Connect with us

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο μπισκότα Παπαδοπούλου

2 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Τρούφα σοκολάτα ή πολύχρωμη ή τριμμένη καρύδα ή ζάχαρη άχνη
για το σιρόπι

2 φλυτζάνια νερό
3 φλυτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
Εκτέλεση

Σπάμε τα 3/4 απο τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη στο μπλεντερ ή με τα χέρια μας. Αφήνουμε τα υπόλοιπα στην άκρη για μετά.Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με τα μπισκότα

Βράζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα με τα μπισκότα και ανακατεύουμε πλάθωντας με το χέρι μας.

Πρέπει να γίνει μια ζύμη που να μην είναι πολύ στερεή αλλά να μην είναι και πολύ μαλακή.

Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και άμα δούμε πως η ζύμη κολλάει στα χέρια μας προσθέτουμε το υπόλοιπο τριμμένο μπισκότο.

Σε ενα πιάτο βάζουμε τη τρούφα ή οτι άλλο υλικό θέλετε και περνάμε απο κει τα μπαλάκια σοκολάτας για να κολλήσουν πάνω καλά τα υλικά.

Τα βάζουμε σε μια πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξουν καλά.

Παρατηρήσεις:

Άμα θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και αμύγδαλα αντί για τρούφα ή ζάχαρη άχνη.

Επίσης αν θέλετε παραπάνω απο 30 κομμάτια, μπορείτε να προσθέσετε διπλάσια δόση υλικών. Για περισσότερη απόλαυση σερβίρετε με παγωτό ή κάποιο γλυκό της επιλογής σας.

Άν θέλετε να τα παρουσιάσετε σε κάποιο πάρτυ ή για κάποιο δώρο σε φίλους και γνωστούς,μπορείτε να τα στερεώσετε με ξυλάκια,όπως στη παρακάτω εικόνα πριν τα βάλετε στο ψυγείο ενώ είναι μαλακά.

Advertisement