Connect with us

Υλικά:

Για τα μπικότα:

2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ με γεύση σοκολάτας των 225γρ.

2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα (για να τα βουτήξουμε)

Για την κρέμα πατισερί:

4 φλ. τσαγιού γάλα

1 φλ. τσαγιού ζάχαρη

½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/3 φλ. τσαγιού  κορν-φλάουρ

5 αυγά

2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη

3 καψουλίτσες βανίλιεςτρίμμα σοκολάτας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Σε 1 φλιτζάνι κρύο γάλα διαλύουμε το αλεύρι με το κορν-φλάουρ.

Χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια και προσθέτουμε το αλεύρι.Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρολίτσα να ζεσταθεί.

Αδειάζουμε μέσα το μείγμα των αβγών και τα ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξουν και να γίνουν μια λεία κρέμα.

Αποσύρουμε την κατσαρολίτσα από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε δυνατά και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη, μέχρι να κρυώσει τελείως.

Στρώνουμε σε μια τετράγωνη φόρμα για τούρτες ή πυρεξάκι, 2 στρώσεις μπισκότα, αφού τα έχουμε βρέξει προηγουμένως στο γάλα.

Απλώνουμε από πάνω μια στρώση κρέμα πατισερί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για μια φορά ακόμα.

Πασπαλίζουμε με το τρίμμα σοκολάτας και το βάζουμε στο ψυγείο  να παγώσει.

Advertisement