Connect with us

Όλοι έχουμε ανάγκη από μια ανάσα δροσιάς ακόμα και αν μένουμε στην πόλη. Ακόμα και τώρα, που οι θερμοκρασίες είναι ακόμα αρκετά υψηλές, ο καλύτερος τρόπος για να ξεφύγουμε και να ξεκουραστούμε είναι να αναζητήσουμε μία μικρή όαση στο κέντρο της πόλης.

Τι καλύτερο λοιπόν από το να πιούμε ένα καφέ ή κοκτέιλ σε πανέμορφες και ψαγμένες αυλές της πρωτεύουσας. Αν είσαι από Αθήνα ή αν σκέφτεσαι σύντομα να την επισκεφτείς, μία βόλτα σε ένα από τα παρακάτω μαγαζιά θα σε ενθουσιάσει!

Piu Verde

Μία από τις πιο πράσινες καφετέριες στην Αθήνα, μέσα σε μία πολύ μεγάλη έκταση και γι΄αυτό το να βρεις να καθίσεις δε θα είναι ιδιαίτερο πρόβλημα.

Το τοπίο είναι παραμυθένιο, καθώς έχει συντριβάνι, μία μικρή γέφυρα και το τοπίο είναι περιτριγυρισμένο με πολλά πολλά πεύκα.

Εκτός από τον πρωινό καφέ σου μπορείς να απολαύσεις και ένα χαλαρό ποτό ή κοκτέιλ το βράδυ καθώς το μαγαζί μεταμορφώνεται σε bar με boho χαρακτήρα. Τα πανιά ανάμεσα στα πεύκα, ο χαμηλός φωτισμός και η διακόσμηση από ξύλο σε μεταφέρουν πραγματικά σε παραμυθένια τοπία.

Στρατάρχη Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου (Μετρό Εθνική Άμυνα), Τηλέφωνο: 210 6546185

Artisanal

Το καφέ αυτό έχει μίνιμαλ και παριζιάνικη διάθεση με μία κουκλίστικη αυλή που σε μεταφέρει σε άλλες εποχές. Ο καφές το πρωί σερβίρεται σε υπέροχες φλοράλ κούπες με τη συνοδεία από λαχταριστά μπισκότα ή κέικ.

Εκτός από καφέ σερβίρει και υπέροχα γευστικά πιάτα, ενώ τις Κυριακές σερβίρεται brunch!

Ζηρίνη 2, Κηφισιά, Τηλέφωνο: 6936 144744

Su Casa

Σε αυτή τη φανταστική αυλή θα βρεις χρωματιστά λουλούδια και ισπανική διακόσμηση, όπως μαρτυρά και το όνομά του! Μία αίσθηση της ισπανικής κουλτούρας στο κέντρο της Αθήνας.

Την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε εξοχή δίνουν και οι μεγάλες συκιές που δεσπόζουν πάνω από τα τραπέζια.

Μπορείς να βρεις υπέροχο φαγητό, με πρωταγωνιστές τα θαλασσινά και τα ζυμαρικά, καφέ, smoothies αλλά και γευστικά γλυκά.

Πλατεία Νυμφών, Γλυφάδα, Τηλέφωνο: 21 0898 5554

Upopa Epops

Στα Πετράλωνα βρίσκεται αυτή η μικρή κουκλίστικη αυλή που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Ανάμεσα στις πολυκατοικίες, αυλή αυτή με τη vintage διάθεση μας καλεί να την ανακαλύψουμε.

Vintage καθίσματα και καρέκλες δίνουν την αίσθηση μίας άλλης εποχής. Οι γλάστρες με το βασιλικό θα σε μεταφέρουν σε άλλες δεκαετίες. Είναι must για να δοκιμάσεις τα pancakes με μπισκότο ή και άλλες αλμυρές επιλογές.

Αλκμήνης 7, Πετράλωνα, Τηλέφωνο: 21 2105 5214

Six d.o.g.s.

Στο κέντρο της Αθήνας είναι ο must εναλλακτικός προορισμός. Τα μικρά χαμηλά τραπεζάκια οι αιώρες αλλά και οι κούνιες που διαθέτει η αυλή της προσδίδουν μία μοναδική εναλλακτική διάθεση.

Εκτός από καφέ μπορείς να δοκιμάσεις milkshake και παγωτά, σπιτική λεμονάδα και παγωμένο τσάι και φανταστικά γλυκά.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 3210510

Αίγλη Ζαππείου

Αυτή την αυλή με τη μοναδική θέα είναι αδύνατο να μην την επισκεφτείς! Ακρόπολη και Λυκαβηττός με το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου προσδίδουν μία ξεχωριστή ποιότητα στην έξοδό σου.

Μπορείς να τη συνδυάσεις αρχικά με μία βόλτα στο Ζάππειο και στον Εθνικό Κήπο και στη συνέχεια να απολαύσεις τον καφέ σου στους αναπαυτικούς καναπέδες με τα μεγάλα μαξιλάρια της Αίγλης.

Κήπος Ζαππείου, Τηλέφωνο: 21 0336 9300

Momo, Καλλιθέα

Αυτή η αυλή τα συνδυάζει όλα: δέντρα, γουστόζικη διακόσμηση, πριβέ τραπεζάκια αλλά και μεγάλα τραπέζια για μια μεγάλη παρέα.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για πίσω αυλή που έχει μετατραπεί σε ένα πανέμορφο χώρο στα νότια προάστια. Ιδιαίτερη αίσθηση δίνουν οι λεμονιές, ενώ η αυλή έχει το ανοιχτό και το κλειστό μέρος για να απολαμβάνεις τον καφέ σου και το χειμώνα.

Μπορείς να συνοδεύσεις τον καφέ σου με πολλών διαφορετικών ειδών σάντουιτς, γεμιστά πεϊνιρλί, τάρτες, κέικ και burger.

Σαπφούς 95, Καλλιθέα Αττικής, Τηλέφωνο: 21 0956 2300

Advertisement