνειδητοποιήσω το γιατί. Όταν άρχισε να λειτουργεί ο εγκέφαλός μου, το κατάλαβα!! Είχα άγχος για το τι γινόταν στον εικονικό κόσμο όσο εγώ δεν ήμουν εκεί. Τι μπορεί να είχε ειπωθεί, τι μπορεί να είχε γίνει κι ακόμα χειρότερα, θα μπορούσα να έχω ήδη χάσει follower! Και κάπως έτσι, αποφάσισα να το αντιμετωπίσω…σαν φυσιολογικός άνθρωπος σε διακοπές! Ήπια cocktails και έφαγα μια υπέροχη μακαρονάδα!

2. Είχα άπλετο χρόνο για δραστηριότητες!

Την δεύτερη μέρα, όταν ξύπνησα και αφού ήπια καφέ, μιας και δεν είχα τι να κάνω και δεν είχα το timeline μου να χαζέψω, άρχισα να διαβάζω!! Όσο δεν είχα να ασχοληθώ με το τι έκανε ποιος (και μάλιστα κάποιος άγνωστος), είχα χρόνο να κάνω πράγματα που μου είχαν λείψει!

 

3. Ένιωσα ελεύθερη

Τι να αναρτήσω σήμερα; Τραγούδι ή φωτογραφία;; Έχει ανεβάσει τίποτα έξυπνο ο Αρκάς;; Είναι κι εκείνα τα μηνύματα που πρέπει να απαντήσω. Και ξαφνικά δεν είχα να κάνω τίποτα από όλα αυτά, απλά γιατί ήμουν ελεύθερη!

4. Είμαι κάτι παραπάνω από το τηλέφωνό μου, ο λογαριασμός μου στα social media και το blog μου. Είμαι ΕΓΩ!

Μπορεί σκοπός σου να είναι η βοήθεια, η συμβολή σε δύσκολες καταστάσεις, όμως αυτό έρχεται μετά από κάποιο σημείο και σε πνίγει. Παύουν τα κοινωνικά δίκτυα να είναι διασκέδαση και είναι υποχρέωση! Δεν μπορεί να χτίζεται μια ζωή και μια υπόληψη μέσα από social media. Έχεις κάθε δικαίωμα, να είσαι ο εαυτός σου και να το απολαμβάνεις!

5. Είναι τόσο απλούστερο να μην τα παίρνεις όλα κατάκαρδα.

Είναι πολύ εύκολο, να χαθεί η ισορροπία ανάμεσα στην εικονική και την πραγματική ζωή. Μια φωτογραφία που δεν άρεσε, μια άποψη που ξεσήκωσε αντιδράσεις, followers που σε διέγραψαν και ξαφνικά η διάθεσή σου και η καθημερινότητά σου αλλάζει! Συζητήσεις με αγνώστους που δεν έχετε τίποτα κοινό και κανέναν λόγο να σε επηρεάζουν τα λεγόμενά τους κι όμως φτάνεις στο σημείο να πληγώνεσαι.

Αυτές οι 72 ώρες θα περάσουν και σίγουρα θα επιστρέψεις, όπως κάναμε όλοι, όμως είναι μια ευκαιρία, να σκεφτείς τα πράγματα στις αληθινές τους διαστάσεις. Να καθαρίσεις λίγο το τοπίο και να χρησιμοποιήσεις τα κοινωνικά δίκτυα ακριβώς για το λόγο που έχουν δημιουργηθεί! Να ξαναγίνει ο ανανάς το αγαπημένο σου φρούτο και να πάψει να είναι το τέλειο φόντο σε μια φωτογραφία.

Για γνώση, επικοινωνία και διασκέδαση!!

 

Σχολιάστε

Τα καλύτερα