Connect with us

Μια πολύ εύκολη συνταγή για αρχάριους για ένα νόστιμο και ελαφρύ γλυκό ψυγείου. Η μπισκοτένια βάση του, οι στρώσεις κρέμας τυριού, σοκολάτας και η σαντιγί, γαρνιρισμένο με σταγόνες και σιρόπι σοκολάτας θα το κάνουν ανάρπαστο.

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ κακάο
  • 150 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για τις κρέμες:

  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
  • 2 φακελάκια κρέμα σοκολάτα στιγμής
  • το απαιτούμενο γάλα που αναφέρεται στις συσκευασίες

Για γαρνίρισμα:

  • 100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
  • Σιρόπι σοκολάτας για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  • Για τη βάση: Αλέθουμε τα μπισκότα στο multi και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα στη βάση ενός πυρέξ 20 Χ 30 εκ. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει.
  • Για τις κρέμες: Χτυπάμε τη μισή κρέμα γάλακτος μαζί με το τυρί μασκαρπόνε μέχρι να αφρατέψει και στρώνουμε το μείγμα πάνω στη μπισκοτένια βάση. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
  • Ετοιμάζουμε τη κρέμα σοκολάτας στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες.  Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω την κρέμα σοκολάτα.
  • Χτυπάμε την υπόλοιπη μισή κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και τη προσθέτουμε πάνω από τη κρέμα σοκολάτας.
  • Για γαρνίρισμα: Πασπαλίζουμε με τις σταγόνες κουβερτούρας και γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας. Αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Advertisement