Connect with us

Μπορεί κάποιες φορές να κουραζόμαστε με τον σύντροφό μας, να ερχόμαστε στα όριά μας με τα παιδιά, να νομίζουμε ότι ο κόπος και η κούρασή μας δεν εκτιμώνται από κανένα και να νιώθουμε ότι θα θέλαμε ένα μικρό διάλειμμα απ’ όλους και απ’ όλα. Μετά από λίγο, όμως, πάντα παίρνουμε πίσω όλες τις αρνητικές σκέψεις γιατί αμέσως συνειδητοποιούμε ότι η οικογένειά μας μπορεί να μην είναι τέλεια, αλλά είναι τα πάντα γιατί…

Μας κάνει να γελάμε

Με τις χαζομάρες, τις γκάφες, με τα «μεταξύ» μας αστεία και τις στιγμές που πολύ απλά δεν ξέρουμε γιατί γελάμε, γινόμαστε (ακόμα) περισσότερο ευτυχισμένοι.

Δεν παρεξηγεί (για πολύ) τα νεύρα μας

Οι φωνές, τα νεύρα και το άγχος είναι λίγο- πολύ στο καθημερινό παιχνίδι μιας οικογένειας. Το καλό τους, όμως, είναι ότι όσο γρήγορα έρχονται, τόσο γρήγορα φεύγουν και τα ξαναβρίσκουμε όλοι μαζί.

Μας μαθαίνει ότι η ευτυχία κρύβεται στις πιο απλές στιγμές

Σε μια αυθόρμητη αγκαλιά από το παιδί μας, σε ένα τρυφερό φιλί από τον άντρα μας, στο θορυβώδες οικογενειακό τραπέζι και σε πολλές άλλες μικρές στιγμές, κρύβονται οι μεγαλύτερες χαρές.

Μας προστατεύει

Ακόμα κι αν (νομίζουμε) ότι δεν το χρειαζόμαστε! Είτε ως παιδιά που κινδυνεύουμε ενώ ανακαλύπτουμε καινούρια πράγματα, είτε ως έφηβοι που θέλουμε να κάνουμε το δικό μας είτε ακόμα και ως νέοι γονείς, που δεν ξέρουμε τι μας γίνεται, η οικογένειά μας πάντα θα είναι ο φύλακας- άγγελός μας.

Μας βοηθά να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι

Χωρίς αυτό να είναι υπερβολή! Προσπαθώντας να γίνουμε τα καλύτερα παραδείγματα για τα παιδιά μας, εξελισσόμαστε και βελτιωνόμαστε ως άνθρωποι.

Είναι ο ψυχολόγος μας

Είναι ο σύζυγος που προσπαθεί να μας παρηγορήσει μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, είναι τα παιδιά που θα κάνουν τα πάντα για να μας φτιάξουν το κέφι, κι ας μην καταλαβαίνουν τι ακριβώς το χάλασε. Είναι οι γονείς μας που θα προσφερθούν να κρατήσουν τα εγγόνια τους για να φύγει η ένταση ανάμεσα στο ζευγάρι.

Μας μαθαίνει το «για πάντα!»

Μέχρι να κάνουμε οικογένεια, δεν έχουμε μάθει τι πραγματικά σημαίνει το «για πάντα». Να αγαπάς για πάντα έναν άνθρωπο, να συνδέεται για πάντα η ζωή σου με τη δική του, να ανησυχείς για πάντα αν είναι καλά και να ξέρεις ότι θα είστε για πάντα μαζί!

Δεν μπορούμε να θυμηθούμε πώς ήταν η ζωή μας πριν απ’ αυτήν

Ναι, μπορεί να είχε περισσότερες εξόδους, λιγότερη κούραση και πιο ανέμελη καθημερινότητα, όμως δεν θα αλλάζαμε με τίποτα το «τώρα» με το «τότε». Όχι απλά προτιμάμε τα παιχνίδια με τα παιδιά, την εξάντληση και την γεμάτη με τις φωνές των μικρών μας καθημερινότητα, αλλά δεν θα τις αλλάζαμε για τίποτα στον κόσμο.

Μαζί τους είμαστε πάντα ο εαυτός μας

Δεν κρυβόμαστε και δεν προσποιούμαστε γιατί, με τους ανθρώπους που πραγματικά αγαπάμε, είμαστε πάντα «εμείς». Γιατί μας αγαπάνε με τα καλά και με τα κακά μας.

Είναι το μοναδικό μέρος που ανυπομονούμε να βρεθούμε κάθε μέρα

Όπου είναι η οικογένειά μας είναι και το σπίτι μας. Ακόμα και μετά από μια δύσκολη μέρα, είναι το αντίδοτο που διώχνει κάθε κακό μας συναίσθημα και που μας κάνει να νιώθουμε γαλήνη και ηρεμία.

Ίσως σας ενδιαφέρουν:

Όταν μια γυναίκα σταματάει να αγαπάει έναν άνδρα συμβαίνουν αυτά τα 9 Πράγματα!

Αυτά τα 11 χόμπι «ακονίζουν» το μυαλό μας σύμφωνα με τους ειδικούς

Η σκληρή πραγματικότητα του να έχει κάποιος κατάθλιψη μέσα από 12 σκίτσα

50 πράγματα που κάνουν μια γυναίκα σικάτη

15 γλυκά που μπορείτε να τρώτε χωρίς τύψεις αφού δεν παίρνετε κιλά

Το ξύδι μπορεί να σου δώσει λύσεις που δεν έχεις φανταστεί (video)

9 Εύκολα Κόλπα Καθαρισμού που θα Κάνουν το Μπάνιο σας να Λάμπει και να Μυρίζει Φρεσκάδα

Πώς να καθαρίσεις ένα ρόδι σε 5 λεπτά Δίχως να το χαλάσεις και χωρίς να Λερωθείς

Τα Φύλλα Δάφνης κάνουν θαύματα. Τέλος οι πονοκέφαλοι και οι πόνοι στις αρθρώσεις

9 Εύκολες Ασκήσεις για Γυναίκες μετά τα 40, που Έχουν Άμεσα Αποτελέσματα

Σχολιάστε

Τα καλύτερα