ΜΑΘΕΥΤΗΚΕ: Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ 16ΧΡΟΝΗΣ ΛΟΡΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ…
Οι γονείς της 16χρονης Λόρας, που εξαφανίστηκε στις 8 Ιανουαρίου από την Πάτρα δεν έχουν ακόμα κανένα σημάδι της. Το σίγουρο είναι, μετά από επιβεβαίωση γερμανικής αεροπορικής εταιρείας και των γερμανικών αρχών ότι ταξίδεψε για Γερμανία την ημέρα της εξαφάνισής της. Κανείς όμως δε γνωρίζει πού βρίσκεται και αν είναι ασφαλής. Γι’ αυτό και ο πατέρας της αποφάσισε να πάει στη Γερμανία κι εκεί να συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό της κόρης του.
Ο δικηγόρος των γονιών της Λόρας, Τηλέμαχος Μπενετάτος, μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», σημείωσε πως οι γονείς έχουν κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό του παιδιού τους. Όπως ανέφερε, έχουν μεταβεί δύο φορές στην Αθήνα, αναζητώντας στοιχεία που θα τους οδηγούσαν στην κόρη τους σε ξενοδοχεία και περιοχές γύρω από του Ζωγράφου, όπου είχε καταγραφεί εικόνα της τις πρώτες ώρες μετά την εξαφάνισή της.
Ο κ. Μπενετάτος αποκάλυψε ακόμα πως ο πατέρας της Λόρας ενημερώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τη Lufthansa ότι η κόρη του ταξίδεψε προς τη Γερμανία, πληροφορία που διαβιβάστηκε επισήμως στις ελληνικές αρχές το πρωί της περασμένης Τρίτης. Ο ίδιος λίγο αργότερα μετέβη στη χώρα, καθώς ειδοποιήθηκε ότι υπάρχει εξέλιξη στην υπόθεση.
Εξαφάνιση Λόρας: Στο «μικροσκόπιο» η συμπεριφορά και η στάση των γονιών της
Οι γονείς έχουν έρθει σε επαφή με διάφορες δομές στη Γερμανία, αλλά και με γνωστούς τους στο Αμβούργο, ώστε να βοηθήσουν σε περίπτωση που η Λόρα έρθει σε επαφή μαζί τους.
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει αποσαφηνιστεί αν η 16χρονη επιβιβάστηκε σε δεύτερη πτήση μετά τη Φρανκφούρτη, με τον δικηγόρο της οικογένειας να δηλώνει πως το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των αεροδρομίων διατηρείται μόνο για 48 ώρες.
Εξαφάνιση Λόρας Πάτρα 2
Εξαφάνιση Λόρα: Υποψίες ότι τη βοηθούν τρίτα πρόσωπα
Οι γονείς, σε καταθέσεις τους στην Ασφάλεια Πατρών έχουν εκφράσει την έντονη ανησυχία τους για την ασφάλεια της Λόρας, καθώς, όπως είπαν, δεν είχε μαζί της τέτοιο χρηματικό ποσό που θα της εξασφάλιζε την παραμονή της στη Γερμανία επί μακρόν και μόνο μια αλλαξιά ρούχα. Έτσι θεωρούν δεδομένο ότι κάποιος τη βοηθάει.
ΕΚΤΑΚΤΟ: Εσπευσμένα στη Γερμανία ο πατέρας της Λόρα
Η υπόθεση εξαφάνισης της ανήλικης Λόρα παραμένει στο μικροσκόπιο της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», με τις έρευνες να μεταφέρονται στην Πάτρα.
Ο δικηγόρος της οικογένειας, Τηλέμαχος Μπενετάτος, ξεκαθάρισε τη θέση των γονέων απέναντι στις φήμες περί αδράνειας, την ίδια ώρα που νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν το ταξίδι της 16χρονης προς τη Γερμανία με πτήση της Lufthansa. Σύμφωνα με τον κ. Μπενετάτο, η Λόρα είχε μαζί της μόλις μία αλλαξιά ρούχα και ελάχιστα χρήματα.
Κι όμως, η υπόθεση εξαφάνισης περιπλέκεται, καθώς οι γερμανικές αρχές δεν έχουν ακόμη διευκρινίσει αν η ανήλικη επιβιβάστηκε σε άλλη πτήση μετά τη Φρανκφούρτη. Η οικογένεια εκφράζει πλέον σοβαρές ανησυχίες ότι η κόρη τους δέχεται βοήθεια από τρίτα πρόσωπα και ενδεχομένως βρίσκεται σε κίνδυνο.
Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας
Το «Τούνελ», συνεχίζοντας την έρευνα για την υπόθεση εξαφάνισης της 16χρονης Λόρα Λομτέφ, βρέθηκε για ακόμη μία φορά στην Πάτρα. Εκεί μίλησε με τον δικηγόρο της οικογένειας, ο οποίος απάντησε σε όλα όσα ακούγονται αυτό το διάστημα.
Παράλληλα, προβλήθηκε στην εκπομπή και η δήλωση της μητέρας της για τις έρευνες που έκαναν στην Αθήνα.
Ο κ. Τηλέμαχος Μπενετάτος δήλωσε στο «Τούνελ»:
«Αναγκάζομαι να βρεθώ στον άχαρο ρόλο να αντικρούσω πράγματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Οι γονείς κατηγορούνται ότι δεν έχουν εμφανιστεί και ότι δεν έχουν μεταβεί στη Γερμανία για να βρουν το παιδί τους. Οφείλω να ξεκαθαρίσω πως οι άνθρωποι αυτοί έχουν κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Έχουν ήδη ανέβει δύο φορές στην Αθήνα και έψαχναν σε ξενοδοχεία στην περιοχή του Ζωγράφου, προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η παρέμβαση της μητέρας
Η μητέρα της μαθήτριας λέει χαρακτηριστικά: «Έχουμε πάει στην περιοχή που την είδαν στις κάμερες στου Ζωγράφου, αλλά και σε άλλες περιοχές. Έχουμε πάει σε σταθμούς, σε αεροδρόμια και γύρω-γύρω σε πολλές περιοχές, ακόμα κι αν δεν ξέρουμε καλά – καλά την Αθήνα.»
Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι ο πατέρας ήταν εκείνος που ενημερώθηκε από τη Lufthansa, την προηγούμενη εβδομάδα, πως το παιδί του πράγματι ταξίδεψε με την εν λόγω αεροπορική εταιρεία προς τη Γερμανία, πληροφορία την οποία οι ελληνικές Αρχές έλαβαν το πρωί της Τρίτης.
«Οι γονείς έχουν έρθει σε επαφή με διάφορες δομές στη Γερμανία, προκειμένου να διαπιστώσουν αν βρίσκεται εκεί το παιδί τους. Κάποιοι λένε ότι δεν έχουν πάει να το αναζητήσουν, αλλά αναρωτιέμαι: πού ακριβώς να πάνε; Στο Βερολίνο; Στο Μόναχο; Στη Φρανκφούρτη; Να πάρουν ένα αεροπλάνο και να πάνε πού; Να χτυπούν πόρτα-πόρτα μήπως κάποιος έχει δει το παιδί τους; Λένε ακόμη και για το Αμβούργο. Ένα παιδί που θέλει να κρυφτεί και να μη βρεθεί, θα πάει σε γνώριμα μέρη; Οι άνθρωποι έχουν κάνει όσα όφειλαν να κάνουν. Επικοινώνησαν με γνωστούς τους στο Αμβούργο ώστε να έχουν τον νου τους, ενώ υπάρχει και συνεργασία μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών Αρχών»
Όπως ανέφερε, οι γερμανικές Αρχές δεν έχουν απαντήσει ακόμη αν η ανήλικη επιβιβάστηκε, μετά τη Φρανκφούρτη, σε άλλη πτήση, ενώ επισήμανε ότι οι κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου διατηρούν το υλικό μόνο για 48 ώρες.
«Πριν από λίγες ημέρες, οι γονείς κατέθεσαν στην Ασφάλεια Πατρών ότι ανησυχούν σοβαρά μετά από τόσο καιρό για το παιδί τους. Αφενός, γιατί δεν διέθετε αρκετά χρήματα για να παραμείνει στη Γερμανία για πολλές ημέρες και, αφετέρου, γιατί είχε μαζί της μόνο μία αλλαξιά ρούχα, γεγονός που υποδηλώνει ότι κάποιος τη συνδράμει. Είναι πιθανό να έχει μπλέξει κάπου και αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί από τις γερμανικές Αρχές, ώστε να διαπιστωθεί αν βρίσκεται σε κίνδυνο και να εντοπιστεί», κατέληξε.
Όχι μόνο δεν ειδοποίησε τις Αρχές για την πτήση του κοριτσιού στη Γερμανία αλλά δεν πάει και να την ψάξει!
Μια πολύ διαφορετική εκδοχή δίνει η ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της Λόρας καθώς το 16χρονο κορίτσι ταξίδεψε στη Γερμανία την ημέρα της εξαφάνισής του από το Ρίο, κάτι που εντόπισαν οι αξιωματικοί της Αστυνομίας και όχι ο πατέρα της.
