Connect with us

Στον κόσμο συναντάμε πολλά και μοναδικά τοπία. Ένα από αυτά είναι κρυμμένο στην Ινδία και διαθέτει μία απερίγραπτη ομορφιά.

Πρόκειται για την “Κοιλάδα των Λουλουδιών” (Valley of Flowers). Είναι ένα μοναδικό εθνικό πάρκο στην Ινδία και είναι γνωστό για τα πολλά διαφορετικά και σπάνια λουλούδια που δε βρίσκουμε έυκολα σε άλλο μέρος της γης.

Η Κοιλάδα των Λουλουδιών βρίσκεται στη δυτική πλευρά των Ιμαλαΐων και το τοπίο είναι απλά μαγικό, σαν πίνακας ζωγραφικής.

Όπως δηλώνει και το όνομά του, πρόκειται για ένα μέρος όπου η φύση ανθίζει σε όλο της το μεγαλείο, προσφέροντας μία εμπειρία που κόβει την ανάσα. Το ταξίδι στην κοιλάδα προσφέρει εντυπωσιακά τοπία, όπως καταρράκτες και άγρια ρυάκια.

Βρίσκεται σε υψόμετρο 3500-4000 μέτρων και η έκταση του καλύπτει πάνω από 81 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η πρόσβαση στο πάρκο είναι δύσκολη, όμως το τοπίο στο τέλος της διαδρομής είναι η ανταμοιβή για αυτή την προσπάθεια.

Το πάρκο δεν είναι ευρύτερα γνωστό στον κόσμο καθώς δεν είναι εύκολα προσβάσιμο. Η περιοχή ανακαλύφθηκε τυχαία από Βρετανούς πεζοπόρους που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους και βρέθηκαν ξαφνικά σε ένα τόπο μαγικό γεμάτο λουλούδια, που έκτοτε ονομάστηκε η Κοιλάδα των Λουλουδιών.

Αποτελεί προστατευόμενη τοποθεσία της UNESCO από το 2004 μαζί με το Nanda Devi National Park.

Στο πάρκο αναπτύσσονται πάνω από 600 είδη εξωτικών φυτών και λουλουδιών, όπως ορχιδέες, παπαρούνες και ανεμώνες, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα. Σε αυτό επίσης καταφύγιο βρίσκουν και διάφορα ζώα υπό εξαφάνιση, όπως η ασιατική μαύρη αρκούδα και η κόκκινη αλεπού.

Η περιοχή χαρακτηρίζεται από ένα μικροκλίμα όπου οι συνθήκες που επικρατούν είναι γενικά ξηρές με χαμηλή βροχόπτωση ετησίως. Η καλύτερη και ιδανικότερη περίοδος να την επισκεφτεί κανείς είναι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο όπου όλα τα λουλούδια είναι ανθισμένα.

Το πάρκο είναι ανοιχτό για το κοινό από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο, καθώς τους υπόλοιπους μήνες καλύπτεται από χιόνι.

Advertisement