Connect with us

Κιβωτός του κόσμου: Στις 27 Νοεμβρίου 2016, το γεμάτο αγάπη και ζεστασιά καραβάκι της Κιβωτού του Κόσμου, με καπετάνιο τον πατέρα Αντώνιο, αγκυροβόλησε στο λιμάνι της πόλης του Βόλου, στο κέντρο της Ελλάδας.

Που βρίσκεται η κιβωτός του κόσμου

Η Κιβωτός του Κόσμου– Βόλου, βρίσκεται στο Διμήνι Μαγνησίας και απέχει  τρία (3) μόλις χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου. Η λειτουργία της καινούριας δομής πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη δωρεά της κατοικίας του γνωστού Έλληνα αλευβροβιομήχανου κ. Κ. Λούλη.

Το πρότυπο Κέντρο Παιδικής Προστασίας, με την χάρη και την ευλογία του Θεού, αποτελεί μια ιδιαίτερα ξεχωριστή και πρωτοποριακή δομή φιλοξενίας παιδιών για τα ελληνικά δεδομένα. Απευθύνεται σε παιδιά που έχουν βρεθεί σε κίνδυνο, έχουν βιώσει έντονα τραυματικά γεγονότα στη ζωή τους και έρχονται στην αγκαλιά μας, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Στο Σπίτι φιλοξενούνται αποκλειστικά αγόρια από τη νηπιακή ηλικία έως και την ενηλικίωση τους. Αυτή τη στιγμή μεγαλώνουν είκοσυ επτά (27) αγόρια ενώ η δυναμικότητα του σπιτιού μπορεί να φτάσει μέχρι και τα τριάντα πέντε (35) παιδιά.

Κύριο μέλημα μας, είναι τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε μια όμορφη και γεμάτη αγάπη οικογένεια μεσα από την οποία θα νιώσουν την ασφάλεια, την στοργή, την γαλήνη, την προστασία και θα λάβουν όλα τα απαραίτητα εφόδια που θα τα βοηθήσουν να ανοίξουν τα φτερά τους και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής με αξιοπρέπεια.

Μεγάλο βάρος δίνεται στην ανατροφή των παιδιών, στην ψυχοκοινωνική τους φροντίδα καθώς και στην εκπαίδευση τους ώστε να εξελιχθούν σε ανθρώπους ενάρετους, ικανούς να αντέξουν στις δυσκολίες της καθημερινής ζωής και να είναι χρήσιμοι στον πλησίον τους.

Ο Βολιώτης Μπαρμέρης που κούρεψε δωρεάν τα παιδιά

Την περασμένη εβδομάδα ένας Βολιώτης κουρέας ο Γιώργος, με δική του πρωτοβουλία, βρέθηκε στη Κιβωτό του Κόσμου.

Εκεί κούρεψε εντελώς δωρεάν και με πολλή αγάπη τα παιδάκια που φιλοξενούνται και μοίρασε απλόχερα χαμόγελα και χαρά σε όλα αυτά τα παιδιά.

Όπως δήλωσε ο ίδιος σε τοπικό σάιτ της περιοχής,  “Τα παιδιά με υποδέχθηκαν με πολλή χαρά. Πραγματικά η Κιβωτός του Κόσμου επιτελεί μεγάλο έργο. Τα παιδιά εκεί περνούν πάρα πολύ καλά και φαίνεται πως είναι χορτασμένα με αγάπη. Δεν έκανα κάτι σπουδαίο, τη δουλειά μου έκανα και έφυγα από εκεί με τις καλύτερες εντυπώσεις και έχοντας κερδίσει νέους φίλους. Θα συνεχίσω να είμαι δίπλα στη Κιβωτό όπως και όσο μπορώ.”

Αυτό που έχουμε να πούμε εμείς από πλευράς μας σε αυτόν το νεαρό, είναι ένα μεγάλο μπράβο, καλές δουλειές και να παραμείνει για πάντα αυτός ο υπέροχος άνθρωπος που είναι σήμερα.

Ίσως σας ενδιαφέρουν:

Οι αδυναμίες άντρα και γυναίκα βάση του ζώδιου τους!

11 τροφές που κόβουν μαχαίρι την όρεξη!

Μήπως νευριάζεις με τους ανθρώπους που μασάνε δυνατά; Αν ναι, είσαι ψυχασθενής

20 λόγοι που πρέπει να κρατάτε τα σακουλάκια σίλικα τζελ.

5 πράγματα που πρέπει πάντα να κρατάτε κρυφά.

Μόνο οι ιδιοφυΐες και οι σχιζoφρενείς μπορούν να απαντήσουν σωστά στις 3 παρακάτω ερωτήσεις

Άκανθα φτέρνας καὶ κάλοι (τύλοι) και πως να απαλλαγούμε με φυσικοὺς τρόπους!

Tο πρώτο ξενοδοχείο 6 αστέρων στην Ελλάδα σε έκταση 95 στρεμμάτων

Τι είναι η Ζέα και γιατί απαγορεύτηκε στην Ελλάδα;

7 λόγοι που ο σκύλος σας πρέπει να κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι με εσάς.

Σχολιάστε

Τα καλύτερα