Connect with us

Το ανθρώπινο πρόσωπο αποτελεί μία πλούσια πηγή πληροφοριών για το χαρακτήρα του ανθρώπου. Σε πολλούς αρέσει να παρατηρούν εκφράσεις και αντιδράσεις, ενώ άλλοι έχουν ιδιαίτερες δεξιότητες στο να “διαβάζουν” πρόσωπα. Όμως, αυτή η ικανότητα δεν είναι μόνο προνόμιο μερικών ανθρώπων.

Όλοι μπορούμε, απλά και μόνο παρατηρώντας το πρόσωπο κάποιου να μάθουμε στοιχεία για το χαρακτήρα του! Κι αυτό γιατί ένα πρόσωπο μεταφέρει πολύτιμες πληροφορίες. Διαβάστε παρακάτω και ανακαλύψτε στοιχεία για το χαρακτήρα κάποιου παρατηρώντας μόνο το πρόσωπό του. Σίγουρα θα μάθετε πολλά για την προσωπικότητά του και τα αποτελέσματα ίσως σας εκπλήξουν.

Σχήμα προσώπου

Στρογγυλό: Τα άτομα με στρογγυλό σχήμα προσώπου είναι συναισθηματικά, ευαίσθητα και στοργικά. Τους αρέσει η σταθερότητα και απολαμβάνουν τις μακροκροχρόνιες σχέσεις.

Μακρόστενο: Όσοι έχουν μακρόστενο πρόσωπο είναι περισσότερο πρακτικοί, μεθοδικοί και έχουν την τάση να κουράζονται εύκολα. Είναι πιο πιθανό να έχουν μυϊκή ή αθλητική σωματική διάπλαση, που για κάποιους συνεπάγεται και ναρκισσισμό, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις.

Tετράγωνο: Ένα τετράγωνο πρόσωπο συνδέεται με τη φωτιά και μπορεί να σημαίνει ότι το άτομο που έχει αυτό το σχήμα προσώπου είναι επιθετικό, φιλόδοξο και αυταρχικό, ενώ έχει απόλυτο και αναλυτικό μυαλό και ιδιαίτερη αποφασιστικότητα.

Τριγωνικό: Αυτά τα σχήματα προσώπου παραδοσιακά συνδέονται με λεπτό σωματότυπο και διανοητικό χαρακτήρα.

Οι Κινέζοι θεωρούν το συγκεκριμένο σχήμα προσώπου ενδεικτικό της δημιουργικότητας και της ευαισθησία αλλά και του φλογερού ταμπεραμέντου.

Μέτωπο

Φαρδύ μέτωπο: Το φαρδύ μέτωπο υποτίθεται ότι είναι σημάδι εξυπνάδας και πρακτικότητας αλλά σημαίνει και ότι το άτομο που έχετε μπροστά σας έχει φαντασία και πολλές ιδέες.

Επίπεδο μέτωπο: Ένας άνθρωπος με επίπεδο μέτωπο είναι πιθανότατα ρεαλιστής, λογικός και εκφράζεται με πράξεις.

Μεγάλο μέτωπο: Όταν κάποιος έχει ένα “υπερβολικά” μεγάλο μέτωπο, είναι μάλλον ονειροπόλος και άτομο που χρειάζεται σταθερό σχέδιο δράσης για να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του.

Μάτια

Λένε ότι τα μάτια “είναι ο καθρέφτης της ψυχής” κι έτσι μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε αρκετά πράγματα για τον άνθρωπο που έχετε απέναντί σας.

Μεγάλα και μικρά μάτια: Τα μεγάλα μάτια που λάμπουν είναι πιο “καθαρά” από τα μικρά, σπινθηροβόλα μάτια που βγάζουν προς τα έξω ένα νευρικό ταμπεραμέντο.

Μάτια με ακανόνιστο σχήμα: Τα μάτια με ακανόνιστο σχήμα δείχνουν ένα άτομο που κοιτάζει τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες και συχνά αντιμετωπίζει με ανατρεπτικό τρόπο τα προβλήματα, χάρη στην ευστροφία του.

