Connect with us

Το πανέμορφο Λιμένι είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό της Μάνης και ένας από τους ωραιότερους και πιο παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής που αξίζει να επισκεφθεί κανείς έστω μια φορά στη ζωή του.

Βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την Αρεόπολη και περίπου 27 χιλιόμετρα από το Γύθειο και ο επισκέπτης φεύγει από εκεί γεμάτος εικόνες και όμορφες αναμνήσεις.

Μια λωρίδα επίγειου παραδείσου με πέτρινα σπίτια πάνω στο νερό.

Το Λιμένι, επίνειο της Aρεόπολης, είναι κατά γενική ομολογία ένα από τα ωραιότερα οικιστικά σύνολα της Λακωνικής Μάνης με τουριστική ανάπτυξη αυξανόμενη τα τελευταία χρόνια.

Φτάνοντας κανείς στο Λιμένι θα θαυμάσει το Παλάτι του Πετρόμπεη με τον τετραώροφο Πύργο του και τα τοξωτά ανοίγματα του που μαρτυρά την αίγλη της εποχής.

Το παλάτι είχε σημαντικό ρόλο κατά τους επαναστατικούς και τους μετεπαναστατικούς χρόνους, ενώ στην περιοχή βρίσκεται ο τάφος και η προτομή του μανιάτη στρατιωτικού ηγέτη Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.

Το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας στο Λιμένι είναι βραχώδες ακόμη και μέσα στη θάλασσα, ενώ αν κάποιος θέλει να βρει μεγάλη παραλία μπορεί να πάει στη μεγάλη αμμουδιά ανάμεσα στο Νέο Οίτυλο και το Καραβοστάσι.

Εκτός από το Παλάτι του Πετρόμπεη και τα όμορφα τοπία ο επισκέπτης θα δει επίσης γραφικά εκκλησάκια όπως το εκκλησάκι του Aγίου Σώστη.

Το Λιμένι όπως και όλη η Λακωνική Μάνη έχει ένα μοναδικό κάλλος, ένας τόπος πετροσπαρμένος, ιστορικός με τα πυργόσπιτα που στέκουν σαν έρημα ακόμη αν έχουν ζωή σε αυτά…

Αν βρεθείτε στο Λιμένι φυσικά αξίζει μια μεγάλη βόλτα στο Σπήλαιο Διρού, στο Γύθειο και στη μαγευτική Βάθεια.

Κανείς δεν μένει αδιάφορος σε αυτή τη γη που εκπέμπει την δική της «ενέργεια» και μαγεύει τον επισκέπτη.

Η περιοχή διαθέτει παραδοσιακούς ξενώνες και καταλύματα για όλα τα γούστα με ιδιαίτερα φιλόξενους κατοίκους που θα σας υποδεχτούν και θα φροντίσουν να έχετε μια όμορφη διαμονή.

Επιπλέον, οι γραφικές ταβερνούλες είναι ιδανικές για φρέσκο ψάρι και χαλάρωμα μπροστά στη θάλασσα που απλώνεται στα πόδια σας.

Βάλτε στο πρόγραμμά σας εκδρομή στην περιοχή και δεν θα το μετανιώσετε!

Advertisement