Connect with us

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα ανάλαφρο και γευστικότατο γλύκισμα με 5 μόνο υλικά.

Ένα γλύκισμα με μπισκότα Πτι Μπερ, σοκολατένια κρέμα για να το απολαύσετε όλες τις ώρες σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ
  • 160 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. κορν φλάουερ

Εκτέλεση συνταγής

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί.
  • Σε μπολ τοποθετούμε τη ζάχαρη με κορν φλάουερ, ρίχνουμε 1/3 γάλα από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί και αραιώσει το μείγμα.
  • Μόλις πάρει βράση το γάλα στη κατσαρόλα, ρίχνουμε το μείγμα ζάχαρης / κορν φλάουερ και ανακατεύουμε μέχρι να “δέσει” η κρέμα. Μόλις δέσει βάζουμε και τη κουβερτούρα σε κομματάκια ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και να έχουμε μια σοκολατένια κρέμα.
  • Την κατεβάζουμε από φωτιά και αφήνουμε τη κρέμα 10 λεπτά να “σταθεροποιηθεί” ανακατεύοντας ανά διαστήματα να μη “πιάσει” κρούστα.
  • Σ’ ένα τετράγωνο τσέρκι ή ταψί  στρωμένο με μεμβράνη, διαστάσεων 20 X 20 εκ. τοποθετούμε περιμετρικά στα τοιχώματα, από 3 μπισκότα όρθια σε κάθε πλευρά [12 συνολικά].
  • Κατόπιν, απλώνουμε στη βάση μια στρώση από μπισκότα προσέχοντας να γεμίσει όλη η επιφάνεια της βάσης.
  • Αδειάζουμε το 1/3 της κρέμας και την απλώνουμε ισομερώς. Καλύπτουμε τη κρέμα με 2η στρώση από μπισκότα το άλλο, 1/3 και επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά την ίδια διαδικασία τελειώνοντας με τα μπισκότα.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει, γαρνίρουμε προαιρετικά με σαντιγί και φλύδες σοκολάτας και σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

*Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου

Advertisement