Connect with us

Στην Ελλάδα έχουμε αμέτρητα χωριά. Άλλα είναι σε βουνά, άλλα σε πεδιάδα και άλλα σε νησιά. Χωριά παραδοσιακά, μοντέρνα, το κάθε ένα με τη δική του ξεχωριστή ομορφιά και ιδιαιτερότητα. Χωριά που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες σε όποιον τα επισκεφτεί.

Δύο από τα πανέμορφα χωριά της χώρας μας κατάφεραν να μπουν στη λίστα του κορυφαίου νεοϋορκέζικου περιοδικού Travel and Leisure. Η λίστα αφορά τα 25 πιο όμορφα χωριά της Ευρώπης, μυστικούς και μαγικούς προορισμούς που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί. Ένα χωριό βρίσκεται στην ηπειρωτική Ελλάδα και ένα σε νησί και προσκαλούν τους αναγνώστες να τα θαυμάσουν, να τα επισκεφτούν και να ζήσουν μία μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, να απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία και να θαυμάσουν το πανέμορφο τοπίο.

Στη δέκατη θέση της λίστας του περιοδικού βρίσκεται η Χώρα της Φολεγάνδρου. Μία ομορφιά μοναδική, άγρια και απόκοσμη. Λευκά σπίτια και στενά σοκάκια, βράχια και ένα θεσπέσιο ηλιοβασίλεμα συνθέτουν ένα τοπίο που δύσκολα θα αφήσει κάποιον ασυγκίνητο. Η Χώρα της Φολεγάνδρου είναι μία από τις πιο όμορφες και αυθεντικές χώρες των Κυκλάδων. Μία επίσκεψη εκεί είναι μια βουτιά στο παρελθόν, ένα αξέχαστο ταξίδι.

Το επόμενο ελληνικό χωριό που κατάφερε να μπει στη λίστα, βρίσκεται στην εικοστή θέση και δεν είναι άλλο από την Καρδαμύλη της Μεσσηνίας. Είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Μεσσηνιακής Μάνης και βρίσκεται σε απόσταση 37 χλμ. ανατολικά της Καλαμάτας. Παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια, στενά σοκάκια, γραφικά λιμανάκια, παραλίες με βότσαλο και εκπληκτικό φαγητό, μαγεύουν κάθε χρόνο τους τουρίστες οι οποίοι έρχονται ξανά και ξανά.

Στην πρώτη θέση του Travel and Leisure βρίσκεται το κουκλίστικο χωριό Giornico στην Ελβετία, ακολουθεί το παραθαλάσσιο Kotor στο Μαυροβούνιο και η πρώτη τριάδα κλείνει με το ιταλικό χωριό Bolgheri.

Ολόκληρη η λίστα με τα 25 ωραιότερα χωριά της Ευρώπης έχει ως εξής:

1. Giornico, Ελβετία

2. Kotor, Μαυροβούνιο

3. Bolgheri, Ιταλία

4. Staufen im Breisgau, Γερμανία

5. Lavenham, Μεγάλη Βρετανία

6. Aberdour, Σκωτία

7. Norcia, Ιταλία

8. Roundstone, Ιρλανδία

9. Chassignolles, Γαλλία

10. Χώρα, Φολέγανδρος, Ελλάδα

11. Getaria, Ισπανία

12. Marvão, Πορτογαλία

13. Terschelling, Ολλανδία

14. Tisvildeleje, Δανία

15. Arild, Σουηδία

16. Hellnar, Ισλανδία

17. Slavonice, Τσεχία

18. St. Mawes, Μεγάλη Βρετανία

19. St.-Geniès, Γαλλία

20. Καρδαμύλη, Ελλάδα

21. Ullastret, Ισπανία

22. Hall in Tirol, Αυστρία

23. Koguva, Εσθονία

24. Plios, Ρωσία

25. Viscri, Ρουμανία

Advertisement