Connect with us

Η Συνταγή είναι της κ.Elena Psillia-οι χρυσοχερες-ηδες

Υλικά

– 2 ½ πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ
– Γάλα
– 250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
– 1 ½ κούπα ζάχαρη άχνη
– 1 αυγό βιολογικό ή χωρίς αυγό αν προτιμάτε
– 1 κσ κονιάκ
– 4 κσ κακάο σκόνη άγλυκο
– Σιρόπι σοκολάτας, τρούφα ή ότι άλλο θέλετε για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
– Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα και τα βρέχουμε καλά με γάλα να μαλακώσουν.

– Τα αφήνουμε στην άκρη και φτιάχνουμε τη κρέμα.
– Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να γίνει κρέμα.
– Προσθέτουμε το αυγό, το κονιάκ και χτυπάμε να ενσωματωθούν.

– Αμέσως μετά προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά να αναμιχθεί καλά στο μείγμα μας. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε στη κρέμα τα μπισκότα μας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να αναμιχθούν καλά.
– Μεταφέρουμε το γλυκό μας σε πιατέλα, τάπερ ή οπίου εσείς θέλετε του δίνουμε σχήμα κορμού, γαρνίρομαι και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.

Για όποιον δεν θέλει το αυγό μπορεί να το παραλείψει.
Πανεύκολο και πεντανόστιμο!!!!

Η Συνταγή είναι της κ.Elena Psillia-οι χρυσοχερες-ηδες

Advertisement