Connect with us

Τώρα που χειμωνιάζει θέλουμε ωραία, λαχταριστά “χειμωνιάτικα” γλυκά. Μήλο, κανέλα και μέλι είναι τα υλικά που κυριαρχούν. Έχουμε λοιπόν για εσάς το πιο νόστιμο κέικ μήλου με κανέλα και μέλι, ιδανικό για να συνοδεύσει το πρωινό σας αλλά και τον απογευματινό σας καφέ.

Το κέικ που σας προτείνουμε είναι μαλακό και αφράτο με ζουμερά μήλα στην κάθε μπουκιά. Είναι ο ιδανικός τρόπος να αξιοποιήσετε τα μήλα που έχετε στο ψυγείο σας. Μη χάνετε χρόνο, δείτε τη λίστα με τα υλικά και ξεκινήστε να το φτιάχνετε το συντομότερο. Το κέικ μήλου εκτός από πεντανόστιμο, είναι και πανεύκολο, αφού είναι έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά και δε χρειάζεται μίξερ!

Υλικά:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
4 βανίλιες
¼ κουταλιού του γλυκού αλάτι
50 γραμμάρια ζάχαρη
50 ml μέλι
¾ κούπας αραβοσιτέλαιο
3 αυγά
½ κούπας καρύδια ψιλοκομμένα
3 μήλα μέτρια προς μεγάλα (το ένα θα το ψιλοκόψουμε σε μικρά κομματάκια και τα άλλα δύο θα τα τρίψουμε στην χονδρή πλευρά του τρίφτη).

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά: αλεύρι, κανέλα, σόδα, μπέϊκιν, βανίλιες, αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο, το μέλι, τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε στο χέρι με έναν αυγοδάρτη. Μέσα σε αυτό το μείγμα προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ με τα στερεά υλικά (αλεύρι, κανέλα, σόδα κλπ.) και ανακατεύουμε με μία κουτάλα. Το μείγμα μας θα γίνει αρκετά πηχτό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ξανά. Τέλος, προσθέτουμε το μήλο (τριμμένο και ψιλοκομμένο) και ανακατεύουμε.Ψήνουμε σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα στους 180 βαθμούς για περίπου 40-50 λεπτά, ανάλογα και με την κουζίνα που διαθέτουμε.

Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε μέσα στη φόρμα του να κρυώσει. Στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή σας απόλαυση!

Advertisement