Connect with us

Μία από αυτές τις παραλλαγές σας παρουσιάζουμε και εμείς σήμερα και σας προτείνουμε να τη δοκιμάσετε: Λουκουμάδες με μήλα που είναι και της εποχής. Θα χρειαστείτε:

Υλικά

• 115 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του • 2 κτγ καστανή ζάχαρη • 1 αβγό • 1/3 κούπας γάλα • ¼ κούπας μηλόξυδο • 2 μεγάλα κόκκινα μήλα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες • 1/3 κούπας ζάχαρη • 1 κτγ κανέλα • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την καστανή ζάχαρη, το αβγό, το γάλα και το ξύδι μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά.

2. Στο μεταξύ γεμίζουμε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι τη μέση με ηλιέλαιο και ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει.

3. Αφαιρούμε το κέντρο με τα κουκούτσια από τις φέτες του μήλου. Βυθίζουμε μία μία στο μπολ με τη ζύμη μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα και πετάμε στην κατσαρόλα με το λάδι. Με μία κουτάλα γυρνάμε μέχρι να φουσκώσουν και από τις δύο πλευρές. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα.

4. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα. Τοποθετούμε έναν έναν τους λουκουμάδες σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα της κανέλας. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν καταναλωθούν.

Προαιρετικό είναι το σιρόπι ή κάθε είδους γαρνιτούρα που επιθυμείτε.

Advertisement