Connect with us

Η πιο τέλεια σοκολατόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη είναι εδώ μετά από πολλές δοκιμές! Σας το υπόσχομαστε ότι είναι το πιο σοκολατένιο γλυκό που μπορείτε να βρείτε!

Συστατικά

Για το κέικ

  • 600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 300 γρ. βούτυρο
  • 6 αυγά και 3 κρόκους (μέτρια αυγά)
  • 240 γρ. ζάχαρη
  • λίγο κακάο για το «αλεύρωμα»

Για το crumble

  • 100 γρ. φουντούκια ανάλατα
  • 140 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη

Για το κέικ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Σε μπεν μαρί, στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τους κρόκους με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
  • Βουτυρώνουμε καλά μία φόρμα 28 εκ. (καλό είναι να είναι από αυτές με αποσπώμενη βάση) και τη βουτυρώνουμε και “αλευρώνουμε” αλλά αντί για αλεύρι  χρησιμοποιούμε κακάο.
  • Ρίχνω το μείγμα της σοκολάτας με μία σπάτουλα στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε βουτυροκακαώσει.
  • Καλύπτουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο από πάνω το γλυκό μας.
  • Βάζουμε το ταψάκι σε ένα μεγαλύτερο ταψί και γεμίζουμε το μεγαλύτερο με νερό τόσο όσο να φτάσει τη μέση του ύψους του μικρού ταψιού.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά ή μέχρι όταν ακουμπάμε ένα δάχτυλο στο κέντρο του ταψιού να μην κολλάει.
  • Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε σε μικρά κομμάτια μαζί με το κραμπλ.

Για το crumble

  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ το αλεύρι με τα φουντούκια για να γίνουν σκόνη. Το ρίχνουμε στο μίξερ και το ανακατεύουμε πολύ λίγο για να γίνει σαν θρύψαλα ή σαν τρίμμα. Θέλει ΕΛΑΧΙΣΤΟ ανακάτεμα.
  • Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι που του έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 160 βαθμούς.
  • Αφήνουμε να κρυώσει το μπισκότο και το σπάμε σε κομμάτια με τα οποία γαρνίρουμε το κέικ μας.

Advertisement