Connect with us

Όλοι έχουμε ακουστά το Notting Hill, την πιο ζωντανή και πολύχρωμη συνοικία του Λονδίνου, όπου είναι πολύ ευχάριστο να ζει κανείς ή να βολτάρει σαν τουρίστας…

Διάσημη για την αγορά της το Σάββατο, όπου τουρίστες και Λονδρέζοι γεμίζουν τους στενούς δρόμους, η συνοικία αποτελείται από κατοικίες στο μεγαλύτερο μέρος της.

Το Notting Hill είναι διάσημο για τους εγγλέζικους εσωτερικούς κήπους και τα εντυπωσιακά σπίτια της βικτοριανής εποχής.

Θεωρείται το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσει κάποιος τη γνωριμία του με το Λονδίνο. Το Notting Hill δεν ήταν πάντα της μόδας.

Στα μέσα του 20ού αιώνα έμεναν εκεί οι Ιρλανδοί και Αντιλλέζοι μετανάστες.

Ήταν μια φτωχή συνοικία και τα ενοίκια πολύ χαμηλά. Εμπόριο ναρκωτικών, βία και ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον των μεταναστών χαρακτήριζαν το Notting Hill.

Ωστόσο, στη δεκαετία του 1960, όταν ξεκίνησε το καρναβάλι του Notting Hill, προς τιμήν των κατοίκων που προέρχονταν από τα νησιά της Καραϊβικής, η συνοικία έγινε μόδα.

Η αγορά του Portobello είναι από τις μεγαλύτερες του Λονδίνου. Βρίσκει κανείς κυρίως αντίκες και παλιά αντικείμενα (κοσμήματα, αξεσουάρ, διακόσμηση…).

Η αγορά είναι ανοιχτή από τη Δευτέρα ως την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο μεγαλώνει σε έκταση.

Η περιοχή είναι γεμάτη από παμπ, καφέ και χαριτωμένα εστιατόρια.

Το Notting Hill θεωρείται σήμερα η γειτονιά των πλουσίων.

Αλλά η ζωντανή μουσική, τα χρωματιστά κτίρια, τα ζωντανά καφέ και τα μαγαζιά ευκαιρίας για μουσική το κάνουν και μια γειτονιά εναλλακτικής κουλτούρας.

Το μέρος έγινε απολύτως διάσημο με την ταινία «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ», στην οποία πρωταγωνιστούσαν ο Χιου Γκραντ και η Τζούλια Ρόμπερτς.

Όπως και άλλες γειτονιές του Λονδίνου, στο Notting Hill κτίστηκαν πελώρια σπίτια, αλλά δεν κατόρθωσαν να προσελκύσουν τους πολύ πλούσιους, οι οποίοι προτιμούσαν το κέντρο του Λονδίνου και τις γειτονιές Mayfair ή Belgravia.

Η γειτονιά τελικά προσέλκυσε τη μεγάλη μπουρζουαζία, η οποία μπορούσε να ζει με το μοντέλο της Belgravia, αλλά σε φθηνότερες τιμές.

Όταν οι μπουρζουά κάτοικοι του Notting Hill σταμάτησαν να προσλαμβάνουν πολλούς υπηρέτες, τα πελώρια σπίτια της γειτονιάς μοιράστηκαν σε διαμερίσματα.

Μετά το 1980, όταν τα μεγάλα σπίτια ήρθαν πάλι στη μόδα, το Notting Ηill έγινε πάλι περιζήτητο, με τους ιδιωτικούς κήπους, τα δημόσια πάρκα και τα διάσημα μαγαζιά του.

 

Advertisement