Connect with us

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που έχουν για χόμπι την μαγειρική, αλλά πολλές φορές ακόμα και αν έχουμε την θέληση, μας λείπουν μερικά κόλπα που μπορούν να απογειώσουν τις ικανότητές μας στην μαγειρική.

Δείτε παρακάτω 14 μαγειρικά κόλπα, που όλοι οι επαγγελματίες σεφ θα ήθελαν να ξέρουμε.

#1 Φτιάξτε τα τέλεια μπιφτέκια για μπέργκερ, χτυπώντας τα στο ξύλο κοπής και αφαιρέστε τους τον αέρα, τρυπώντας τα στην μέση.

Ο σεφ Ματ Τζένινγκς μας δείχνει πως να κάνουμε το τέλειο μπέργκερ, χτυπώντας το μπιφτέκι στον πίνακα κοπής και να βγάλτε τον αέρα από μέσα, τρυπώντας τα στην μέση.

#2 Φυλάξτε τα κοτσάνια των βοτάνων, όπως ο μαϊντανός και ο κόλιαντρος και βάλτε τα στις σούπες, όταν μαγειρεύετε.

Ένα πράγμα που κάνουν όλα τα εστιατόρια είναι να χρησιμοποιούν βότανα. Αφού χρησιμοποιήσετε τα φρέσκα φύλλα, φυλάξτε τα κοτσάνια σε μια πλαστική σακούλα μέσα στο ψυγείο και όταν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε, βγάλτε τα από το ψυγείο και βάλτε τα στο φαγητό.

#3 Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα βότανα, όπως το θυμάρι και το δενδρολίβανο.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να δώσετε μια παραπάνω νοστιμιά στο φαγητό σας οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς να προκαλέσετε ακαταστασία.

#4 Κρατήστε μια ξύστρα πάνω στον πάγκο σας για να μπορείτε να καθαρίσετε τις επιφάνειες κοπής ανά πάσα στιγμή.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε όχι μόνο να κρατήσετε τις επιφάνειες κοπής καθαρές, αλλά και να μεταφέρετε συστατικά από το ένα μπολ στο άλλο, χωρίς να πέφτουν τα μισά κάτω.

#5 Πασπαλίστε το αλάτι από ψηλά, καθώς και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ μαγειρεύετε.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πολύ αλάτι στην αρχή και στο τέλος του μαγειρέματος, αλλά αν βάζετε αλάτι ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ μαγειρεύετε, θα έχει πολύ καλύτερη γεύση.

#6 Κόψτε τα φαγητά σε τριγωνάκια για να κάνετε τα πιάτα πιο ενδιαφέροντα.

Όταν τα φαγητά είναι κομμένα σε τριγωνάκια είναι πιο παχιά στο κέντρο και πιο λεπτά στις άκρες, κάνοντας κάθε πιάτο να μοιάζει πιο ωραίο.

#7 Ξεπλύντε πάντα το ρύζι πριν το βράσετε.

Στο ρύζι υπάρχει άμυλο, το οποίο αν δεν ξεπλυθεί, θα επηρεάσει την αναλογία με το νερό. Για ένα ωραίο ρύζι, η αναλογία ρυζιού και νερού πρέπει να είναι ίση.

#8 Πως να φτιάξετε το τέλειο ρύζι.

Μην ανοίγετε ποτέ το καπάκι της κατσαρόλας, ενώ μαγειρεύετε ρύζι. Μάλιστα, για ένα πιο ωραίο ρύζι σηκώστε το καπάκι 10 λεπτά αργότερα από την ώρα που τελειώνει το βράσιμο.

#9 Όταν θέλετε να φτιάξετε τηγανιτό ρύζι, προετοιμάστε το τηγάνι, τηγανίζοντας ένα αυγό.

Τηγανίζοντας ένα αυγό πριν το ρύζι, θα βοηθήσει στο να μην κολλάει τίποτα μετά στο τηγάνι.

#10 Δέστε τα πουλερικά πριν τα βάλετε στον φούρνο για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Κρατάει το στήθος των πουλερικών ενωμένο, εμποδίζοντας τον αέρα να κυκλοφορεί στο εσωτερικό της κοιλότητας, πράγμα που σημαίνει, ότι δεν θα στεγνώσει εύκολα.

#11 Πάντα να φτιάχνετε την ζύμη των μπισκότων με το χέρι.

Το βούτυρο ανακατεύεται καλύτερα με το αλεύρι και τα υπόλοιπα συστατικά, αν τα ανακατέψετε με το χέρι.

#12 Σπάστε τα αυγά σε μια επίπεδη επιφάνεια, παρά στην άκρη του μπολ.

Αν σπάσετε τα αυγά στην άκρη του μπολ, υπάρχει κίνδυνος τα πέσουν μέσα στο μείγμα μερικά μικρά τσόφλια και να μην τα προσέξετε.

#13 Πριν χτυπήσετε τα αυγά, τρυπήστε τον κρόκο με ένα πιρούνι.

Αυτό θα σας διευκολύνει πάρα πολύ στην διαδικασία του ανακατέματος.

#14 Φτιάξτε την τέλεια ομελέτα, χτυπώντας το τηγάνι λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος.

Αυτό το κόλπο θα σας βοηθήσει να κάνετε μια τέλεια επίπεδη ομελέτα.

Advertisement