Connect with us

Μια μοναδική συνταγή που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε!

Υλικά

Για την βάση

  • 1 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • Αλεύρι 1 φλιτζάνι

Για την Κρέμα  τυρί

  • 1 πακέτο τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (χρήσιμοποιείστε  ½ κούπα αν το θέλετε πιο άγλυκο)
  • 1 φλιτζάνι κρέμα σαντιγί

Βανίλια κρέμα

  • 1 σακουλάκι κρέμα ζαχα/κης στιγμής
  • γάλα όσο αναγράφεται στην συσκευασία

Κρέμα σοκολάτας

  • 1 σακουλάκι κρέμα ζαχ/κης σοκολάτας
  • γάλα όσο αναγράφεται στην συσκευασία

Για την Τελευταία στρώση

  • 2 φλιτζάνια σαντιγί ξυσμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 175  βαθμούς C.
  • Βουτυρώστε ένα ταψάκι ή πυρέξ μεσαίου μεγέθους.
  • Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για την βάση  και πιέστε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί.Ψήστε για περίπου 20 λεπτά.
  • Ετοιμάστε την κρέμα βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  • Ετοιμάστε την κρέμα  σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  • Σε ένα μίξερ προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το φλιτζάνι κρέμα σαντιγί.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει.
  •  Αφήστε την βάση να κρυώσει. Απλώστε το μείγμα τυρί κρέμα πάνω από στην βάση  ομοιόμορφα.
  • Απλώστε  την πουτίγκα σοκολάτας πάνω από το τυρί κρέμα, κατόπιν την πουτίγκα βανίλιας.
  • Καλύψτε με την χτυπημένη κρέμα και πασπαλίζουμε με τη σοκολάτα.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, να σταθεί και μετά σερβίρουμε.

Advertisement