Connect with us

Η περίοδος των διακοπών έχει μεγάλη σημασία για την ισορροπία του κάθε ατόμου.
Οι διακοπές είναι πολύ σημαντικές, καθώς μας δίνουν τη δυνατότητα να ξεκουραστούμε σωματικά και ψυχικά, να απεμπλακούμε από τις καθημερινές στρεσογόνες καταστάσεις και τις πιέσεις της καθημερινότητας, να δυναμώσουμε τις προσωπικές μας σχέσεις.

Συνήθως όμως στις διακοπές ξεφεύγουμε από το διατροφικό μας πρόγραμμα, γιατί θέλουμε χαλαρώσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Αλλωστε όλοι έχουμε τόσο πολύ ανάγκη τις διακοπές.

Το καλοκαίρι είναι πολύ εύκολο να πάρει κανείς βάρος, αν χαλαρώσει υπερβολικά, δεν ασκείται και πίνει άφθονα κοκτέιλ στα beach bars.

Τα κοκτέιλ λόγω του ότι περιέχουν επιπλέον χυμούς φρούτων καθώς και αναψυκτικά, λικέρ ή ζάχαρη, αυξάνουν ακόμη περισσότερο το γλυκαιμικό τους φορτίο και φυσικά, τη θερμιδική τους σύσταση. Κι αν δεν παραμείνουμε στο ένα ποτό τότε πολύ απλά κι εύκολα μπορούμε να προσλάβουμε 400-500 θερμίδες επιπλέον, ένα ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο, αν σκεφτούμε πως η πρόσληψη 500 επιπλέον θερμίδων ημερησίως οδηγεί σε σταδιακή αύξηση του σωματικού βάρους κατά ½ κιλό την εβδομάδα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shandra (@losermentality) στις


Τα όμορφα ταβερνάκια, η καλή παρέα και τα παγωτά είναι όμορφοι πειρασμοί που συνήθως ενδίδουμε κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Γίνεται λοιπόν να κάνεις διακοπές και δίαιτα μαζί; Κι όμως, όσο ανέφικτο κι αν ακούγεται ένα ζευγάρι κατάφερε να απολαύσει τις διακοπές του και να μην πάρει βάρος.

Η Shandra Redwine κατάφερε μαζί με τον σύζυγό της Gerald να χάσει 62 κιλά. Μετά από ένα συνδυασμό γυμναστικής και διατροφής, το ζευγάρι έχασε βάρος και ένιωσε καλύτερα με τον εαυτό του.

Μάλιστα η Shandra Redwine πόσταρε στο προφίλ της στο Instagram φωτογραφίες τους που έδειχναν το πριν και το μετά.

Δείτε εδώ:

«Συνήθως στις διακοπές παίρναμε βάρος γιατί τρώγαμε και πίναμε ό,τι θέλαμε. Αλλά φέτος κάναμε την ανατροπή. Με ένα καλό πρωινό και με προσοχή στο αλκoόλ καταφέραμε να μην πάρουμε βάρος» σημειώνει.

«Σαν ενδιάμεσο σνακ στην παραλία επιλέγαμε φυσιολογικές ποσότητες από φρέσκα φρούτα, κράκερ σίκαλης, κριτσίνια, μπάρες δημητριακών, ανάλατους ξηρούς καρπούς αντί για μπισκότα, κρουασάν, κρέπες, σοκολάτες και άλλα τρόφιμα που είναι πολύ πλούσια σε ζωικό λίπος και ζάχαρη. Οταν θέλαμε παγωτό, διαλέγαμε γρανίτα ή παγωτό με χαμηλά λιπαρά» συμπληρώνει.

«Πλέον τρώμε λογικές μερίδες φαγητού και φροντίζουμε να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στα γεύματα. Αν, για παράδειγμα, σκοπεύουμε το βράδυ να φάμε σε κάποιο εστιατόριο ή ταβέρνα, μπορούμε το μεσημέρι της ίδιας μέρας να επιλέξουμε ένα ελαφρύ γεύμα (σαλάτα, τοστ ή σάντουιτς με φρέσκα λαχανικά και τυρί ή και γαλοπούλα ή κοτόπουλο) και αντίστοιχα, αν το μεσημεριανό μας είναι πλούσιο, επιλέγουμε ελαφρύτερο βραδινό» καταλήγει.

Advertisement