Connect with us

Από το Λευκό Πύργο θα ξεκινήσει η παρέλαση του Thessaloniki Pride

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη παρέλαση του Pride σήμερα

Κορυφώνεται σήμερα Σάββατο 21 Ιουνίου το 13ο Thessaloniki Pride με τη μεγάλη παρέλαση σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και τη μεγάλη συναυλία αμέσως μετά με την Τάμτα και άλλους καλλιτέχνες.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα του Pride που φέτος πραγματοποιείται με βασικό σύνθημα ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ:

Σάββατο 21 Ιουνίου

14:00 – 16:00
Μύθοι και πραγματικότητες για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα
Workshop από τον οργανισμό Πολύχρωμο Σχολείο με στόχο την αποδόμηση διαδεδομένων στερεοτύπων και παρανοήσεων γύρω από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα
Πλ. Λευκού Πύργου

12:00 – 20:00
Pride Fair
Ενημερωτικά περίπτερα από συμμετέχουσες οργανώσεις
Πλ. Λευκού Πύργου

17:30 – 18:30
Χαιρετισμοί
Ομιλίες από τους συμμετέχοντες φορείς για την έναρξη της Πορείας Υπερηφάνειας
Θα υπάρχει διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα

Πλ. Λευκού Πύργου

18:30 – 21:00
Pride Parade
Πορεία Υπερηφάνειας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Πλ. Λευκού Πύργου → Εθνικής Αμύνης → Τσιμισκή → Βενιζέλου → Λεωφ. Νίκης → Πλ. Λευκού Πύργου

21:00 – 00:00
Pride Concert
Εορταστική συναυλία για το κλείσιμο του 13ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Θεσσαλονίκης!
Θα υπάρχει διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα

Πλ. Λευκού Πύργου

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για το 13ο Thessaloniki Pride ο διευθυντής της οργάνωσης Απόστολος Καραμπαΐρης, «είμαστε εδώ για να υπενθυμίσουμε ότι τα δικαιώματά μας δεν εξαρτώνται από πρόσκαιρες κυβερνητικές πλειοψηφίες, ότι η κοινωνία ισότητας και συμπερίληψης δεν έχει ημερομηνία λήξης και ότι από τα κεκτημένα μας δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω».

Σύμφωνα με τον ίδιο, έναν χρόνο μετά το EuroPride 2024, που φιλοξενήθηκε στη Θεσσαλονίκη, η αύξηση των εδρών αντιδημοκρατικών δυνάμεων στις περσινές Ευρωεκλογές και η προσπάθεια για επιβολή μιας νέας τάξης πραγμάτων από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, δημιούργησαν ένα μούδιασμα στον κόσμο, που προσπαθεί να ξαναβρεί το βηματισμό του μετά την πρωτοφανή και απροσδόκητα έντονη επίθεση στις ζωές μας από συγκεκριμένα κέντρα συμφερόντων και εξουσίας.

«Είμαστε άνθρωποι, όχι πολιτική ατζέντα και δεν κάνουμε βήμα πίσω», δήλωσε, από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Μαραγκός από την ομάδα παραγωγής, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και ενδιαφέροντα. «Φέτος εστιάζει στη δύναμη ως κοινωνία για να αναχαιτίσουμε τη νέα τάξη πραγμάτων και να φωνάξουμε ότι τα δικαιώματά μας δεν έχουν ημερομηνία λήξης».

Επίσημος υποστηρικτής της διοργάνωσης είναι για ακόμη μια χρονιά ο δήμος Θεσσαλονίκης , όπως είπε η αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Κούλα Γιαννακίδου, τονίζοντας ότι υποστηρίζουν ακράδαντα το αίτημα προς μια κοινωνία ισότητας και συμπερίληψης.

«Είναι μια γιορτή αγάπης, αλληλεγγύης, αποδοχής και ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η λέξη σεβασμός αποκτά αξία, όταν εφαρμόζεται. Θέλουμε να δούμε μια πόλη ανοιχτή, που σέβεται όλους τους πολίτες και όπου τυχόν περιστατικά ομοφοβικά ή τρανσοφοβικά πρέπει να επιλύονται με ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του κόσμου».

Advertisement