Connect with us

Ο καιρός ζέστανε, μας έκανε τη χάρη, οπότε μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι η εποχή του παγωτού έφτασε. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Και το γιορτάζουμε με ένα πανεύκολο -θα το χαρακτήριζα αστείο από πλευράς δυσκολίας- “cookies and praline” παγωτό.

Δύο λέξεις: Merenda και Oreos

Και θα χρειαστείς 4 υλικά:

  •  500ml κρέμα γάλακτος (32% λιπαρά, όχι light παρακαλώ)
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 3 γεναίες κουταλιές της σούπας (θα δείτε πόσο γενναίες παρακάτω – περίπου μια μικρή μερέντα των 250γρ)
  • 5-6 oreos σπασμένα με το χέρι (ή όσα θέλετε)

Και ξεκινάμε

Αρχικά, μέγα μυστικό, όταν κάνετε παγωτό θέλετε να είναι η κρέμα και το ζαχαρούχο οπωσδήποτε πολύ κρύα!

Οπότε πριν ξεκινήσετε, αφήστε την κρέμα και το ζαχαρούχο για τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο (αν βιάζεστε αφήστε τα στην κατάψυξη για κανέναν τεταρτάκι).

Παίρνουμε το μίξερ και ένα μεγάλο τάπερ, ρίχνουμε μέσα την κρέμα και την χτυπάμε. Αρχικά σε χαμηλή-μέτρια ταχύτητα για να μην πιτσιλίσει τον τόπο όλο και μετά μόλις αρχίσει να σφίγγει σε δυνατή.

Μέχρι να καταλήξετε σε κάτι τέτοιο

Μετά ρίχνουμε μέσα τη merenda (τις 3 τεράστιες κουταλιές της σούπας, γεμίστε όσο μπορείτε το κουτάλι) και το ζαχαρούχο

Και χτυπάτε σε ΜΕΤΡΙΑ ταχύτητα (αν το μίξερ έχει δύο ταχύτητες τότε στην χαμηλή, αν έχει τρεις στη μεσαία)

Μέχρι να είναι ομοιογενές το μίγμα. Μην το παρακάνετε στο χτύπημα, δεν είναι για απόλαυση.

Ρίχνετε τα oreos τα οποία έχετε σπάσει με το χέρι σε κομματάκια

Και ανακατεύετε απαλά με ένα κουτάλι

Κλείνετε το τάπερ με το καπάκι και το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες. Το ιδανικό θα ήταν να το κάνετε βράδυ και την επόμενη μέρα θα είναι τέλειο!

Η συνταγή αυτή είναι πολύ βασική, μπορείτε να βάλετε μέσα ό,τι σας αρέσει, από φουντούκια έως κομμάτια σοκολάτας.

Το κόστος της συνταγής, για πολύ παγωτό περίπου 1 κιλό, είναι γύρω στα 4.5 ευρώ. Το πιο ακριβό από τα υλικά είναι η κρέμα γάλακτος, αλλά μπορείτε να βρείτε οικονομικότατες κρέμες σε discount σούπερμάρκετ ή να αγοράσετε την “μάρκα” του σούπερμάρκετ.

Advertisement