Σύμφωνα με το MEGA, οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν το δεύτερο ταξί το οποίο επιβιβάστηκε η 16χρονη και στη συνέχεια μέσω κάμερα να βρουν τη διαδρομή της προς το αεροδρόμιο.
Εκεί αποκαλύφθηκε η αλήθεια του ταξιδιού της Λόρας στη Φρανκφούρτη. Στη συνέχεια οι Αρχές ήταν εκείνες που ειδοποίησαν τον πατέρα της Λόρας και του είπαν χαρακτηριστικά «η κόρης σας ταξίδεψε για τη Φρανκφούρτη.
«Αναφέρθηκε ότι ο πατέρας ήταν αυτός που υπέδειξε στους αστυνομικούς ότι ‘πήγε η κόρη μου στην Φρανκφούρτη διότι ανακάλυψα από την εταιρεία, τη Lufthansa, τους τηλεφώνησα και μας είπαν ότι έχει πετάξει για Φρανκφούρτη’. Η Αστυνομία λέει ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. (…) Ενημέρωσαν τον πατέρα. ‘Έχετε άνθρωπο στη Φρανκφούρτη όπου μπορεί να πήγε η κόρη σας;’ Και απάντησαν αυτοί ‘όχι, δεν έχουμε άνθρωπο στην Φρανκφούρτη’», λέει για το θέμα ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος.
Αυτός είναι ακόμη ένας κρίκος στην αλυσίδα της αλλόκοτης, τουλάχιστον, συμπεριφοράς του πατέρα της 16χρονης, ο οποίος από τη πρώτη στιγμή δεν έδειξε να… καίγεται ιδιαίτερα για την τύχη της κόρης του.
Άλλωστε, ο ίδιος δεν έχει καμία σκέψη να ταξιδέψει στη Γερμανία να βρει το ίδιο του το παιδί…
Φοβόταν τον… Πούτιν!
Στη γειτονιά του είπε πως φεύγει για το Αμβούργο. Στο εργασιακό του περιβάλλον ισχυρίστηκε πως σκοπεύει να επιστρέψει στην Ουκρανία, όμως τελικά βρέθηκε να αγοράζει ένα σπίτι 290 τετραγωνικών σε μία επαρχιακή πόλη της Ελλάδας.
Η Λόρα περνούσε ατελείωτες ώρες μέσα στο σπίτι, συνέχεια με ένα κινητό. Έβγαινε ελάχιστα και απέφευγε να ανοίγεται ακόμα και στον ετεροθαλή αδελφό της.
«Η διαφορά ηλικίας ήταν μεγάλη, αυτός ήταν 35 κι εκείνη 16. Ήταν κλεισμένη, συνέχεια στο κινητό, της λέγαμε να πάμε στην παραλία και εκείνη δεν ήθελε. Δεν τον έβλεπε σαν αδερφό, αλλά ως άγνωστο άντρα», είπε η μητέρα του αδελφού της.
Γειτόνισσά τους λέει για τον πατέρα της Λόρα:
«Θα μπορούσα να το καταλάβω, ότι η κόρη του αποφάσισε να απομακρυνθεί, γιατί ήταν πολύ δύσκολος άνθρωπος. Κάποιοι είπανε ‘ποιος ξέρει με τι ασχολείται’, αλλά όχι ήταν απλά πολύ τρομαγμένος, γιατί ήταν και γιατρός, βοηθούσε και στα θερμά λουτρά εδώ στην περιοχή, νομίζω ότι φοβόταν πολύ μην τον βρει ο Πούτιν».
«Είδα τη Λόρα»
Ένας άνδρας, μόνιμος κάτοικος Γερμανίας, ισχυρίζεται ότι είδε το απόγευμα της Δευτέρας την 16χρονη να μπαίνει σε ένα κινέζικο κατάστημα για να ψωνίσει. Ήταν η ίδια ή κάποια που της έμοιαζε πολύ;
«Είμαι 80% σίγουρος ότι ήταν η Λόρα. Της έμοιαζε πολύ. Δηλαδή είμαι 80% ότι ήταν η Λόρα».
Η κινητοποίηση είναι μεγάλη στο Γκρόσανσντορφ, το μέρος όπου μεγάλωσε η ανήλικη. Έλληνες που ζουν εκεί αλλά και παλιοί γείτονες της 16χρονης αγωνιούν για την τύχη της και ρωτούν πώς μπορούν να φανούν χρήσιμοι στις έρευνες.