Connect with us

Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
1 φλ. τσαγιού γάλα + 2 κ.σ. για επάλειψη
250 γρ. ζαμπόν από χοιρινό μπούτι κομμένο σε μικρότερο κομμάτια
6 αυγά + 1 κρόκος αυγού για επάλειψη
1 φλ. τσαγιού τριμμένη γλυκιά γραβιέρα
1 φλ. τσαγιού τριμμένο ρεγγάτο
1/4 κ. γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180˚ και τοποθετείτε μια λαδόκολλα στο μεγάλο ρηχό ταψί του φούρνου.

Ζεσταίνετε σε μία μικρή κατσαρόλα το βούτυρο και ρίχνετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε το γάλα, ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά, αλατίζετε, ρίχνετε το μοσχοκάρυδο και το βγάζετε από τη φωτιά. Αφήνετε 3-4 λεπτά να μισοκρυώσει και προσθέτετε το ζαμπόν, τα τριμμένα τυριά, τα αβγά ελαφρά χτυπημένα, λίγο πιπέρι και ανακατεύετε να ενσωματωθούν τα υλικά.

Μια πρωτότυπη και όμορφη τυρόπιτα στη φόρμα με ζύμη γιαουρτιού

Απλώνετε το μείγμα πάνω στη σφολιάτα αφήνοντας κενό σε απόσταση τουλάχιστον 2 εκατοστά περιμετρικά από τις άκρες της σφολιάτας. Αλείφετε με ένα πινέλο λίγο νερό στις άκρες του φύλλου και σκεπάζετε με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Πατάτε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κολλήσουν.

Τρυπάτε την επιφάνεια σε 5-6 σημεία για να φεύγει ο ατμός καθώς ψήνεται η πίτα. Χτυπάτε τον κρόκο με το γάλα και αλείφετε την επιφάνεια και ψήνετε τη πίτα στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Ίσως σας ενδιαφέρουν:

Φωτογράφος απαθανατίζει καθημερινά επί 3 χρόνια το στυλ ενός 86χρονου ράφτη

Είπε στη γιαγιά της ότι ο άντρας της την απατάει

Η ιστορία της γυναίκας που ήταν 270 κιλά και έχασε 180 θα σας εμπνεύσει

Η μικρή Ελβετία της Ελλάδας, σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα

14 φορές που το μήλο έπεσε ακριβώς κάτω από τη μηλιά!

10 ψέματα που είπαν οι γονείς μας σε εμάς αλλά και στους ίδιους

9 άβολοι κανόνες που πρέπει να ακολουθεί η Βρετανική οικογένεια

20 μήνες πριν έχασαν τον σκύλο τους. Δείτε τη στιγμή που τους τον φέρνουν πίσω

15 απλά και πολύ γνωστά γεγονότα που κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά

8 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε για να σηκώνεστε με ευκολία το πρωί από το κρεβάτι

Σχολιάστε

Τα καλύτερα