Connect with us

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτό το cheesecake! Είναι ελαφρύ, αφράτο, κρεμώδες και πεντανόστιμο! Είναι ακόμα και πανεύκολο, καθώς χρειάζεται μόνο 3 υλικά. Είναι χορταστικό, χωρίς να έχει πολλές θερμίδες, αφού δεν έχει αλεύρι, βούτυρο ή λάδι. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Αν λοιπόν σας έχει έρθει όρεξη για γλυκό, σας προτείνουμε να φτιάξετε αυτό το μοναδικό cheesecake! Μη χάνετε χρόνο, δείτε τα υλικά και την εκτέλεση και ετοιμαστείτε για ένα επιδόρπιο που σίγουρα θα φτιάχνετε ξανά και ξανά!

Υλικά:

3 αβγά

120 γραμμάρια λευκή σοκολάτας

120 γραμμάρια τυρί κρέμα

Εκτέλεση:

Σε δύο μπολ χωρίζουμε τα ασπράδια των αβγών από τους κρόκους. Τοποθετούμε τα ασπράδια στο ψυγείο για λίγη ώρα έτσι ώστε η μαρέγκα μας να γίνει πιο σταθερή. Στη συνέχεια λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί. Όταν τα ασπράδια κρυώσουν, τα χτυπάμε στο μίξερ ώστε να γίνουν μαρέγκα.

Έξτρα tip
Για να βεβαιωθούμε πως η μαρέγκα μας είναι έτοιμη αναποδογυρίζουμε το μπολ. Αν είναι έτοιμη θα πρέπει να παραμείνει μέσα στο μπολ μας.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα τυριού μέσα στη λιωμένη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους καθώς και το 1/3 της μαρέγκας συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στο τέλος ρίχνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Παίρνουμε ένα ταψάκι ή πυρέξ και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα σε αυτό το μείγμα μας. Τοποθετούμε το ταψί ή το πυρέξ μέσα σε ένα άλλο ταψί στο οποίο έχουμε ρίξει λίγο νερό.

Ψήνουμε το γλυκό μας στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά, στη συνέχεια στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά και τέλος σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα για άλλα 15 λεπτά. Αφού βγάλουμε το cheesecake μας από το φούρνο, το αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει. Μπορούμε να ρίξουμε προαιρετικά από πάνω ζάχαρη άχνη, μαρμελάδα ή φρούτα.

Δείτε αναλυτικά όλη τη διαδικασία στο παρακάτω βίντεο! Καλή σας απόλαυση!

Advertisement