Connect with us

Το φαράγγι της Καλυψώς βρίσκεται στα ανατολικά του Κισσάβου, πάνω απ’ την περιοχή του Κόκκινου Νερού και είναι.. πανέμορφο.

Ειδικά αυτή την εποχή είναι η ιδανική περίοδος για μια επίσκεψη.

Αν το τολμήσεις, το καταπράσινο τοπίο, τα νερά που τρέχουν και σχηματίζουν τους τρεις μικρούς αλλά καταπληκτικούς καταρράκτες, το κελάηδημα των αηδονιών που δε σταματούν μέρα και νύχτα να “τραγουδούν”, σε αποζημιώνουν με το παραπάνω.

Οι καταρράκτες φτάνουν μέχρι τα 70 μέτρα και καταλήγουν στη θέση «Κολυμπήθρα», όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τα ιαματικά νερά.

Περπατώντας μέσα από το κατάφυτο μονοπάτι θα φτάσετε στη βάση του μεγαλύτερου καταρράκτη και θα απολαύσετε τα κρυστάλλινα νερά της λίμνης του.

Στο Φαράγγι Καλυψώς μπορεί να φτάσει κάποιος ανηφορίζοντας τον δρόμο από τον παραλιακό οικισμό Κόκκινο Νερό στο δρόμο για το χωριό Καρίτσα.

Λίγο πριν το χωριό στρίβουμε αριστερά στο χωματόδρομο, ο οποίος θα μας βγάλει στο φαράγγι.

Είναι πραγματικά μοναδικό και θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης.

Το δάσος με την άγρια παρθένα βλάστηση σε συνδυασμό με τον καταρράκτη που φτάνει τα 70 μέτρα ύψος, δίνει την αίσθηση τροπικού δάσους Αμαζονίου.

Τα τελευταία χρόνια στο φαράγγι της Καλυψώς οργανώνονται από έμπειρους συνοδούς (Για οργανωμένη κατάβαση ενημερωθείτε εδώ), διαδρομές οι οποίες περιλαμβάνουν συνδυασμό καταρρίχησης, κατάβασης κάθετων τμημάτων βράχου και καταρρακτών με χρήση αναρριχητικού εξοπλισμού (rapel) και κολύμβησης σε πεντακάθαρες φυσικές λίμνες.

Οι δραστηριότητες συνήθως διαρκούν από Μάη μέχρι Οκτώβρη..

Advertisement