Connect with us

Η σουρεαλιστική ομορφιά αυτής της παραλίας, μαγεύει κάθε επισκέπτη.

Η λιμνοθάλασσα Μπάλος βρίσκεται στο βορειοδυτικότερο σημείο στην Κρήτη, στο ακρωτήρι Γραμβούσα, κοντά στην πόλη Κίσσαμος ή Καστέλλι στο νομό Χανίων.

Η σουρεαλιστική ομορφιά αυτής της παραλίας, μαγεύει όποιον τον επισκέπτεται.

Το μείγμα της αστραφτερής λευκής και ροζ άμμου και των απίστευτων ζωηρών τιρκουάζ νερών της λιμνοθάλασσας, την έχουν αναδείξει σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του κόσμου και κάθε χρόνο φιγουράρει στις αντίστοιχες λίστες.

Βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο σημείο του νομού Χανίων, κοντά στην Κίσσαμο σε απόσταση 55 χλμ. από την πόλη των Χανίων και 17 χλμ. από την Κίσσαμο.

Εχει ρηχή αμμουδιά, η θάλασσα είναι ζεστή με έντονα γαλαζοπράσινα και τυρκουάζ νερά και εκπληκτικό χρώμα στην άμμο που σε πολλά της σημεία, όπως και στο Ελαφονήσι, έχει μία θαυμάσια ροζ απόχρωση που της έχουν προσδώσει τα αμέτρητα σπασμένα κοχύλια.

Αν δεν σας αρέσει η πολυκοσμία είναι προτιμότερο να μην την επισκεφθείτε του μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, διότι την περίοδο αυτή, πραγματικά κατακλύζεται από πλήθος επισκεπτών, που έρχονται να θαυμάσουν από κοντά τη θαυμάσια παραλία.

Η πιο εύκολη πρόσβαση στον Μπάλο γίνεται με καραβάκι που μπορείτε να πάρετε από την Κίσσαμο και άλλα σημεία του νομού, που πραγματοποιούν ημερήσιες εκδρομές.

Ακόμη αν θέλετε να πάτε με δικό σας μεταφορικό μέσο οδικώς, πρέπει να γνωρίζετε ότι ένα μεγάλο μέρος του δρόμου είναι άσχημος χωματόδρομος και το τελευταίο χιλιόμετρο θα πρέπει να το καλύψετε με τα πόδια.

Βέβαια αν προτιμήσετε αυτό τον τρόπο θα αποζημιωθείτε από το υπέροχο φυσικό τοπίο κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Τέλος ο πιο δύσκολος αλλά και πιο εντυπωσιακός είναι η πεζοπορική διαδρομή διάρκειας τριών ωρών περίπου από την Καλυβιανή.

Advertisement