Connect with us

Ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμού στον κόσμο είναι η Σαντορίνη, η οποία βρίσκεται στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων, νότια της Ίου.

Είναι ένα από τα πιο φημισμένα νησιά στην Ελλάδα, κυρίως λόγω του περιβόητου ηλιοβασιλέματος στην Οία. Το διάσημο ηλιοβασίλεμα εντυπωσιάζει συγκεντρώνοντας τα φλας, το Αιγαίο χάνει τους μπλε χρωματισμούς και αποκτά κόκκινη απόχρωση, σαν την ηφαιστειακή λάβα που τη δημιούργησε. Κάτασπρες μεγαλοπρεπείς πολιτείες χτισμένες στο χείλος του γκρεμού, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σκηνικό για τον επισκέπτη.

Η Σαντορίνη είναι ένα από τα νησιά που όποιος το επισκεφτεί μαγεύεται, τόσο για την εντυπωσιακή θέα όσο και για τις ιδιαιτερότητες τις οποίες έχει. Οι παραλίες στην Σαντορίνη έχουν όλες κάτι πρωτόγνωρο (κόκκινη άμμος, μαύρη άμμος) που η γέννηση του οφείλεται στη ηφαιστιογενή δραστηριότητα της νήσου.

Το νησί έχει πολλές επιλογές τόσο για ήρεμες οικογενειακές διακοπές όσο και για ξεφάντωμα μέχρι πρωίας. Η πόλη της Θήρας είναι το πιο κομβικό σημείο, στο οποίο είναι συγκεντρωμένα τα περισσότερα νυχτερινά μαγαζιά του νησιού.

Για τους ρομαντικούς αλλά και για τους… καλοπερασάκηδες η Σαντορίνη θα παραμένει πάντα μια από τις πρώτες επιλογές.

Advertisement