Connect with us

Πολλές φορές έχουμε ανάγκη από ένα γλυκάκι μετά το φαγητό ή για να συνοδεύσουμε τον καφέ ή το τσάι μας. Δε θα ήταν τέλειο να μπορούσαμε να το έχουμε έτοιμο στο λεπτό;

Κι όμως μπορούμε! Σας έχουμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα γλύκισμα…πραγματικά θεϊκό! Είναι έτοιμο μέσα σε λίγα μόνο λεπτά καθώς δε χρειάζεται ψήσιμο.

Παρακάτω σας δίνουμε τη λίστα με τα υλικά για αυτό το θεσπέσιο και νοστιμότατο γλυκό.

Υλικά:
Ένα παντεσπάνι για τούρτα έτοιμο (το βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ στο ράφι με τα είδη ζαχαροπλαστικής)
Μία κρέμα στιγμής με γεύση σοκολάτα
Έτοιμη σαντιγί ή σαντιγί σε φακελάκι για να τη φτιάξουμε εμείς
Τριμμένα φουντούκια

Για το σιρόπι:
Δύο φλιτζάνια ζάχαρη
Ένα φλιτζάνι νερό
Μία φλούδα από λεμόνι ή ένα ξυλάκι κανέλας

Αν μας αρέσει και ασχολούμαστε με τη μαγειρική, μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας από το μηδέν το παντεσπάνι, την κρέμα και τη σαντιγί.

Εκτέλεση:
Πάμε να δούμε πως θα παρασκευάσουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι αναμειγνύουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα από το λεμόνι ή το ξυλάκι κανέλας και βράζουμε για δέκα λεπτά περίπου. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.
Ταυτόχρονα χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα στιγμής και τη σαντιγί ακολουθώντας τις οδηγίες στο πίσω μέρος του φακέλου.

Παίρνουμε τα ποτήρια ή τα μπολάκια μέσα στα οποία θα σερβίρουμε το γλυκό και με αυτά (γυρισμένα ανάποδα) κόβουμε το παντεσπάνι. Έτσι τα κομμάτια από το παντεσπάνι θα έχουν όλα το ίδιο μέγεθος. Τοποθετούμε τα κομμάτια μέσα στα ποτήρια ή τα μπολάκια σαν βάση. Στη συνέχεια σιροπιάζουμε τη βάση μας. Προσθέτουμε μια παχιά στρώση από την κρέμα στιγμής σοκολάτα και στο τέλος γαρνίρουμε με τη σαντιγί. Σαν τελευταία πινελιά βάζουμε τα τριμμένα φουντούκια. Μπορούμε επίσης να στολίσουμε το γλυκάκι μας με κομματάκια σοκολάτας, κερασάκια,πουράκια ή ό,τι άλλο θέλουμε! Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για λίγη ώρα μέχρι να παγώσει.

Καλή σας απόλαυση!

Advertisement