Connect with us

Μια πρωτότυπη και εξαιρετικά νόστιμη συνταγή της Γεωργίας Κοκορέ, που μάλιστα κέρδισε το 3ο βραβείο στον μεγάλο διαγωνισμό μαγειρικής Cook…Eat…Love…Share & Win, στην κατηγορία Υγιεινές συνταγές για παιδιά.

Υλικά

200γρ. μέλι
250γρ. φυστικοβούτυρο
300γρ. κουβερτούρα
60γρ. βούτυρο αγελαδινό
150γρ. ινδική καρύδα τριμμένη
200γρ. νιφάδες βρώμης
150γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα
5-6 βερίκοκα αποξηραμένα και ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Βάζετε σε ανοξείδωτο μπολ το μέλι, το φυστικοβούτυρο, την κουβερτούρα και το βούτυρο και τα λιώνετε σε μπεν-μαρί. Ανακατεύετε καλά.

Προσθέτετε την καρύδα και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτετε τη βρώμη, τα αμύγδαλα, τα βερίκοκα και ανακατεύετε με το χέρι.

Ντύνετε με αντικολλητικό χαρτί το ταψάκι σας και ρίχνετε μέσα το μίγμα. Ισιώνετε με το χέρι να έχει παντού το ίδιο πάχος.

Το αφήνετε στο ψυγείο για 4 ώρες και στη συνέχεια βγάζετε όλο το μίγμα μαζί με το χαρτί στον πάγκο και κόβετε σε ορθογώνια ομοιόμορφα κομμάτια.

Advertisement