Connect with us

Γαλήνια ατµόσφαιρα, εξωτικές παραλίες, άγρια οµορφιά..

Η Σέριφος προσφέρεται για κάθε είδους διακοπές καθώς ναι μεν δεν είναι από τα νησιά που φημίζονται για τη νυχτερινή τους ζωή, ωστόσο υπάρχουν πολλές (και καλές) επιλογές και για τη βραδινή σας διασκέδαση.

Η Χώρα, που απέχει πέντε χιλιόµετρα από το Λιβάδι (το λιµάνι του νησιού), είναι µία από τις πιο γραφικές πρωτεύουσες των Κυκλάδων.

Χτισµένη αµφιθεατρικά πάνω σε ένα λόφο, αποτελεί έναν αυθεντικό µεσαιωνικό οικισµό µε πανέμορφη θέα.

Χωριά όπως τα Γαλανή, Κένταρχος και Συκαµιά, χτισµένα στις πλαγιές των λόφων, το κοσµοπολίτικο Λιβάδι, που συγκεντρώνει τη νυχτερινή ζωή, ο Κουταλάς µε τα πέτρινα σπιτάκια-παλιές κατοικίες των µεταλλωρύχων, αλλά και το Μέγα Λιβάδι – να τα επισκεφθείτε.

Στη Σέριφο θα βρείτε περισσότερες από 70 παραλίες, που συχνά απαιτούν αυτοκίνητο ή σκάφος για να τις ανακαλύψετε.

Προτείνουμε μπάνιο στο Λιβάδι, στην οργανωµένη παραλία µε άµµο Aυλόµωνα, αλλά και στα Λιβαδάκια, µε άµµο και αλµυρίκια, επίσης στο Καράβι µε άµµο και πλάκες στο νερό, µε σκιά από δέντρα, όπου μπορείτε να κάνετε και γυµνισµό.

Στον όρµο του Κουταλά µε σκιά από δέντρα βρίσκονται οι παραλίες Γάνεµα και Βαγιά. Ανατολικά η Ψιλή Άµµος, η καλύτερη παραλία της Ευρώπης για το 2003 µε άµµο και ρηχά νερά, η παραλία Κένταρχος κάτω από τον οµώνυµο οικισµό, ο Πλατύς Γιαλός µε σκιά και ταβέρνα.

Στα βόρεια η Συκαµιά µε µεγάλη παραλία, ο Καραβάς µε σκιά και πρόσβαση µέσα από χωµατόδροµο ή µονοπάτι, όπως και η αποµονωµένη Λία στα νοτιοανατολικά.

Μη χάσετε:

Μονή των ΤαξιαρχώνΘυμίζει μεσαιωνικό κάστρο, με πολεμίστρες, ζεματίστρα και ψηλά τείχη. Κτισμένο τον 16ο αιώνα είναι το σπουδαιότερο μοναστήρι του νησιού. Από τη βεράντα του ηγουμενείου θα απολαύσετε μοναδική θέα.

Ο θρόνος του Κύκλωπα

Βρίσκεται στον κάβο του Κύκλωπα, σε μια εκπληκτική θέση με πανοραμική θέα στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού. Μοιάζει πράγματι με γιγάντια πολυθρόνα και όσοι τον βλέπουν, αναρωτιούνται με ποιον τρόπο άραγε ανέβηκαν εκεί οι 7 τεράστιοι πελεκημένοι ογκόλιθοι.

Θέα από ψηλάΑπό το πετρόκτιστο μονοπάτι που ακολουθούσαν παλιά οι μεταλλωρύχοι και οδηγεί από το ελικοδρόμιο προς τη Χώρα θα δείτε τον ήλιο να δύει, κάνοντας το νησί έναν τόπο μαγικό. Είναι το μόνο σημείο όπου θα δείτε την πρωτεύουσα όντας ψηλότερα από αυτήν.

Advertisement