Υπέροχη τάρτα Νουτέλας μόνο με 4 υλικά
Ανάλαφρη, δροσερή και απλά υπέροχη τάρτα Νουτέλας με 4 μόνο υλικά.Μια εύκολη συνταγή για ένα γλύκισμα με τραγανή βάση, γέμιση με νουτέλα ή μερέντα και γαρνίρισμα γεμιστών σοκολατένιων μπισκότων.
Υλικά συνταγής
[squareadv]
– 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης με 35% λιπαρά κρύα
– 1/2 φλ. Nutella ρευστή, σε θερμοκρασία δωματίου
– 170 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά σε μικρά κομματάκια
– 1 φύλλο για τάρτα της Pillsbury
Εκτέλεση συνταγής
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC. Αφήνετε το φύλλο τάρτας σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά ώστε να μαλακώσει. Στρώνετε καλά τη ζύμη τάρτας, στη βάση και τα τοιχώματα μιας βουτυρωμένης ταρτιέρας 22 εκ. περίπου. Τρυπάτε με ένα πηρούνι τη βάση της ζύμης σε διάφορα σημεία και τη ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λ περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει και γίνει τραγανή. Βγάζετε τη ταρτιέρα από το φούρνο και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς η τάρτα.
2. Βάζετε σε μπολ τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ χειρός σε πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε και τη Nutella [ή Μερέντα] και χτυπάτε για 1/2 ακόμα λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί η Nutella και έχετε ένα σοκολατένιο αφράτο μείγμα. Αφήνετε το μίξερ.
[squareadv]
3. Προσθέτετε τα 2/3 κομματάκια μπισκότων μέσα στο μείγμα και ανακατεύετε με πολύ απαλές κινήσεις με σπάτουλα ή μαρίζ, από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ενσωματωθούν τα μπισκότα πλήρως στο μείγμα.
4. Τοποθετείτε το μείγμα με μεγάλο κουτάλι πάνω στη κρύα πλέον ζύμη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει. Τη βγάζετε από το ψυγείο τη πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα κομματάκια μπισκότων, τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.