Connect with us

Τι είναι πιο σημαντικό, το φαγητό ή το εστιατόριο που θα φάμε; Συνήθως η απάντηση είναι το φαγητό, όμως τι καλύτερο από το να το απολαμβάνουμε σε ένα μοναδικό και ιδιαίτερο εστιατόριο με εξαιρετική διακόσμηση και πάνω από όλα συγκλονιστική θέα; Τότε σίγουρα δεν πρόκειται μόνο για ένα δείπνο αλλά για μία απόλυτη εμπειρία!

Ένα τέτοιο εστιατόριο είναι το Grotta Palazzese Hotel που βρίσκεται στην πόλη Polignano a Mare της νότιας Ιταλίας. Μία επίσκεψη εκεί είναι μία μοναδική εμπειρία που σίγουρα θα τη θυμάστε για όλη σας τη ζωή. Πρόκειται για ένα μαγευτικό χώρο που βρίσκεται μέσα σε μια σπηλιά και προσφέρει μία από τις πιο μοναδικές και ξεχωριστές γευστικές εμπειρίες στον κόσμο!

Το εστιατόριο, που αποτελεί μέρος του Grotta Palazzese Hotel, βρίσκεται σε μία κρύπτη καλυμμένη με ασβεστόλιθο προσφέροντας σε όσους δειπνούν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη θέα της Αδριατικής θάλασσας και των βουνοπλαγιών που την πλαισιώνουν. Φανταστείτε τον ήχο των κυμάτων που σκάνε στα βράχια ενώ εσείς απολαμβάνετε ένα ποτήρι κρασί και φαγητό μαζί με την αγαπημένη σας συντροφιά. Αποτελεί ίσως ένα από τα πιο ρομαντικά σκηνικά που θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Ωστόσο, το εστιατόριο είναι ανοιχτό μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η σπηλιά φωτίζεται από την αντανάκλαση του ήλιου πάνω στα καταγάλανα νερά, ενώ ο χώρος έχει και ιστορία, καθώς από το 1700 οι αριστοκράτες της εποχής συνήθιζαν να παραθέτουν εκεί τα επίσημα δείπνα. Όσον αφορά το μενού, σήμερα οι επισκέπτες καλούνται να επιλέξουν πιάτα βασισμένα στην μεσογειακή κουζίνα, συνοδεύοντας το δείπνο τους με κρασιά από τη μεγάλη λίστα που διαθέτει το εστιατόριο.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες ο χώρος είναι πραγματικά μοναδικός και σίγουρα αξίζει να το βάλουμε στη λίστα με τις εμπειρίες που θα θέλαμε να ζήσουμε.

Τι λέτε; Δεν είναι ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη στον κόσμο; Θα θέλατε να το επισκεφτείτε;

Advertisement