Μάτια με ανοδική κλίση: Το άτομο με τέτοια μάτια είναι δυναμικό και σίγουρα ξέρει πώς να πάρει αυτό που θέλει.

Βαθιά μάτια: Δείχνουν έναν άνθρωπο με έντονη και κτητική αλλά συνάμα παρατηρητική φύση και συνδέονται συχνά με συγγραφείς και δημιουργούς.

Η απόσταση των ματιών μπορεί επίσης να είναι αποκαλυπτική. Τα μάτια που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση δείχνουν μια στενή αντίληψη του κόσμου, ενώ τα μάτια που είναι σε πιο μεγάλη απόσταση σημαίνουν ότι πρόκειται για ένα μάλλον ανοιχτόμυαλο άτομο.

Τέλος προσέξτε το “βλέμμα”, που μπορεί να πει όσα δε λένε τα χείλη. Πολλές φορές μπορείτε να καταλάβετε αν ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας είναι κρύος, σκληρός ή ζεστός μόνο και μόνο από το βλέμμα του.

Φρύδια

Λεπτά και καλοσχηματισμένα: Δείχνουν κάποιον που είναι αρκετά αμφίρροπος και ενίοτε χωρίς αυτοπεποίθηση.

Πυκνά φρύδια: Τα άτομα αυτά έχουν πολύ ισχυρή προσωπικότητα και είναι επιρρεπή στην κτητικότητα και τη ζήλια.

Μύτη

Μεγάλη μύτη: Δείχνει αποφασιστικότητα, αυτοπεποίθηση και τόλμη. Όσο πιο χοντρή είναι η άκρη της μύτης, τόσο πιο επιρρεπές είναι το άτομο στη χρήση βίας.

Γαμψή μύτη: Θεωρείται σημάδι ισχυρής θέλησης και ανεξαρτησίας, ενώ η στραβή μύτη δείχνει κοινωνικότητα και εξωστρέφεια.

Στόμα

Σχήμα των χειλιών: Όταν τα πάνω χείλη είναι λεπτά και τα κάτω πιο σαρκώδη, αυτό μπορεί να υποδεικνύει κάποιον που δεν μπορεί να δώσει πράγματα σε μία σχέση. Το αντίθετο σημαίνει ότι το άτομο είναι υπερβολικά δοτικό.

Σαρκώδη και μη σαρκώδη χείλη: Τα σαρκώδη χείλη δείχνουν στοργικό και ευαίσθητο χαρακτήρα, ενώ τα μικρά χείλη είναι ενδεικτικά μιας μάλλον εγωκεντρικής και εσωστρεφούς προσωπικότητας.

Σαγόνι

Ένα έντονο σαγόνι δείχνει κάποιον που έχει ένα πολύ ισχυρό σύστημα αξιών. Όσο πιο έντονο είναι το σαγόνι ενός ατόμου τόσο μεγαλύτερη είναι η αντοχή του. Επίσης τα συγκεκριμένα άτομα είναι συνήθως πεισματάρηδες.

Αντίθετα το πιο “διακριτικό” σαγόνι δείχνει κάποιον που έχει πιο αδύναμη προσωπικότητα και δίνει μεγάλη σημασία στη γνώμη των άλλων.

Ρυτίδες

Το “πόδι της χήνας”, δηλαδή οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια, για κάποιους είναι οι “γραμμές της χαράς”. Θεωρείται ότι είναι σημάδι ανοικτής καρδιάς και το συναντάμε σε άτομα που σκορπάνε γύρω τους χαρά.

Οι κάθετες γραμμές συνοφρύωσης που εμφανίζονται ανάμεσα στα μάτια αποκαλύπτουν ένα λογικό άτομο, που εργάζεται σκληρά και είναι πολύ αποφασιστικό.

Οι γραμμές που εκτείνονται από τη μύτη μέχρι το στόμα ονομάζονται γραμμές “σκοπού”. Η εμφάνιση αυτών των γραμμών χαρακτηρίζει τους ανθρώπους που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση στη ζωή τους.

Advertisement