Connect with us

Δεν το λες και κλασσικό ελληνικό παραδοσιακό γλυκό, όμως στην πιο δροσερή του εκδοχή, νομίζω πως στην Ελλάδα το έχουμε απογειώσει.

Τυρί κρέμα, μπισκότο digestive και μια επικάλυψη που δοκίμασα για πρώτη φορά και του πάει τρέλα… ολόκληρα βύσσινα κομπόστα δεμένα ελαφρά για να γυαλίσουν και να κάνουν το γλυκό super λαχταριστό.

tetoio-cheesecake-vyssino-echeis-xanafaei
Υλικά για ένα γλυκό 25cm

500 γρ. τυρί κρέμα

125ml κρέμα γάλακτος

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι

Για τη βάση:

250 γρ. μπισκότα digestive

50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη

Για την επικάλυψη:

1 βάζο (650γρ.) κομπόστα βύσσινο

2 κ.γ. κορν φλάουρ

2 κ.σ. ζάχαρη
tetoio-cheesecake-vyssino-echeis-xanafaei<


Προετοιμασία

Χτύπησε την κρέμα γάλακτος να δέσει ελαφρά, χωρίς όμως να σφίξει και να γίνει σαντιγί.

Πρόσθεσε το τυρί, το χυμό λεμόνι και το ζαχαρούχο γάλα και χτύπησε με το μίξερ να πάρεις μια λεία και σφιχτή κρέμα.

Βάλε για λίγο στο ψυγείο.Ετοίμασε τη βάση. Θριμμάτισε καλά τα μπισκότα και λιώσε το βούτυρο.

Βάλε το τσέρκι ή τη φόρμα σου (ιδανικά με αποσπώμενη άκρη) και ρίξε μέσα το μπισκότο.

Βάλε το βούτυρο στο κέντρο και με ένα κουτάλι ανακάτεψε να νοτίσει το μπισκότο.

Πάτησε τη βάση να πάει παντού και να πάρεις ένα ομοιόμορφο στρώμα.

Πρόσθεσε την κρέμα τυριού από πάνω και άπλωσε με μια σπάτουλα να πάει παντού.

Βάλε πάλι στο ψυγείο.Φτιάξε την επικάλυψη.

Βάλε την κομπόστα σε κατσαρολάκι να πάρει βράση. Ρίξε και τη ζάχαρη να λιώσει. Σε ένα μικρό φλιτζανάκι του καφέ λιώσε σε ελάχιστο νερό το κορν φλάουρ και πρόσθεσε το στο μείγμα.

Ανακάτεψε καλά να κάνει χοντρές φουσκάλες και απόσυρε από τη φωτιά. Άφησε το μείγμα να κρυώσει καλά.Στρώσε την επικάλυψε πάνω από την κρέμα τυριού.

Μην χρησιμοποιήσεις κάποιο εργαλείο, απλά δοκίμασε να περιστρέψεις όλο το γλυκό ώστε να απλωθεί το βύσσινο παντού.

Advertisement