Connect with us

Είναι δύσκολο να μην αντιδράσεις όταν κάποιος είναι αγενής μαζί σου. Ωστόσο, αν μπορέσετε να αντισταθείτε στην αρχική σας αντίδραση και να αμυνθείτε με αδέξιες ερωτήσεις ή ακατάλληλα σχόλια χάνοντας τον αυτο- έλεγχό σας, μπορεί να εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα.

Δείτε παρακάτω 9 φράσεις που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τους αγενείς ανθρώπους.

>Ένα απλό σε ευχαριστώ είναι απλά μαγικό. Με αυτόν τον τρόπο δείχνετε στον αγενή συνομιλητή σας, ότι δεν είστε θυμωμένοι. Η αγένεια και ο θυμός είναι δείγμα ενός ανώριμου ανθρώπου. Η ευγενική σας απάντηση σημαίνει, ότι αναγνωρίζετε την αγένεια του άλλου, αλλά δεν σας επηρεάζει.

>Αυτή η φράση σημαίνει, ότι είστε διατεθειμένοι να συνεχίσετε την συζήτηση, αν ο συνομιλητής φερθεί με σεβασμό και λάβει υπόψιν του τα συναισθήματά σας. Αν αυτό δεν πιάσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επόμενη φράση.

>Αν αισθάνεστε, ότι είστε έτοιμοι να χάσετε τον έλεγχο και να ξεκινήσετε καυγά είναι προτιμότερο να σταματήσετε την συζήτηση. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να μετανιώσετε για όσα είπατε. Επίσης, ο συνομιλητής σας θα το σκεφτεί διπλά την επόμενη φορά που θα θελήσει να σας πει κάτι αγενές.

>Αυτές οι ερωτήσεις είναι πολύ αποτελεσματικές σε ομαδικές συναντήσεις, όταν κάποιος προσπαθεί να σας φέρει σε δύσκολη θέση. Αν ο αγενής συνομιλητής λάβει μια ήρεμη, θα ταραχθεί και θα έχει την ευκαιρία να εξιλεωθεί. Χάρη σε αυτές τις ερωτήσεις θα μπορέσετε να μετατρέψετε κάθε συζήτηση σε μια ώριμη συζήτηση σχετικά με αμφιλεγόμενα θέματα.

>Εξηγήστε στον άλλον τι ακριβώς είναι αυτό που σας ενοχλεί στα λόγια του. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να προστατέψετε τον εαυτό σας από σκληρά και ακατάλληλα μελλοντικά σημάδια.

>Οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν την άποψη ενός άλλου ανθρώπου. Ωστόσο, αν πιστεύετε ότι η άποψη του άλλου είναι σωστή πείτε το.

>Πολλές φορές, οι αγενείς άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν, ότι αυτό που λένε δυσαρεστεί τους άλλους. Όταν δείχνετε την δυσαρέσκειά σας σε μια αγενή συμπεριφορά τους ενθαρρύνετε να σκεφτούν καλύτερα στο μέλλον τα λεγόμενά τους.

>Αυτή η φράση μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν κάποιος αγαπημένος σας άνθρωπος έχει άσχημη διάθεση και ξεσπάει σε εσάς. Υπενθυμίστε στην οικογένειά σας ότι την αγαπάτε. Θα εκπλαγείτε με το πόσο γρήγορα θα αλλάξει η διάθεση και η στάση τους.

>Το ειλικρινές γέλιο ως απάντηση στην αγένεια μπορεί να βάλει τον αγενή συνομιλητή στην θέση του. Είναι μια αντίδραση που ο αγενής δεν περιμένει με τίποτα. Στην χειρότερη περίπτωση ο αγενής άνθρωπος θα φύγει και στην καλύτερη θα καταλάβει πόσο άσχημη είναι η συμπεριφορά του και θα ζητήσει συγγνώμη.

Πηγή

Ίσως σας ενδιαφέρουν:

Τι είναι η δίαιτα ΝΤΑΣ και γιατί οι γιατροί την θεωρούν μια από τις καλύτερες για την υγεία

Τι αποκαλύπτει το σχήμα των ποδιών σας για τον χαρακτήρα σας

15 κινήσεις στη συμπεριφορά του σκύλου σας που πρέπει να αναγνωρίζετε.

13 αλήθειες που οφείλουμε να παραδεχτούμε όλοι όσοι έχουμε σκύλους!

Γιατί οι Εβραίοι και οι μουσουλμάνοι δεν τρώνε καθόλου χοιρινό;

Πώς να διορθώσετε τα πεσμένα βλέφαρα εντελώς φυσικά.

Μάθετε τι σημαίνει το όνομα του παιδιού σας!

Πώς μοιάζει ένα κλασικό σπίτι σε 9 διαφορετικές χώρες του κόσμου;

Πώς να ξεβουλώσετε νιπτήρα και νεροχύτη χωρίς να φωνάξετε υδραυλικό

Άνοιξε τα χέρια σου και δες τι λένε οι γραμμές στην παλάμη σου για την εpωτική σου ζωή.

Σχολιάστε

Τα καλύτερα