Connect with us

Υλικά:

1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό 200 γρ.
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο 100 γρ.
1 κουταλιά ταχίνι (προαιρετικά)
1 κουταλάκι αλάτι
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κουταλάκια ζάχαρη
3 φλιτζάνια 350 γρ, φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρίσεις
Για τη γέμιση κασέρι ή τυρί φέτα σε κυβάκια
Για την επικάλυψη:

1-2 κουταλιές πετιμέζι από σταφύλια ή μέλι
½ φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι αλεύρι
2 φλιτζάνια σουσάμι καβουρντισμένο
Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε μία μαλακιά ζύμη.

Μπορεί να γίνει και με το μίξερ!!!

Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και μία πετσέτα για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.

Εγώ κλίνω τη ζύμη σε ένα μεγαλούτσικο τάπερ …ζεσταίνω ένα φλιτζάνι νερό στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά να βράσει, τοποθετώ το τάπερ και βάζω στην ακρούλα το φλιτζάνι με το νερό και κλίνω το φούρνο για 1 ώρα…το τέλειο φούσκωμα…για τώρα το χειμώνα!!!

Πατάμε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και την αναδιπλώνουμε 2-3 φορές στον πάγκο της κουζίνας χωρίς αλεύρι…η ζύμη δεν κολλάει.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες.

Βάζουμε σε ένα μπολ το πετιμέζι με νερό με 1 κουταλιά αλεύρι και ανακατεύουμε να διαλυθεί.

Σε ένα άλλο πιάτο βάζουμε σουσάμι.

Κάνουμε μπαλίτσες όσο ένα καρύδι τις πατάμε λίγο με το δάχτυλο και κρύβουμε ένα κυβάκι κασέρι ή τυρί φέτα, τα κλίνουμε και τα βουτάμε πρώτα στο σιρόπι και μετά στο σουσάμι.

Τοποθετούμε τις μπουκίτσες σε ταψί με λαδόκολλα.

Αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσουν μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος!

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, στους 190 βαθμούς.

Advertisement