Connect with us

Ένα υπέροχο, αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό. Σιροπιαστές φλογέρες με γέμιση αμυγδάλου περιχυμένες με μπόλικο σιρόπι. Μια πανεύκολη συνταγή με απλά υλικά της Χρ. Παραδείση, για να απολαύσετε το τέλειο ιδανικό για κέρασμα και όχι μόνο σιροπιαστό γλύκισμα σε όλες τις περιστάσεις, σκέτο ή με παγωτό. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό αμυγδαλόψιχα
  • 1 κοφτό κ.γ. κανελογαρύφαλο σε σκόνη
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 ½ φλ. τσαγιού λιωμένο βούτυρο
  • Για το σιρόπι:
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού μέλι (ή γλυκόζη)
  • 1 φλ. τσαγιoύ νερό
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

1. Ψιλο-θρυμματίζετε την αμυγδαλόψιχα στο multi, φροντίζοντας να τη κόψετε σε μικρά κομματάκια αλλά όχι σε σκόνη. Τη μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε τη σκόνη κανέλας και γαρίφαλου, τη τριμμένη φρυγανιά και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά.

2. Σε καθαρό πάγκο εργασίας στρώνετε ένα φύλλο κρούστας και με ένα πινέλο το αλείφετε με λιωμένο βούτυρο. Στρώνετε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο, το αλείφετε και αυτό με βούτυρο και το πασπαλίζετε, σε όλη την επιφάνεια, με αρκετό από το μείγμα αμυγδάλου.

3. Το τυλίγετε, σχετικά σφιχτά από τη μακριά πλευρά του, σε ένα μακρύ ρολό και το τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Με τα υπόλοιπα φύλλα και με το υπόλοιπο μείγμα τυλίγετε 5-6 ρολά ακόμα και τα βάζετε το ένα δίπλα στο άλλο στο ταψί.

4. Κόβετε τα ρολά σε μικρά κομμάτια, μήκους 7 εκ. περίπου και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Τα ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λ ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά. Τα βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν τελείως.

Για το σιρόπι: Αφού κρυώσουν καλά ετοιμάζετε το σιρόπι. Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι, σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά και τα βράζετε για 3 λ από το σημείο βρασμού. (Αν χρειαστεί το ξαφρίζετε). Προσθέτετε και το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το βράσιμο για 2 λ επιπλέον.

Αποσύρετε το σιρόπι από τη φωτιά και αμέσως, όπως είναι καυτό, περιχύνετε τα κρύα ρολά μέσα στο ταψί. Το αφήνετε μέχρι να “πιούν” τα ρολά όλο το σιρόπι και να κρυώσουν καλά. Τα σερβίρετε πασπαλισμένα με λίγη τριμμένη αμυγδαλόψιχα σκέτα ή με παγωτό.

Advertisement