Connect with us

Πήγατε να αλατίσετε το φαγητό σας και σας έπεσε πολύ περισσότερη ποσότητα από αυτή που επιθυμούσατε;

Μη σας πιάνει πανικός. Ακόμη και στους καλύτερους σεφ έχει συμβεί έστω μια φορά. Όχι, μην τρέξετε να πετάξετε το φαγητό σας, μιας και το… κακό διορθώνεται πανεύκολα.

Πάμε να δούμε πώς:

Λύση 1η: Αν το φαγητό είναι έτοιμο

Ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα μια φέτα ξερό ψωμί και αφήστε τη μέσα για περίπου δέκα λεπτά. Στη συνέχεια βγάλτε το ψωμί, προσθέστε λίγο νερό και ανακατέψτε. Το πρόβλημά σας μόλις λύθηκε και το φαγητό σας είναι έτοιμο προς κατανάλωση.

Λύση 2η: Όσο ακόμη μαγειρεύετε

Αν το φαγητό δεν είναι ακόμα έτοιμο, μπορείτε να ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα μια πατάτα. Ξεφλουδίστε την και ρίξτε την ολόκληρη μέσα στο φαγητό, όσο αυτό μαγειρεύεται. Βγάλτε την με το που κλείσετε το μάτι της κουζίνας. Το άμυλο που περιέχει η πατάτα απορροφά με μαγικό τρόπο το περιττό αλάτι.

*Αν είσαστε έμπειρες στον τομέα της μαγειρικής, μπορείτε να εξισορροπήσετε τη γεύση προσθέτοντας λίγη ζάχαρη ή ξίδι.

Ίσως σας ενδιαφέρουν:

Ποιος χρειάζεται botox όταν έχει μπανάνες;

Ένα ποτήρι με αλατόνερο και ξίδι θα εντοπίσει τις αρνητικές ενέργειες στο σπίτι σας

Λέων Τολστόι : Μην ακούτε ποτέ αυτούς που κακολογούν τους άλλους και λένε καλά λόγια για σας

Μαλβίνα Κάραλη : Αν μια γυναίκα πάει με άλλον άνδρα, έχει χαθεί ο προηγούμενος

12 σημάδια του σώματός μας που αποκαλύπτουν ότι βιώνουμε συναισθηματικά προβλήματα

Αυτά είναι τα 10 λάθη που σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη από την ηλικία σου

Το μυστικό της μακροζωίας: Τι τρώνε οι μοναχοί του Αγίου Όρους

Τι σημαίνει το όνομα Ελένη -7 πράγματα που δεν ξέρατε

4 ζώδια που δεν παραδέχονται ποτέ ότι κάνουν λάθος

Αυτά είναι τα 41 πιο θρεπτικά τρόφιμα στον κόσμο!

Σχολιάστε

Τα καλύτερα